Haberler

Dha yurt bülteni - 3

Adana'da Zafer Bayramı töreninde çelenk kriziAdana'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Parkı'ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar geç kalınca, çelenk sunma krizi yaşandı.

Adana'da Zafer Bayramı töreninde çelenk krizi

Adana'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Parkı'ndaki törene Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar geç kalınca, çelenk sunma krizi yaşandı.
Kentte Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı'nda saat 08.30'da başlayan törende Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, milletvekilleri, bürokratlar ve vatandaşlar yerini aldı. Ancak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar buradaki törene yetişemedi. Saat 08.30'da başlayan törende Vali Demirtaş ve Tümgeneral Erhan Uzun'un yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Birgül Ağdemir temsil etmek istedi. Ancak tören başlarken Adana Valisi Mahmut Demirtaş buna izin vermedi. Bunun üzerine törende Zeydan Karalar'ın yeri boş kaldı, Büyükşehir Belediyesi'nin çelengi de sunulamadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etmek için Valiliğe geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, buradaki törene katıldı.

Görüntü Dökümü
-------------
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Birgül Ağdemir konuşması
Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın askerlerle ile birlikte çelenk koyması
6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun çelenk koyması
Saygı duruşu ve İstiklal marşı Görüntüleri
Çeleklerin görüntüsü
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Birgül Ağdemir görüntüsü
Genel ve detay görüntüler

Haber-Akif ÖZDEMİR-Kamera: Övülcan AKSOY/ADANA,

=============

Protokolden 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi'ne destek

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" çerçevesinde Ardahan'da da yükümlüler temizlik yaptı.
'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' etkinliğine Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Vekili Kemal Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ağır Ceza Başkanı Barış Durgun, Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Özdem ve Denetimli Serbestlik Müdürü Yüksel Düzcan ile yükümlüler katıldı.
Ardahan Kura Nehri kıyısında park alanında yapılan etkinlikte konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, proje ile amaçlarının daha temiz, daha yaşanabilir bir çevreye sahip olmak ve gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmak olduğunu bildirdi. Kesgin, kamu yararına çalışan yükümlülerin de kurallara uymaları, çalışmada disiplin kazanmaları, topluma verdikleri zararı kamu hizmetinde çalışarak kamu düzenine olumlu katkı sağlayarak telafi ettiklerini ifade ederek yapılan bu çalışmaların ilimize hayırlı olmasını diledi.
Vali Mustafa Masatlı, "Suça karışmış insanların cezalarını çekerken topluma yararlı birer vatandaş olmaları, toplumun ihtiyacı olduğu yerlere fayda sağlamaları Türk adalet sistemimizin son dönemdeki amaçlarından birisi. Bu uygulamada başta Adalet Bakanımız, Başsavcımız, Adalet Komisyonu Başkanımız ve katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" dedi.
'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' çerçevesinde yapılan çalışmalara Vali Mustafa Masatlı ve beraberindekiler, ellerine kürek alarak destek verdi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Vali ve beraberindekilerinin çevre temizliği
-Vali Mustafa Masatlının konuşması
-Hükümlülerin temizlik görüntüleri.

Haber-Kamera: Deniz BAŞLI / ARDAHAN,

==================

Doğa harikası Yedigöller büyülüyor

Rize-Erzurum sınırında Kaçkar Dağları'nın güneybatısında yer alan deniz seviyesinden 3 bin 50 metre yükseklikteki Yedigöller, dağlar arasında barındırdığı doğal güzellikleri ve endemik bitki örtüsü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
Kaçkar Dağı silsilesinin güneybatı kesiminde kalan, Verçenik Dağı bölgesindeki Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkiisinde yer alan Yedigöller; muhteşem doğası ve temiz havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Her yıl yerli ve yabancı doğasever ve dağcıların ziyaret ettiği Yedigöller, dağlarla çevrili irili ufaklı buzul gölleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir ilçesi karayolu üzerinden Mor Yayla yol ayrımından gidilen Yedigöller, 3 bin 50 metre rakımda misafirlerini bekliyor. Türkiye'nin en güzel doğa manzaralarından birini sunan göl, fotoğrafçıların ve doğaseverlerin vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor. Kuzu, Koyun, Göbekli, Sinekli, Yıldızlı, Karanlık ve Aydın adı verilen Yedigöller'in suları, Yedigöl Deresi aracılığıyla Salaçur Vadisi'nden geçerek Çoruh Nehri'ne ulaşıyor.
'İSMİNİ YEDİ AYRI GÖLDEN ALIYOR'
Yedigöller'in 10 yıl önce Milli Parklar tarafından koruma altına alındığını anlatan Hükmü Sayar, "Burada yedi göl var. Bunların hepsinin ayrı ayrı ismi de var. Ayrıca tepenin arkasında Çifte Göller ve Krater Gölleri vardır. Burası iki ay çok ziyaret ediliyor. Doğa harikası bir görüntü oluyor. Fakat her zaman ziyaret edilebilir. Yetkililer bu konuda çalışma yapmalı. Yollar yapılabilir, göllerin yanına iniş yolları olabilir, seyir terası, küçük bir çay içme ve yemek yeri olabilir. Bir tane bekçi konularak gelen turistler yönlendirilebilir. Bu doğal güzellik değerlendirilmelidir. Şu an burayı çoğu insanlar bilmiyor" dedi.
'MANZARA EŞLİĞİNDE SAFARİ YAPTIK'
Rize'nin İkizdere ilçesinden Yedigöller'e ilk kez geldiklerini söyleyen turizmci Kasım Ekşi de, "İnanılmaz güzellikte bir doğa harikası. Çok beğendik bundan sonra devamlı gelmeyi düşünüyoruz. Gelirken yolda adete manzara eşliğinde safari yaptık. Çok güzel bir doğası var. Krater gölleri izledik. İnsanlar buraları görmeli" diye konuştu.
Yedigöller'i her yıl görmeye geldiğini belirten Muharrem Polat ise, "Burada eskiden hayvancılık yapıldığı anlatılır. Şu an pek yapılmıyor. Bursa'da oturuyorum. Her yıl buraya gelirim. Dün gece burada kamp kurduk. Çok keyifli oldu. Havası çok güzel, doğa harikası bir yer. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruzö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
-------------
-Drone ile Yedigöller detayları
-Göl detayları
-Ziyaretçi detayları
-Ziyaretçilerle röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER RİZE-DHA

==================

Sıkıntılarını ebru teknesine akıtıyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan ve 1.5 yıl önce meme kanseri olduğunu öğrenip 3 gün sonra ameliyat olan, ardından radyoterapi gören Zehra Tin, hastalığını yenebilmek için ebru sanatına ağırlık verdi. Rengarenk boyaları karıştırarak yaptığı farklı bir tarz olan dalgalı ebru ile zihnini boşaltıp rahatladığını söyleyen Tin, zor zamanlarını ebru teknesine akıttığı renkler ile atlattığını söyledi.
Karşıyaka ilçesinde yaşayan, amatör olarak ebru sanatı ve resim ile ilgilenen Zehra Tin (48), 2018 yılının Mart ayında kaburga ağrısı nedeniyle gittiği hastanede, meme kanseri olduğunu öğrendi. Doktorunun yönlendirmesi sonucu 3 gün içinde ameliyata alınan Tin'in, kanserin hızlı yayılabilme ihtimaline karşı göğsündeki kitle ve lenf bezleri alındı. Ameliyattan sonra radyoterapi gören Tin, bu süreçte yaşadığı zorluklarla başa çıkabilmek için ebru sanatına ağırlık verdi. Sanatı, kendisine hastalık sürecinde destek olan 5 yaşındaki yeğeni Ali Deniz Gündoğan'a da öğreterek keyifli vakit geçiren ve renklerle huzur bulan Tin, ebruyu bir terapi aracı görerek zihnindeki tüm sıkıntıları attı. Tekne denilen kabın içine deniz kadayıfı tozu ile karıştırdığı suyu koyup 2 gün beklettikten sonra toprak boyaların içine öd karıştırarak yaptığı dalgalı ebru sanatını sosyal medyada paylaştı. Takipçilerinden olumlu geri dönüşler alan Tin, bir yıl içinde Bodrum'da, Paris'te ve Ankara'da düzenlenen karma sergilere eserlerini gönderdi. Standart ebrudan farklı bir teknik kullanarak yaptığı dalgalı ebruda, kanseri yenmenin de verdiği güç ile yeni bir stil yarattı. Aynı zamanda evinde de özel ders veren Zehra Tin, bir sonraki hedefinin yeğeni Ali Deniz ile kendi kişisel sergisini açmak olduğunu belirtti.
SOYUT RESİM ETKİSİ VERİYOR
Dalgalı ebrunun serbest teknik gerektirdiğini söyleyen Tin, "Ebru suyu için deniz kadayıfı tozu kullanıyorum. Damıtılmış su ile bu tozu karıştırıyorum ve 2 gün bekletiyorum. Renklerin çökmemesi için de toprak boyaların içine öd ilave ederek yapıyorum. Kağıda su üzerinde titreşim yaptırarak çalışıyorsunuz. Farklı şekiller yapmak için kağıdı farklı tarzda ve hızda sallamak gerekiyor. Suyu itişinize de bağlı. Geometriyi dalgalı ebruya aktarmaya çalıştım. Üçgen, kare ve baklava desenlerini çalıştım. Soyut resim etkisi veren dalgalı ebrular yapmayı seviyorum. Çift ebru dediğimiz bir tekniği kullanıyorum. Dalgalıyı üst üste alıyorsunuz, bu da yaptığınız çalışmaya soyut etki veriyor. Dalgalı ebru normal ebruya göre daha kolay, birkaç dakika içinde bir eser çıkartabiliyorsunuz" diye konuştu.
'BÜTÜN SIKINTI VE TASALARIM SUYLA BERABER AKIP GİDİYOR'
Ebru yaparken günlük sorunları unutup hiçbir şey düşünmediğini anlatan Tin, aynı anda farklı tarzda müzikler dinleyerek ilham aldığını belirtti. Tin, "Ebruda genelde ney dinlenir fakat ben biraz daha ritmik eserler dinliyorum. Çünkü yaptığım bütün işlerde tekrarlayan bir ritim var. Ritimle paralel bir yapısı var. İyi işler de çıktıktan sonra zaten rahatlıyorum ve ayrı bir mutluluk geliyor. Müthiş bir duygu. Bütün sıkıntı ve tasalarım suyla beraber akıp gidiyor adeta. Günlük olayları ebru yaparken çözüyorum. Birine kızdığımda mesela kırmızıyı tercih ediyorum. Suya atıyorum ve bir şekilde deşarj oluyorum. Duygularımı kağıda yansıtmış oluyorum, ebruda bunu çok yoğun hissediyorum. O rengi akıttıktan sonra kafamdaki problem bitmiş oluyor" dedi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Zehra Tin ebru sanatını icra ederken görüntüler
-Yeğeni Ali Deniz ile ebru yaparken görüntüler
-Ebru eserlerinden görüntüler
-Zehra Tin ile röp.

Haber: Melis KARAKUZULU, Kamera: Hande NAYMAN/İZMİR,

===================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Zeydan Karalar Zafer Haftası Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title