Haberler

Enkazdan Ceple İmdat Çağrısı

Endonezya'da Çarşamba Günü Meydana Gelen 7.6 Büyüklüğündeki Depremde, Padang Kentindeki Ambacang Otelinin Enkazı Altında Kalan Bir Kişi, Kendisi ve Bazı Kişilerin Yaşadığına Dair Cep Telefonu Mesajı Gönderdi.

Endonezya’da çarşamba günü meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde, Padang kentindeki Ambacang otelinin enkazı altında kalan bir kişi, kendisi ve bazı kişilerin yaşadığına dair cep telefonu mesajı gönderdi.

ÖĞRETMEN 40 SAAT SONRA KURTARILDI

Ambacang otelinin enkazında, mesaj çeken kişiyle birlikte hâlâ 8 kişinin sağ olduğu sanılırken, bu kişileri kurtarmak için yoğun çalışma yapılıyor. Sumatra adası yakınlarında meydana gelen depremden sonra başta  Avustralya, Türkiye, Singapur, Japonya ve Güney Kore olmak üzere 14 ülkeden yardım yola çıktı. Yardımların bir kısmı felaket bölgesine ulaştı. Ülkenin batısındaki Padang kenti ve çevresini vuran 7.6 büyüklüğündeki depremde 1300 kişi yaşamını yitirdi. Depremin neden olduğu toprak kaymasının, Padang yakınlarındaki üç köyü yuttuğunu belirten yetkililer, bu köylerde toplam 644 kişinin öldüğünü belirttiler. Yetkililere göre, bu bölgede Hâlâ yaklaşık 4 bin kişi mahsur ve yüzlerce kişi enkaz ya da toprak altında.

Tsunamide 170 ölü

Pasifik Okyanusu’nda meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremin ardından Samoa ve Tonga adalarını yerle bir eden tsunami sebebiyle ölenlerin sayısı 170’e çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title