Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)RİZE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BAŞLADI, 20 EV BOŞALTILDIRİZE'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur etkili oluyor.

1)RİZE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BAŞLADI, 20 EV BOŞALTILDI

RİZE'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur etkili oluyor. Güneysu İlçesi Başköy Köyü'nde heyelan riski taşıyan 20 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Rize'de sabah saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağmur bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Salarha ve Güneysu derelerinde su seviyesi yükseldi. Güneysu İlçesi Başköy Köyü'nde heyelan riski taşıyan 20 dolayında ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Evlerini terk eden vatandaşlardan komşularına ait güvenli evlere geçti. Güneysu-Başköy Köy yolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken köyde bir eve ulaşan beton köprüde yıkıldı. İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri kapalı yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Başköy Köyü Muhtarı Hızır Reyhan, şiddetli yağmur nedeniyle köylerindeki mahallelerde toprak kaymalarının yaşandığını belirterek tedbir amaçlı 20 evi boşalttıklarını söyledi. Reyhan, "4 gündür yağmur bölgede etkiliydi. Toprak suya doydu. Bu sabah yağmur yeniden şiddetini artırdı. Bölgedeki taş ocaklarında yapılan patlatmalar nedeniyle arazilerde açılmalar vardı. Bu nedenle riskli evleri boşalttık.ö dedi. Evlerini boşaltan vatandaşlarda tedirgin olduklarını belirterek önlem alınmasını istedi.

ŞELALE TAŞTI

Çayeli İlçesi Köprübaşı Köyü'nde, yaklaşık 70 metre yüksekten dökülen Ağaran Şelalesi'nin debisi, şiddetli yağışın ardından arttı. Şelaleden gelen suyun boşaldığı dere taştığı yolu ulaşıma kapattı.  Öte yandan Çamlıhemşin İlçesi'nde bir vatandaş su seviyesi yükselen Fırtına Deresi'nin üzerine kurulu ilkel teleferikle karşıdan karşıya geçti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.  Bu arada Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Çarşamba gecesi meydana gelen sel ve heyelanlar sırasında bir yolcu minibüsünün Kaptanpaşa Köyü'nde sel sularına kapılmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Kısmen sele kapılan minibüs yapılan çalışma ile dereden çıkarıldı. O anlar kameraya yansıdı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yağan yağmur detayları

Taşan şelale görüntüsü

İlkel teleferikle dere üzerinden geçen kişi

Kısmen sele kapılan minibüs

Başköy Köyü detayları

Köy muhtarı ile röp.

Evini boşaltan vatandaşalrla röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

=========================================================

2)HABUR'DAKİ TATBİKATTA 3 KOLDAN TEMSİLİ TEMİZLİK OPERASYONU

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasındaki TIR parkı karşısında 15'inci gününe giren askeri tatbikatta bugün, askerler temsili düşman mevzilerine 3 koldan taarruz gerçekleştirdi. Tatbikat kapsamında temsili düşman hedefleri, görmeden top ateşi ile vurularak imha edildi.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki TIR parkı karşısında yapılan tatbikat 15'inci gününe girdi. Irak özel kuvvetleri ile ortak yapılan tatbikat kapsamında askerlere bugün çevirme ve kuşatma eğitimi verildi. Belirlenen temsili düşman hedeflerine karşı 3 koldan piyade birlikleri sevk edildi. Askerler ilk olarak mevzileri arakadan kuşatarak temsili düşmanın kaçışını engelledi. Daha sonra ikinci grup ise temsili düşmana atış ile baskı uyguladı. Üçüncü koldan gelen birlikler de hedefe saldırı gerçekleştirerek temsili düşman askerlerinin etkisiz hale getirilmesini sağladı. Hedef noktalarına ve kaçan temsili düşman askerlerine de topçu birlikleri tarafından görmeden atışlar yapıldı. Tatbikatın son aşamasında ise Zırhlı Muhabere Araçları (ZMA) ve tankçı birlikleri de belirlenen mevzilere operasyon yaptı. Hedeflerin ele geçirilmesinden sonra askerler ZMA'lar ile tatbikatın başlangıç noktasına geri götürüldü.

Öte yandan tatbikatın sürdüğü bölgede bulunan Habur Sınır Kapısı'nda da araç giriş-çıkışları sorunsuz devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Askerlerin lastik yakması

-Askerlerin hedefe doğru koşmaları

-Askerlerin yere yatmaları

-ZMA araçlarının destek vermesi

-Askerlerden detaylar

-Askerlerin zırhlı araca binmesi

-Habur Sınır Kapısı

-Habur önünde bekleyen araçlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN, (SİLOPİ-DHA)

===============================================

3)ZONGULDAK'TA FETÖ'NÜN 73 SANIKLI EMNİYET YAPILANMASI DAVASI BAŞLADI

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY'nin 'Emniyet Yapılanması' davasında 68'i tutuklu, 5'i tutuksuz, 73 sanığın yargılanmasına başlandı. Örgütün Batı Karadeniz Bölgesi 'Emniyet Yapılanması' davasında, aralarında meslekten ihraç edilmiş emniyet müdürleri, müdür yardımcıları, komiserler ve polis memurlarının bulunduğu sanıklar, çeşitli illerdeki cezaevlerinden sabah Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tüm sanıkları katıldı. Salon yetersiz olduğu için sanık yakınları duruşmaya alınmadı. Tek tek kimlik tespitleri yapılacak olan sanıkların daha sonra savunları alınacak. Sanıklar hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Silahlı terör örgütünü yönetme', 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Adliyeden detaylar

-Sanıklardan detaylar

Süre: (1.55) Boyut: (84 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

==============================================

4)DENİZLİLİ ÖĞRENCİLER OKUL YOLUNDA GÖZLENECEK

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi öğrenci servislerinde güvenliğin sağlanması amacıyla Okul Yolu Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında 800 okul servis aracına yerleştirilen sistemle 50 bin öğrencinin okula gidiş gelişleri anlık olarak takip edilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Servis Araçları İşletmecileri Odası işbirliğinde öğrencilerin servis araçlarında daha güvenli taşınması için Okul Yolu Projesi başlatıldı. Proje kapsamında Denizli'deki 50 bin öğrenciyi taşıyan 800 okul servis aracına öğrenci takip sistemi yerleştirildi. Projeyle aileler çocuklarının okul servis aracına binip binmediğini, okula gidip gitmediğini, servis aracının nerede olduğunu, kaç dakikada geleceğini anlık olarak akıllı telefonlarla öğrenebilecek. Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıya AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci ile Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. Denizli'de bin 203 servis aracı bulunduğunu, bunun 800 adedinin öğrenci taşıdığını belirten Başkan Zolan, "Servis araçlarında yaşanan olumsuzluklara karşı daha önce kameralar takılmış, ardından minibüs içindeki şoför ve yolcular için de herhangi bir olaya karşı panik butonu yerleştirilmişti. Herhangi bir olaya karşı panik butonuna basıldığını anda, minibüsün olduğu yere ambulans ve güvenlik güçleri gönderiliyor. Minibüs ve servis araçlarında aldığımız önlemler nedeniyle olaylar neredeyse sıfıra kadar indi" dedi.

800 SERVİS SİSTEME DAHİL

Başkan Zolan, okullara servis araçlarıyla giden öğrencilerin Okul Yolu Projesi'yle daha da güvende olacağını belirterek, "50 bin öğrenciyi taşıyan 800 servis aracı bu sisteme dahil oluyor. Öğrencilerin okuldan eve, evden okula gitmeleri konusunda sorunlar yaşanabiliyor. Yaz kış şartlarına göre ya da trafik akışına göre servis araçları geç gelebiliyor, bu tür sorunlar belirsizdi. Bu projeyle belirsizlik de ortadan kalkıyor. Sistem sayesinde aileler akıllı telefonlarıyla çocuklarının servise binip, binmediğini, okula gidip gitmediğini ya da servisin nerede olduğunu anlık olarak akıllı telefonlarıyla öğrenebilecek. Artık çocukların güvenliği sağlandığı için aileler bu projeyle rahat edecek.  Başka illerde bu sistem için ailelerden para talep ediliyor ancak Büyükşehir Belediyesi olarak biz hiçbir şekilde para talep etmeyeceğiz" dedi.

Toplantının ardından Başkan Zolan, oda başkanlarıyla birlikte Okul Yolu Projesini uygulamalı olarak ekrandan takip etti. Evlerinden servisle alınan 4 öğrencinin sistem üzerinde servis güzergahı, Büyükşehir Belediyesi'ne getirilişleri basın mensuplarına gösterildi. Başkan Zolan, daha sonra okul servis aracında sistemi inceledi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Başkan Osman Zolan ve oda başkanlarından detay görüntü,

-Başkan Osman Zolan'ın sistemi ekranda göstermesinden görüntü,

-Başkan Osman Zolan'ın konuşmasından görüntü.

(Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera : Deniz TOKAT/DENİZLİ,

========================================================

5)PARKLARDA UYUŞTURUCU SATANLARA OPERASYON

ANTALYA'da narkotim ekipleri, parklarda uyuşturucu madde satttığı belirlenen 5 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 0.7 gram metamfetamin, 5 adet ecstasy hap ve 2 paket halinde 4.8 gram esrar maddesi ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle büyük parklar ve okulların yakınında uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Uyuşturucu madde satışı yapan kişileri takip eden polis, eşzamanlı operasyon yaptı. Operasyonda E.K., M.D., E.U., M.E. ve S.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 0.7 gram metamfetamin, 5 adet ecstasy hap ve 2 paket halinde 4.8 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Sağlık kontrolü sonrasında ifade işlemi tamamlanan şüpheliler, adli mercilere sevk edildi. Polis, zehir tacirlerine karşı operasyonların devam edeceğini belirtti.

Görüntü Dökümü

------------------

Şüphelilerin polisler arasında sağlık merkezine getirilmeleri

Sağlık merkezinden çıkışları

Polis aracına binmeleri

Aracın şubeye gidişi

Sağlık merkezi dış plan görüntü

117 MB --01.03

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

6)MİDESİNDEN 76 KOKAİN KAPSÜLÜ ÇIKAN KADIN 2 GÜNDE YUTMUŞ, 5 BİN DOLAR ALMIŞ

İSVİÇRE'nin Zürih kentinde, her biri 10- 12 gram ağırlığında 76 kokain kapsülü yutarak uçakla geldiği Antalya'da yakalanan Venezuelalı 29 yaşındaki Maria Rodriguez, adliyeye sevk edildi. Kuryelik için 5 bin dolar alan Rodriguez'in kapsülleri 2 günde yuttuğu belirtildi.  27 Eylül günü Zürih- Antalya seferini yapan uçakla kente gelen Venezuela uyruklu Maria Rodriguez'in uyuşturucu madde kuryesi olabileceği istihbaratı üzerine polis harekete geçti. Maria Rodriguez, uçaktan indikten sonra gözaltına alındı. Yapılan iç muayenesinde, midesinde çok sayıda yabancı cisim olduğu görülen Maria Rodriguez, hastanede gözetim altına alındı. Kadının midesinde, her biri 10- 12 gram ağırlığında 76 kokain kapsülü tespit edildi. Gözetim altında tutulan kadın, 4 günde 76 kapsülü doğal yollarla çıkarttı. Maria Rodriguez'in midesinden çıkan uyuşturucunun 880 gram olduğu, piyasa değerinin ise yaklaşık 350 bin TL olduğu kaydedildi.

İKİ GÜNDE YUTMUŞ, 5 BİN DOLAR ALMIŞ

Hastanedeki tedavisinin ardından dün taburcu edilerek İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen kadın sorgusunda, 76 kapsülü 2 günde yuttuğunu söyledi. Uyuşturucu kuryeliği için şebekeden 5 dolar aldığını itiraf eden Maria Rodriguez, ifade işlemlerinden sonra 'uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==================================================

7)PARA ÇEKME MAKİNESİNDE KOPYALAMA DÜZENEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

BOLU'da, elektronik cihaz tamiri yapan Osman Kalay, otomatik para çekme makinesine (ATM) yerleştirilen kart kopyalama düzeneğini fark edince polise haber verdi. Polis, düzeneği yerleştiren kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Elektronik cihaz tamircisi Osman Kalay, alışveriş merkezinin otoprak girişinde bulunan ATM'den para çekmek istedi. Kalay, kartını cihaza sokmak istediği sırada kart giriş kısmına yerleştirilen kopyalama düzeneği bulunduğunu fark etti. Düzeneği çıkaran Kalay, banka kartlarını kopyalamak için kullanılan manyetik okuyucu ve kart bilgilerini depolayan SD kart görünce polise haber verdi. Polisin yaptığı incelemede kart kopyalama düzeneğinin yanı sıra kart sahiplerinin şifrelerini ele geçirmek için kamera sistemi de bulundu. Polis, kart sahiplerinin bilgilerini kopyalayıp şifrelerini öğrenerek hesaplarından para çekmeyi amaçlayan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Kalay, düzeneğin fotoğrafını çekip sosyal medya hesabında paylaşarak kart sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kalay, elektronikçi olduğu için makinede kart girişinde bir gariplik olduğunu fark ettiğini ve düzeneği bularak polise haber verdiğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Osman Kalay röp

-ATM'den görüntü

SÜRE: (02.20 DK) BOYUT: (260 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

==============================================

8)MİMARLAR ODASI: DÜNYA MİMARLAR GÜNÜ TÜRK MİMARLAR İÇİN KUTLANASI BİR GÜN DEĞİL

DÜNYA Mimarlık Günü kapsamında açıklamalarda bulunan TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, Dünya Mimarlık gününün Türk Mimarlar için çok da kutlanası bir gün olmadığını söyledi.

Bursa Akademik Odalar Birliği'nde gerçekleştirilen programda Dünya Mimarlık Günü kapsamında TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek, Mimarlar Odası Bursa Şubesi adına açıklamalarda bulundu. Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü tüm dünyada Dünya Mimarlık Günü olarak kutlanan bugünün Türk Mimarlar için çok da kutlanası bir gün olmadığını söyleyen Can Şimşek, şöyle dedi:

"Uluslararası Mimarlar Birliği üyeleri dünya çapında sorumlu, yenilikçi ve toplumları zenginleştiren mimarlık vizyonlarını ve başarılarını kutlarlarken, Türk mimarlar olarak gündemimizin dünya genelinden bir hayli farklı olduğunu ifade etmek durumundayız. Tüm dünya mimarları için bir kutlama günü olan bu önemli günün, bizler için yalnızca ülkemizde mimarlık yapılan eski güzel günleri anmanın bir vesile haline geldiğini üzülerek görüyoruz."

Tüm dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde, mimarlık mesleğinin kentleri ve toplumları zenginleştiren misyona sahip olduğuna dikkat çeken Şimşek, mimarlığın, bir çılgınlık halinde ekonominin ana unsuru haline gelen yapı sektöründe prosedürleri yerine getirmek için var olan bir ara eleman düzeyine devlet eliyle indirgendiğini söyledi.

'MİMARLIKTA NİCELİK, NİTELİĞİN ÖNÜNE GEÇTİ'

Mimarlık okullarının sayısının da son yıllarda arttığına ve bu durumun eğitim kalitesini olumsuz etkilediğine de değinen Şimşek, şöyle dedi:

"Daha 15 yıl önceye kadar 20'yi geçmeyen mimarlık okulları sayısının 140'ı bulduğu; öğretim üyeleri dahi olmayan bölümlerden her yıl 4000'den fazla mezunun mimarlık ortamına katıldığı, niceliğin niteliğin önüne geçtiği bir meslek ortamında ve plansızçarpık kentleşmelerin odağında mesleğimizin çok da hak ettiği bir noktada olmadığını görebiliyoruz. Nitelikli tasarım hizmetlerinin sınırlı bir çevrede uygulanma imkanı bulduğu; iyi mimarlığı teşvik edecek yaptırımların yok denecek kadar az olduğu bir ülkede iyi mimar olabilmenin ve iyi mimar kalabilmenin Türk mimarlar için dünya mimarlarından çok daha zor olduğuna inanıyoruz. 'Çılgın projeler' adı altında tasarım ucubelerinin birbiri ardına yükseldiği; kamu yapılarının mimarlık yarışmalarıyla değil, siyasi ilişkilerle projelendirildiği, kentsel dönüşüm adı altında var olanı yıkıp 2 mislini yapmanın teşvik edildiği, imar yönetmeliklerinin kentleri biçimlemek için değil, daha fazla inşaat yapabilmek için gün aşırı değiştiği bir mimarlık ortamında Dünya Mimarlık Günü'nün Türk mimarlar için çok da kutlanası bir gün olmadığını üzüntüyle paylaşıyoruz. Ancak yine de umutlarımızı kaybetmiyor; '2017 Dünya Mimarlık Günü'nün tüm Türkiye'de mimarca yaklaşımlarla gelişen kentler ve iyi tasarlanmış, nitelikli ve topluma zenginlik katan binalar için bir umut olmasını diliyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------

Can Şimşek'in açıklamaları

Toplantı salonundan detaylar

Enver Fatih TIKIR/BURSA, -

SÜRE: 2 dk 35

BOYUT: 289 MB

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Zonguldak Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title