Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilahiyat fakültesi dekanlarıyla buluştu - GAZİANTEP

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Her Müslüman öğretmen hangi okulda görev yapıyorsa olsun, kendisini bir peygamber varisi kabul etmek zorundadır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Her Müslüman öğretmen hangi okulda görev yapıyorsa olsun, kendisini bir peygamber varisi kabul etmek zorundadır." dedi.

Erbaş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "26. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, İslam'ın dünyada fen ve sosyal bilimler alanlarında yeterince anlatılamadığını söyledi.

Din eğitiminin hayatla iç içe olması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Bizler sahih bilgiyi üreten ve topluma ulaştırması gereken kurumlar olarak eğer o alanı boş bırakırsak, istismarcılar derhal dolduruyorlar. Bu seferberliğimizi hiç ara vermeden devam ettirmek zorundayız." diye konuştu.

Prof. Dr. Erbaş, dinin bilgisizliğe ya da sağlam temellere dayanmayan yaklaşımlara terk edilmesinin ağır faturasının ve doğru karşılanmayan her ihtiyacın nasıl istismar edildiğinin bugün daha yakından görüldüğüne işaret ederek "Neden? Çünkü bir FETÖ istismarı yaşadık. Dini istismarla kandırdılar, ülkeyi işgal etme teşebbüsünde bulundular, dış güçlerle yardımlaşarak. Sonra bir DEAŞ terör örgütü var. Nedir DEAŞ, vekalet savaşları yapmak için dini istismar ederek yine birilerini kurduğu ve sürekli desteklediği bir terör örgütü. Din üzerinden bir istismar yapıyor." ifadelerini kullandı.

- "Öğretmenler kendilerini peygamber varisi kabul etmeli"

Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'ın bir hayat dini olduğunu ve Kuran'ı Kerim'in bir hayat kitabı olduğunu vurgulayarak, "Bütün Peygamberler tevhit inancının yerleşmesi, adaletin tesisi ve güzel ahlakın yaşanması için mücadele etmişlerdir." dedi.

Toplumda yaşayan her bireyin İslam'ı anlamak ve anlatmakla mükellef olduğunu belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Doğru dini bilginin üretilmesi, en güzel yöntemle topluma sunulması ve edebi bir örnekle hayata rehberlik edilmesi konusunda en büyük ve en temel görev elbette Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat ve İslami bilimler fakültelerinin ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünündür. Biraz daha çerçeveyi genişletmek gerekirse Milli Eğitim Bakanlığının nezdinde tüm öğretmenlerindir. İlahiyatçı öğretmenlerin görevi de matematik, sosyoloji ve psikoloji öğretmenlerin görevi değil mi? Onlar da kendilerini bir peygamber varisi olarak kabul edecek. Çünkü Müslüman'dır. Bizim bir milyon öğretmenimizin tamamına yakını Müslüman'dır. Her Müslüman öğretmen hangi okulda görev yapıyorsa olsun kendisini bir peygamber varisi kabul etmek zorundadır. Çünkü Peygamberimiz, 'Ben öğretmen olarak gönderildim' buyuruyor. Eğer bu ruhla hareket edersek branş ayırımı gözetmeden, her öğretmen nerede çalışırsa çalışsın Allah resulü olarak kendisi kabul etmeli ve eğitime ahlaki bir boyut mutlaka katmalıdır."

Programa, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık, üniversitelerin ilahiyat fakültesi dekanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title