Haberler

Ege İncisi' Projesi ile Suç Önlenecek ve Meslek Sahibi Yapılacak

'Ege İncisi' projesi ile suç önlenecek ve meslek sahibi yapılacak Muğla Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü ve Çalışma ve İş Kur Müdürü arasında imzalanan 'Ege İncisi' projesi ile suça sürüklenmiş çocuklar ve dezavantajlı fertler meslek sahibi yapılacakMUĞLA - Muğla'da üç kurum...

'Ege İncisi' projesi ile suç önlenecek ve meslek sahibi yapılacak

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü ve Çalışma ve İş Kur Müdürü arasında imzalanan 'Ege İncisi' projesi ile suça sürüklenmiş çocuklar ve dezavantajlı fertler meslek sahibi yapılacak

MUĞLA - Muğla'da üç kurum imzaladıkları protokol ile suça sürüklenmiş çocukları ve dezavantajlı sosyal grupları hem meslek sahibi yapacak, hem de suçun önlenmesine ön ayak olacak. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu Muğla Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 'Ege İncisi' projesinin imza töreni Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nda üç kurum tarafından imza altına alındı.

Projenin logosunda bulunan 'Muğla bacası' projenin Muğla il merkezi ve ilçelerinde uygulanacağını, 'eller' devletin farklı kurumlarının ve projeye gönüllü destek verecek olan kişi ve kuruluşların, aynı amaç etrafında toplandıklarını ve ortadaki 'İnci' ise suça sürüklenmiş çocukları simgeliyor. Psiko-sosyal model örnek alınarak hazırlanan 'Ege İncisi' projesi etkinlikleri kapsamında, farklı meslek dallarında işbaşı eğitim programları düzenlenerek, başta suça sürüklenmiş çocuklar olmak üzere, dezavantajlı sosyal grupları oluşturan fertlerin, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbaşı eğitim programlarından yararlandırılmaları ve sonrasında istihdam edilmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor.

Muğla İl Merkezi ve İlçelerinde 'Sorumlu Fert Güvenli Kent' sloganı ile yürütülecek proje kapsamında, 3'er aylık periyotlar halinde, gönüllü işletmelerde işbaşı eğitim programları düzenlenmesi planlanıyor. Program süresince katılımcılara günlük 54 TL aylık asgari ücret düzeyindeki cep harçlığı ile katılımcıların genel sağlık sigortaları ve iş kazası meslek hastalığı primleri Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanacak. Proje kapsamında, işbaşı eğitim programlarını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri, sertifikaları ve işverenlerin çocuklara sunacakları hediyeleri düzenlenecek törenlerde verilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, özel sektör iş yerleri ve vatandaşlar, 1 Ocak 2018-31 Aralık 2018 tarihleri arasında, gönüllü destekçi olmak istedikleri takdirde, yapacakları basın açıklamaları ile projenin gönüllü destekçisi olabilecekleri açıklandı.

Protokol imza töreninde konuşan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımız, Muğla Emniyet Müdürlüğümüz ve Muğla Çalışma ve İş Kurumumuz ile birlikte güzel bir projeye imza atıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza bir nebze olsun katkı sağlayabilmek. Bu noktada Açık Cezaevinde tahliyesine az bir süre kalmış hükümlüler ile, denetimli serbestliğe tabi tutulan arkadaşlarımızı bu proje ortağı ediyoruz. Proje bir yıl süreyle 2018 yılının sonuna kadar devam edecek. Bu süreçte 18 yaşından küçük engelli kardeşlerimizi de dahil etmek istiyoruz. Projenin uygulanacağı alan sadece Muğla'nın merkezi değil, tüm ilçeler dahil olacak. Amacımız tüm kurumlar ile bir olmayı, beraber olmayı ve vatandaşlarımız ile birlikte güçlü olmayı hedefliyoruz" dedi.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, projenin amacı hakkında bilgi verdi. Sarıyerli, "Nerede dezavantajlı grubumuz varsa, gerek denetimli serbestlik kapsamında, gerekse suça meyilli olanlar ve engellileri sahip çıkmak. Çalıştıkça kendini doğuracak olan bir proje bu. Başka kesimler de olabilir. Çünkü dezavantajlı gruplar çok ayrıntılı kesimlerden oluşuyor. Ama öncelikle biz bu belirlediğimiz kesimlerle çalışıp fotoğrafı gördükçe bir üst seviyeye çıkacağız" dedi.

Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, proje ile kentin huzur, güvenlik ve asayişine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Çetinkaya, "Bir şekilde suça bulaşmış, iştirak etmiş veya suç işlemeye uygun ortamlarda yaşayan insanlarımızın çocuklarımızın önüne bir fırsat sunulacak. İş AŞ sahibi olacaklar ve hayata yeniden iyi bir başlangıç yapabilmenin imkanına kavuşabileceğine inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli arasında 'Muğla İncisi' projesinin protokolü imzalandı. Projede Menteşe İlçe Emniyet müdürü Tümer Yılmaz ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım projede koordinatör olarak görev alacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Çetinkaya Muğla Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title