Haberler

Ege Üniversitesi'nde "Uygulamalı XPS Eğitimi" Düzenlendi

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulamalı Araştırma Merkezi'nde "Uygulamalı XPS Eğitimi ve Analiz Verilerinin Yorumlanmasına İlişkin İpuçları" isimli eğitim semineri yapıldı.

İki aşamalı olarak yapılan eğitimlerin teorik kısmı EGE MATAL Konferans Salonu'nda, uygulamalı kısmı ise EGE MATAL XPS Laboratuvarı'nda gerçekleştirildi. Eğitimleri EÜ Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zekerya Dursun ve Araştırmacı Dr. Ayşegül Erdoğan verdi.

Eğitimlerin birinci aşaması olan teorik kısımda, XPS hakkında genel bilgi ve çalışma prensibi anlatılırken; XPS sinyallerinin yorumlanması, XPS piklerinin tanımlanması, XPS verilerinin kullanılması, farklı örneklerin XPS ile analizi, XPS analizinde karşılaşılan kısıtlamalar, literatürden örnekler ve sektörel ihtiyaçlarda XPS'in kullanımı gibi konular işlendi. Uygulamalı eğitimde ise XPS cihazı üzerinde örnek hazırlama, analiz için farklı örnek modüllerinin kullanılması, XPS'te genel ve kısmi tarama yapılması ve XPS piklerinin fit edilmesi konuları ele alındı.

Gerçekleştirilen eğitimin sonunda kursiyerlere katılım belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title