Haberler

'Din Dersi Seçmeli Olmalı'

Eğitim - Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, Okullarda Din Dersinin Seçmeli Olması Gerektiğini Söyledi.

Eğitim - Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, okullarda din dersinin seçmeli olması gerektiğini söyledi.

Yeni anayasa hazırlığına başlanmasıyla birlikte din derslerinin de tartışılmaya başlandığını belirten Güven Boğa, din derslerinin zorunlu olmaya devam etmesi ya da seçmeli hale getirilmesi tartışmasının ülkedeki yeni bir tartışma olmadığını vurguladı. Cumhuriyet'in kurulduğu günden bugüne din dersinin veriliş biçimi dahil tartışıldığını kaydeden Boğa, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Dersin gereği yerine getirilmediği gibi, İslam dininden olmayan ya da İslam dininden olsa bile Sünni mezhebinden olmayan, örneğin Alevi mezhebinden olan çocuklar zorunlu olarak Sünni mezhebini öğrenmek durumunda kalmışlardır. Yeni Anayasa ile öğrencilerin bir kısmını mağdur eden bu uygulamaya son verilerek din dersi zorunlu olmaktan çıkartılmalı ve seçmeli hale getirilen din derslerinde bütün dinlere eşit mesafede bir öğretim programı esas alınmalıdır. Bu değişiklik hem laiklik ilkesi açısından, hem de din ve vicdan özgürlüğü açısından zorunludur.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title