Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

İpsala Kaymakamlığı ekipleri ilçe merkezi ve köylerde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

İpsala Kaymakamlığı ekipleri ilçe merkezi ve köylerde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, temizlik, bakım onarım ve tadilat işlerinden sorumlu ekip kurulduğu belirtildi.

Aliçopehlivan, İbriktepe, Sultanköy, Kocahıdır ve Koyuntepe köyleri, İpsala Köprü Mahallesi ve Atatürk Ortaokulu'nda ortak kullanım alanlarında ekiplerin çalışma yaptığı aktarılan açıklamada, "Parklar, bahçeler, okullar, camiler, sağlık ocakları temizleniyor. Temizlik, ilaçlama, bakım, onarım ve tadilat işleri periyodik olarak planlama dahilinde sürdürülecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kaymakam Güngör'den Esetçe'ye ziyaret

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Esetçe beldesinde ziyaretlerde bulundu.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Güngör, Belde Belediye Başkanı Cemal Deniz'i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Belde merkezini gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Güngör, kaymakamlık koordinasyonunda valilik tarafından kazandırılan oyun gruplarını inceledi.

Mesleki yeterlilik belgeleri teslim edildi

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) mesleki yeterlilik belgelerinin teslim edildiğini bildirdi.

Keşan TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Keşan TSO VE TOBB MEYBEM işbirliğiyle yapılan Mesleki Yeterlilik Kanunu kapsamında zorunlu hale getirilen "Sorumlu Emlak Danışmanlığı" ve "Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satım Sorumlusu" Mesleki Yeterlilik Belgelerinin çıktığı belirtildi.

Başarılı olan adaylara belgelerin teslim edildiği aktarılan açıklamada, "Trakya'da en çok kişiye Mesleki Eğitim ve Mesleki Eğitim Sertifikası veren oda olarak tüm eğitimlerimize devam ediyoruz. Üyelerimizin ve üye çalışanlarımıza yönelik olarak istenilen, talep edilen tüm eğitim konularında üyelerimizin yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

-Saadet Partisi'nden "Doğu Türkistan Meselesi" raporu

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Türkiye'nin Doğu Türkistan'da Uygurlara yönelik her türlü insan hakkı ihlalinin son bulması için dünya ülkelerini harekete geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Saadet Partisi Sosyal İşler Başkanlığı'nın "Doğu Türkistan Meselesi" konusunda bir rapor yayınladığını belirtti.

Uygur meselesine olan ilginin, insan hakkı ihlallerinin yoğunlaşması ve kamuoyuna daha fazla yansıması sonucu 2000'li yıllardan itibaren arttığını ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:

"Türkiye, Doğu Türkistan'da Uygurlara yönelik her türlü insan hakkı ihlalinin son bulması için Dünya ülkelerini harekete geçirmelidir. Türkiye'nin tarihsel olarak Uygurların en önemli sığınma limanı ve diasporanın destekçilerinden biri olduğundan hareketle, söz konusu ihlallere yönelik atılacak adımlarda Türkiye'nin etkin ve sonuç alabilen bir diplomatik tutum sergilemesinin önemli olduğu düşünülmektedir.

Saadet Partisi olarak şahsiyetli bir dış politika takip edilmesi en önemli hedeflerimizden biridir. Türkiye, Dünyada her türlü zulüm ve sömürünün ortadan kaldırılması ve adil temeller üzerine kurulacak yeni bir dünyanın tesisi için tüm diplomatik ve siyasi çalışmaları yapmalıdır. Doğu Türkistan konusunun kalıcı bir çözüme kavuşması için hazırlanan bu raporun faydalı olmasını temenni ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Türkistan Türkiye İpsala Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title