Haberler

''Obama, Ayakkabılar Seni Bekliyor!''

Güncelleme:

Filistin'in Ramallah kentinde ABD Başkanı Barack Obama'nın Batı Şeria'ya beklenen ziyareti protesto edildi.

Ramallah'ta bir araya gelen Filistinli göstericiler, ellerinde Obama posterleri ile ayakkabı taşıyarak ''Obama bak ayakkabılar seni bekliyor'' şeklinde slogan attı.

Sık sık Obama ve ABD'yi kınayan slogan atan göstericiler, üzerinde ''Bağdat'ta yaptıklarınızı unutmayacağız'' yazılı pankartlar taşıdı.

Filistinli gösterici Ömer Asaf AA muhabirine yaptığı açıklamada, Obama'nın Filistin ziyaretinden memnun olmadıklarını, Obama karşıtı eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Asaf, ''Şu anki gösteri, İsrail'e siyasi ve askeri destek veren, Arap ve Filistin halkının çıkarlarıyla çelişen ABD ve başkanları Obama karşıtı eylemlerin başlangıcı. ABD ordusu, çocuklarımızı öldürüyor. Obama'ya senden memnun değiliz diyoruz'' diye konuştu.

Ramallah'taki Filistin Hükümeti binasına yürümek isteyen göstericiler güvenlik güçleri tarafından engellendi. Göstericilerin etrafına askeri barikatlar kurulurken çevik kuvvet ve göstericiler arasında küçük çaplı gerginlik yaşandı.

Kaynak: AA / Dünya

Barack Obama Batı Şeria Filistin Ramallah Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title