Haberler

"Dinleri Laiklik"

Arınç, CHP'deki Krizi Bu şekilde Yorumladı: Laiklikten Başka Hiçbir Şeye Kafaları Basmıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümet olarak birçok çalışma yaptıklarını, bunları bazı kişilerin anlayamayacağını belirterek, "Bunlar kavgayla, çekişmeyle meşgul. Karşılarına din diye laikliği oturtmuşlar. Laikliğin L'sine laf söyletmemekle meşgul. Başka hiçbir şeylere kafaları basmıyor" dedi.

Totaliter düşünceyle artık Türkiye'de kimse oy alamaz

Arınç, Manisa Pazarcılar Odası'nda düzenlenen AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 40 yıl öncenin, 60-70 sene öncenin devletçi görüşleriyle, tepeden bakan totaliter düşünceyle Türkiye'de artık hiç kimseden oy alınamayacağını söyledi.

Laiklikten başka hiçbir şeylere kafaları basmıyor

Değişimin, toplum hayatıyla eşdeğer olduğunu, bunu da AK Partinin başardığını anlatan Arınç, şöyle konuştu: "Bunların aklı almaz. Bunlar kavgayla, çekişmeyle meşgul. Karşılarına din diye laikliği oturtmuşlar. Laikliğin L'sine laf söyletmemekle meşgul. Başka hiçbir şeylere kafaları basmıyor. Birbirlerini bununla itham ediyorlar. Bununla suçlamaya kalkıyorlar. Oysa laiklik, gerçek anlamda laiklik, din ve vicdan özgürlüğü. Herkes inanır veya inanmaz. İnanmayana kızmak, inananı yükseğe çıkarmak değil. Herkese devletin eşit gözle bakması. Devletin herkesin inancına uygun ibadet etmesi için özgürlük ortamını sağlaması. Başını örtmeyenlere de örtenlere de "şöyle açacaksın böyle örteceksin' demez devlet. Laik devlet ikisine de saygı duyar. 'Buradan yaparsan iyi, böyle yaparsan kötü' diye tarifler içinde olmaz laik devlet. Kılık kıyafetle uğraşmaz.

Değişime direnmek partiyi çatırdatıyor

Kemal Bey, karşısındakini bununla suçluyor. Diyor ki 'artık her gün laikliği konuşmanın da tadı kaçtı. Biraz da sosyal devlet olmaya bakalım.' Önder Bey yani karşısındaki zat 'olmaz' diyor. 'Buna laf söyletmeyiz.' Kavgalarına bakın. Birilerini diktatörlükle suçluyorlar. Öbürü onu koltuğuna yapışmakla suçluyor. Beriki ihanetle suçluyor. Kavga ediyorlar. Değişime direnmek bir partide çatırtılara yol açıyor."

Statükocular kaybetmeye mahkum

Bakan Arınç, AK Parti ile Türk siyasetinin yeniden dizayn edildiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Hiçbirisi AK Parti gibi bu memlekete, bu dönüşüm hızıyla hizmet edemeyecek. Görüyorsunuz, AK Parti çıktıktan sonra Türk siyaseti yeniden dizayn edildi. Herkes buna uymak zorunda. Statükocu olanlar kaybediyorlar ama değişimden yana olanlar kazanıyorlar. Hayat böyledir. Mevlana hazretleri çok güzel söylemiş; 'Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım.' Her doğan gün, yeni bir gün. Bugün de söyleyecek sözü, mesajı, görüşü olan insan kazanır."

Ak Parti'de korku imparatorluğu yok

Hala 30-40 sene evvelinin, 60-70 sene öncenin devletçi görüşleriyle, yukarıdan bakan, tepeden bakan, totaliter düşüncelerle Türkiye'de artık hiç kimseden oy alınamayacağını, hiç kimseden aferin bulunamayacağını anlatan Arınç, şunları söyledi: "Bakın, Kemal bey diyor ki 'Partimizde korku imparatorluğu vardı biz bunu yıktık.' AK Parti'de korku imparatorluğu yok. Sevginin hakimiyeti var, kardeşlik var, dostluk var. Hayırda, güzelde, millete hizmet etmekte yarışmak var. Hiç biriniz korku içinde değilsiniz. Hepinizin yüzü aydınlık. Hepiniz birbirinize kardeşçe, dostça bakıyorsunuz. Allah, AK Parti'deki bu güzellikleri başkalarına da nasip etsin."

Kaynak: Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title