Haberler

Bikininin tarihini değiştiren keşif! 1700 yıl önce bakın ne için kullanılıyormuş

Güncelleme:

İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası'nda dikkat çeken bir keşfe imza atıldı. 1946 yılında Fransız tasarımcı Louis Reard tarafından icat edilen bikininin tarihinin dördüncü yüzyıla dayandığı ortaya çıktı. Sicilya'daki Roma dönemine ait bir villada bulunan mozaikte kadınların bikiniyle tasvirleri dikkat çekti. Yapılan araştırmaya göre antik çağdaki bikininin yüzmek için değil, spor aktiviteleri için kullanıldığı ortaya çıktı.

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Roma dönemine ait bir villada, bikinili kadınların tasvir edildiği bir mozaik bulundu. Yapılan araştırmalarda o dönemlerdeki bikininin yüzmek için değil spor aktiviteleri için kullanıldığı öne sürüldü.

GÜNÜMÜZ BİKİNİLERİNE ÇOK BENZİYOR

Sicilya'daki Casale kasabasındaki bir Roma villasının duvarında, bikinili kadınların yer aldığı bir mozaik bulundu. Mozaikteki kadınlardan sekizinin günümüz versiyonuna benzer iki parçalı bikini giymesi, bir kadının ise şeffaf sarı bir elbise giymesi dikkat çekti.

Roma dönemine ait mozaikler kadınların binlerce yıldır bikini giydiklerini gösteiyor

YÜZMEK İÇİN DEĞİL SPOR AKTİVİTELERİ İÇİN KULLANILIYORDU

Yapılan araştırmalarda bu giysilerin, kadınlar tarafından yüzmenin aksine spor aktivitelerinde kullanıldığı değerlendirildi. Mozaikte tasvir edilen bikinili kadınların koşması, disk atması veya topla oynaması, bikininin tarihsel süreçte ilk zamanlarda spor için kullanıldığını doğruladı.

Öte yandan yapılan araştırmalar, 1946 yılında Fransız tasarımcı Louis Reard tarafından icat edilen bikininin tarihinin çok eskilere dayandığını ortaya çıkardı.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Sicilya Adası Sicilya İtalya Spor Roma Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title