Haberler

Helsinki: Barroso, Fransa Meclisi'nde Ermeni Yasasının Kabul Edilmesini Eleştirdi

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso, Fransa Ulusal Meclisi'nin Ermeni Soykırımı İddialarını Reddetmeyi Suç Sayan Yasa Tasarısını Kabul Etmesini Eleştirdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso, Fransa Ulusal Meclisi'nin Ermeni soykırımı iddialarını reddetmeyi suç sayan yasa tasarısını kabul etmesini eleştirdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Barroso, "Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilişkileri kapsamında şu anda bu kararın faydalı olacağını düşünmüyorum. Ancak Fransa Parlamentosu'nun aldığı kararlara saygı duyarız. Samimiyetle söyleyim ki, tarihi bir yorum konusunda parlamentonun dışarıdan yasal bir eylemde bulunmasının faydalı olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Bu arada, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komiseri Benita Ferrero Waldner ise, daha önce yaptığı bir açıklamada, kararın Ankara'yı kızdırmasına rağmen Türkiye'nin AB üyelik çalışmalarını etkilemeyeceğini tahmin ettiğini söyleyerek, "2 husus var. Biri Fransa'da ne oluyor? İkincisi Avrupa Birliği olarak bir aday ülke ile ne yapıyoruz?" ifadelerini kaydetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title