Haberler

Dünyanın Gözü Türkiye'de

Katolik Dünyasının Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus'un, Aylardır Merakla Beklenen Dört Günlük Resmi Türkiye Ziyareti Başladı. Papa'nın Ankara Esenboğa Havaalanı'na Gelişi Dünyanın Önde Gelen Tüm Televizyon Kanalları Tarafından Canlı Olarak Ekranlara Getirildi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus`un, aylardır merakla beklenen dört günlük resmi Türkiye ziyareti başladı. Papa`nın Ankara Esenboğa Havaalanı`na gelişi dünyanın önde gelen tüm televizyon kanalları tarafından canlı olarak ekranlara getirildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC`nin BBC World kanalı, ¨Papa Türkiye`de¨ başlığı altında verdiği haberinde, 16.`ncı Benediktus`un en tartışmalı ziyaretine başladığını vurguladı. Haberde, 16.`ncı Benediktus`un ilk defa bir İslam ülkesini ziyaret ettiğine dikkat çekilerek, ¨Papa`nın İtalya dışına yaptığı belki de en tehlikeli ziyaret¨ denildi.

Fransız haber kanalı BFMTV, ¨Papa İslam topraklarına ayak bastı¨ derken, Rusya`nın önde gelen haber kanalı Russia Today haberi, ¨Papa`nın sert muhalefetle karşı karşıya olduğu Türkiye ziyareti şeklinde¨ verdi.

Alman haber kanalı Deutsche Welle` de Papa`nın Esenboğa`la inişini canlı verirken, Papa`nın Ortadoks-Katolik kiliseleri arasında uzlaşı sağlamayı amaçlayan ziyaretin, Papa`nın İslam karşıtı sözleri nedeniyle gölgelendiği yorumu yapıldı.

ARAPLAR DA YAKINDAN İZLEDİ

Arap dünyasının sesi El Cezire de canlı olarak aktardığı ziyaret için, ¨Bir Papa`nın yaptığı belki de en hassas ziyaret¨ yorumunu yaptı. Haberde, çok sayıda kişinin daha Papa`nın gelmeden protesto gösterilerine başladığına dikkat çekildi. Bir başka Arap kanalı El Arabiya da habere geniş yer verdi. İran televizyonları ise Papa`nın ziyaretini vermek yerine, önceki gün yapılan protesto gösterilerini ekranlara getirmeyi tercih etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title