Haberler

E-ticarette Güvenliğe Üst Düzey Yatırım

Güncelleme:

180 milyon kartın internet alışverişleri için onay süreci başladı. Kararla birlikte uzmanlar, e-ticaret sitelerinin güvenliğine üst düzey yatırım yapacaklarını açıkladı.

Türkiye'de banka ve kredi kartı sayısı 180 milyonu aştı. Bu kartlarla 2017'nin ilk üç ayında yaklaşık 21 milyar lira internetten ödeme işlemi yapıldı. BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda 17 Ağustos 2017 itibariyle bireysel banka ve kredi kartları elektronik ticarete kapalı olarak üretilecek ve ancak kart sahiplerinin talebi doğrultusunda internet alışverişlerine açılabilecek.

E-TİCARET PAZARI 1,5 TRİLYON DOLAR

Dünyada e-ticaret hacmi her geçen yıl büyüyor. 1,5 trilyon doları aşan dünya e-ticaret rakamları dünya ekonomilerinin büyüklüklerinin artık e-ticaret pazarındaki faaliyetleriyle ölçüleceğini gösteriyor. Türkiye'de de hızla büyüyen e-ticaret hacmi son bir yıl içinde yüzde 24 oranında artış göstererek 31 milyar liraya ulaştı. Banka kartları ve diğer kişisel verilerin paylaşıldığı e-ticaret platformu büyüdükçe güvenlik unsuru da önemini artırıyor.

"KARARIN SEBEBİ SİBER SALDIRILAR"

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından alınan karar gereği 17 Ağustos 2017 itibariyle bireysel banka ve kredi kartları elektronik ticarete kapalı olarak üretilecek. Bu konuya dikkat çeken E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkçı, "Yüzden fazla ülkede binlerce firmayı zarara uğratan siber saldırıların ardından BDDK'nın aldığı bu kararla e-ticaret firmaları site güvenlik unsurunu daha çok ön plana çıkaracak. Güvenlik yatırımlarını artıracakları bir dönem" açıklamasını yaptı. (Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title