Haberler

Gürcistan Başbakanı İvanişvili: "Yeni Başbakan Cumartesi Gününe Kadar Belli Olacak"

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, görevden ayrılması sonrasında yerine gelecek kişi üzerinde cumartesi gününe kadar bir karara varılacağını ifade etti.

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, görevden ayrılması sonrasında yerine gelecek kişi üzerinde cumartesi gününe kadar bir karara varılacağını ifade etti.

Başbakan Bidzina İvanişvili, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Radisson Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İvanişvili ile birlikte dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde galip gelen Giorgi Margvelaşvili de katıldı.

Siyaseti bırakacak olması sebebiyle Başbakan olarak yerine gelecek ismin kim olduğunu açıklaması beklenen İvanişvili, bu konunun henüz bir açıklığa kavuşmadığını ve öncelikli olarak Gürcistan Rüyası siyasi konseyinde görüşülmesi gerektiğini söyleyerek, Cumartesi gününe kadar yeni bir ismin belirlenmesini ümit ettiğini dile getirdi.

24 Kasım'da yapılması planlanan bir toplantıyla görevinden istifa edecek olan İvanişvili, görevi bıraktıktan sonra da alınacak kararlar üzerinde etkisini sürdürebileceğine yönelik ifadelerin ne kadar makul olduğunun sorulması üzerine, "24 Kasım'da partiden ve siyasetten ayrılacağım. Ancak siyaseti bıraktığımda değil, siyasetin içindeyken Belediye Başkanı adayı konusunu kararlaştıracağım. Siyasetin içindeyken siyasi düşüncelerimi ifade edebilirim" şeklinde konuştu.

Toplantıdaki bir diğer önemli konu ise Rusya ile bağlantılar oldu. İvanişvili ve Margvelaşvili Rusya ile bağlantıların geliştirilmesinin önemine değinirken, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini dile getirdiler.

Rusya ile ilişkilerin düzene sokulmasının kolay bir mesele olmadığını söyleyen İvanişvili, komşu ülkeyle sorunların adım adım giderileceğini ifade etti.

Margvelaşvili ise, Rusya'ya karşı yapıcı bir tutumla yaklaşılacağını belirterek, "Ancak tanımama politikası, mülteciler ve yerinden edilen kişiler konusu olduğunda duruşumuzu sergilememiz önemli olacak. Gürcistan 2008'de kendisine yapılan adaletsizliğe boyun eğmeyecek" diye konuştu. - TİFLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Gürcistan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title