Haberler

    Nokia Alcatel-Lucent'e Gözünü Dikti

    Finlandiyalı eski cep telefonu devi Nokia, Fransız-Amerikan ortaklığı Alcatel-Lucent'i satın almak için müzakerelerde bulunduğunu açıkladı.

    Finlandiyalı eski cep telefonu devi Nokia, Fransız-Amerikan ortaklığı Alcatel-Lucent'i satın almak için müzakerelerde bulunduğunu açıkladı.

    Alcatel'i bünyesine katarak telekomünikasyon ekipmanları işletmesini güçlendirmeyi hedefleyen şirket, bu sayede rakipleri Ericsonn ve Huawei ile daha iyi rekabet etmeyi amaçlıyor.

    "Nokia ile Alcatel-Lucent arasındaki bu yaklaşma, mobil ve sabit telefon sektöründe ekipman ve teknoloji konularında Nokia ve Alcatel'in üstün teknolojisinden faydalanarak Avrupalı büyük bir şampiyonun yaratılmasını sağlayacak. Bu büyük şampiyon, Huawei'nin liderliğindeki diğer Çinli büyük şampiyonlarla rekabet edebilecek."

    Cep telefonu satışlarındaki liderliğini 2012'de Samsung'a kaptıran Finlandiyalı şirket, 2014'te bu bölümünü Amerikalı teknoloji devi Microsoft'a sattı.

    Fransız Alcatel ise 2006'da Amerikalı Lucent ile birleşmesinin ardından 2011 dışında zarar etmekten kurtulamadı.

    Şirketlerin anlaşma hakkında yaptığı açıklamanın ardından Nokia'nın büyük bir

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 14 Nisan 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Alcatel Nokia Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title