Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)ŞIRNAK'TA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 3 ASKER ŞEHİT, 5 ASKER YARALI, 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİŞIRNAK'taki Küpeli Dağı'nda güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında PKK'lı teröristlerin önceden araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1'i uzman çavuş 3 asker şehit oldu,...

1)ŞIRNAK'TA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 3 ASKER ŞEHİT, 5 ASKER YARALI, 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ŞIRNAK'taki Küpeli Dağı'nda güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında PKK'lı teröristlerin önceden araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1'i uzman çavuş 3 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Operasyonlarda 5 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından PKK'lıların bahar aylarında eylem yapmalarını önlemek amacıyla Küpeli Dağı'nda yürütülen operasyon devam ederken, bu sabah sabah arazi arama tarama faaliyetleri sırasında, teröristler önceden araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'iuzman çavuş 3 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılırken, bölgede yürütülen operasyonlarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi

Görüntü Dökümü

-------------------

-Operasyon bölgesinden görüntü

ŞIRNAK, -

==============================================

2)HANİ VE KOCAKÖY KIRSALINDAKİ OPERASYON TAMAMLANDI

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nin doğusu ile Kocaköy İlçesi'nin kuzeyi bölgesinde 1 Nisan tarihinde başlatılan operasyon dün tamamlandı. Operasyon kapsamında silah, mühimmat ve örgütsel doküman ile 156 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Hani İlçesi'nin doğusu ile Kocaköy İlçesi'nin kuzeyi bölgesinde 1 Nisan tarihinde başlatılan 'Bayrak-45 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman Operasyonu' dün tamamlandı. Diyarbakır Valiliği tarafından, operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle dedi:  "Hani İlçesi doğusu ile Kocaköy İlçesi kuzeyi bölgesinde 1 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 07.00'den itibaren başlatılan Bayrak-45 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman operasyonu 3 Nisan 2017 günü başarı ile tamamlanmıştır. Söz konusu operasyon kapsamında; 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet gündüz görüş, 2 adet telsiz, 24 adet av tüfeği fişeği, 6 adet kütüklük, 4 adet leşker elbisesi, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet cep telefonu ve örgütsel doküman ile narko terörizm kapsamında 156 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen silah, mühimmat ile uyuşturucu maddesi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı uyarınca muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

DİYARBAKIR, -

=============================================================

3)KİLİS'TE, EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİST YAKALANDI

KİLİS'te Suriye'den yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçmeye çalışan Suriye uyruklu 4'ü kadın, 4'ü çocuk 18 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında Çeçen uyruklu kişinin üzerinde 1,5 kilo patlayıcı düzeneği ve 2 savunma tipi el bombası ele geçirilirken, bölgede eylem hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı İnanlı Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde gece saatlerinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 18 kişinin yakalandığı açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, yakalananlar arasında bulunan Çeçen uyruklu kişinin bölgede eylem hazırlığında olduğu bildirildi. 18 kişinin yakalandığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye uyruklu 9 yetişkin erkek, 4 yetişkin kadın, 4 çocuk ve 1 Çeçen uyruklu yetişkin erkek olmak üzere toplam 18 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan Çeçen uyruklu şahsın beraberinde bulunan çantasında yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında patlayıcı düzeneği ve iki adet savunma tipi el bombası tespit edilmiştir. İlgili Çeçen şahsın bölgede bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilmiştir. Düzenek ve el bombaları, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanlarına yerinde teslim edilmiş, yakalanan diğer şahısların teslimat işlemleri devam etmektedir."

KİLİS, -

===================================================

4)2. ORDUDAKİ DARBE GİRİŞİMİNİN DURUŞMASINA DEVAM EDİLDİ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti ile eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın bulunduğu 26'sı tutuklu 76 sanıklı davanın ikinci duruşmasının ikinci oturumu başladı.Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşmaya dönemin 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte 11 tutuklu sanık getirildi. Elleri kelepçeli olarak cezaevi araçlarından çıkarılan tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemi altında salona alındı.

Dönemin 2. Ordu Komutanı tutuklu sanık Adem Huduti utuklu bulunduğu Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı tutuksuz sanık Avni Angun duruşmaya katılmadı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Zanlıların adliyeye getirilmelerinden görüntü geçildi

Mikail PELİT/MALATYA, -

================================================

5)ADANA MERKEZLİ 8 İLDE FETÖ OPERASYONU: 14 GÖZALTI

ADANA merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda örgüte ait dershanelerde öğretmenlik yapan 14 kişi gözaltına alındı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte ait dershanelerde öğretmenlik yapanlara yönelik Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve İzmir'de çok sayıda adrese baskın yapıldı. Aralarında kadınların da bulunduğu 14 eski öğretmen gözaltına alındı. Şüpheliler Adana'da sorguya alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

SÜRE: 02'26" BOYUT: 148 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===============================================

6)ADANA'DA PKK/KCK OPERASYONU: 7 GÖZALTI

ADANA'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik şafak vakti düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen şüphelilerin evlerine eş zamanlı baskın yaptı. Özel Harekat, Asayiş ve Çevik Kuvvet şubelerinden polislerin de katıldığı operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis araçlarının Emniyet Müdürlüğünden çıkışı

Polis araçlarının operasyon noktasına gelişi

Özel harekat polislerinin demir kapıya vuruşu

Polislerin eve girişi

Özel harekat polislerinin çevrede güvenlik önlemi alması

Şüpheli şahsın evden çıkartılıp zırhlı araca bindirilişi

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilişi

SÜRE: 03'35" BOYUT: 219 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=================================================

7)FETÖ'NÜN JANDARMA YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYONDA 13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

SAMSUN'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Samsun merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'nin jandarma yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda içlerinde uzman çavuş, astsubay ve teğmenlerin bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bu sabah FETÖ/PDY'nin jandarma yapılanmasına yönelik Samsun merkezli Giresun, Malatya, Ankara, Kahramanmaraş, İstanbul, Trabzon ve Kastomunu illerinde operasyon gerçekleştirdi. 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları belirlenen, daha önce mesleklerinden ihraç edilen ve içlerinde uzman çavuş, astsubay ve teğmenlerin bulunduğu 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el konduğu bildirildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü devam ettiği kaydedildi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Şüphelilerden detay

Emniyetin dışından detay

(SÜRE : 1.20 - BOYUT : 42.54 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

================================================

8)MEVSİMLİK İŞÇİ ALIMI İÇİN GECE BOYUNCA BEKLEDİLER, SABAH OLUNCA ŞOK YAŞADILAR!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda mevsimlik işçi alımı yapılacağının açıklanması sonrasında Rize'de İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) önünde gece sıraya giren vatandaşlar, sabah saatlerinde başvuruların ertelendiğinin açıklanması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadı, tepki gösterdi. Başvuruların, bazı teknik düzenlemeler nedeniyle bir süre için ertelendiği öğrenildi.

BAŞVURU İÇİN SABAHA KADAR BEKLEDİLER

Bir süre önce yapılan açıklamayla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki 47 yaş çay işleme fabrikasında mevsimlik 1500 işçi alımı yapılacağı duyuruldu. ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, sadece ilkokul mezunu erkeklerin başvurabileceği belirtilerek başvuruların 4 Nisan sabahı başlayacağı ve 10 gün süreyle devam edeceği bildirildi. Başvuru için İŞKUR binası önünde gece sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İş umudu ile bekleyenlerin oluşturduğu kuyruk sabahın ilk ışıkları ile Cumhuriyet Caddesi boyunca uzandı. Başvuru için bekleyenler, saat 06: 30 sıralarında gelen İŞKUR görevlisinin müracaatların ertelendiğini duyurması üzerine büyük şaşkınlık yaşadı. Gece boyunca başvuru için bekleyen vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi.

İŞKUR: BİR SÜRE İÇİN ERTELENDİ

İşçi alım başvurularının bir süreliğine ertelendiğini belirten İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, alımların detaylandırılması için bazı teknik düzenlemeler yapılacağını belirtti. ÇAYKUR'un fabrikaların bulunduğu bölgelerde ikameti olan kişileri işe almayı planladığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

İŞKUR önünden detaylar

Kuyruklardan detay

İŞKUR önüne asılan yazı

Vatandaşlarla röp.

Görevlinin uyarısı

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz'ın telefonla ses kaydı

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 5.06 dk Boyut: 162 mb.

==================================================

9)KANSERE DİKKAT ÇEKEN PROJE

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca (32), kanserde erken tanıda farkındalık yaratmak için '#Biryumakumut' kampanyası başlattı. Yaptırdığı erken teşhisle tesadüfen meme kanseri olduğunu öğrenen Okca'nın öncülüğündeki proje kapsamında yapılan rengarenk örgü işleriyle, hastane çevresindeki ağaçlar, otomobiller ve banklar giydirildi.

PAÜ Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, 4 yıl önce annesini götürdüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde kendisini de kontrol ettirince meme kanseri olduğunu öğrendi. Tedavisi kapsamında ameliyatlar geçiren ve yaklaşık 6 ay kemoterapi gören Okca, kendisi gibi kanser olanları uyarmak için proje başlattı. Kendisiyle aynı durumda olabilecek kadınları erken teşhisle kurtarmak için harekete geçen Okca, sınıftaki öğrencileriyle birlikte Kanser Haftası'nda yapacakları etkinlik için '#Biryumakumut' projesini geliştirdi.

Projenin başlamasıyla birlikte sosyal medyadan büyük destek geldi. Başta iplik firmalarından iplik desteği alan Okca ve öğrencileri, sınıfta başladıkları el örgüsüne çok sayıda ilden göndenilen örgülerle destek gördü. Okca, 2 bin adet kanserde farkındalık simgesinin bulunduğu örgü örmeyi hedeflediklerini ancak gelen desteklerle bu rakamın 6 bini bulduğunu ifade etti. Kanserde farkındalık simgesinin bulunduğu örgüler, PAÜ Hastanesi'nin bahçesindeki ağaçların gövdelerine, banklara, çiçekliklere, otomobillere giydirilmeye başlandı. Ağaçların dallarına da kanserde erken teşhisin önemini anlatan kitap ayraçları asıldı.

TESADÜFEN KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, annesini kontrol ettirmek için götürdüğü KETEM merkezinde kendisini de kontrol ettirmesiyle meme kanseri olduğunu öğrendiğini belirterek, "32 yaşımda kanser olduğumu öğrendim. Ameliyatlar geçirdim, tedavim devam ediyor. Örgülerin üzerinde görüldüğü gibi kanserde farkındalık simgesi var. İnsanların bu simgeyi görüp, kanserde erken tanı ve teşhisin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Projeye 2 bin simgeyle başladık ama gelen desteklerle 6 bini buldu. Şimdi ördüğümüz örgüleri birleştirerek ağaçları, bankları, otomobilleri giydiriyoruz. İnsanların dikkatini çekerek bu kanser haftasında herkesin erken teşhis yaptırmasını istiyoruz. Biz bir kişinin dahi hayatına dokunabilirsek, kendimizi başarılı hissedeceğiz" dedi.

Sınıfta gündüz dersinde tek erkek öğrenci olan 50 yaşındaki Mimar Bülent Altıntaş ise projeye destek vererek, kadınlar birlikte örgü yapmasını öğrendiğini, örgüleri hastane bahçesindeki objelere giydirmeye başladıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------

Projenin simgesi olan dev yumaktan görüntü

Ağaçlardan ve banklardan, otomobillerden görüntü

Ağaç dallarından ayraçlardan görüntü

Ayşegül Koyuncu Okca ile röp.

Bülent Altıntaş ile röp.

Kadınların birlikte örgüleri birleştirmesi

(Görüntü -04dnz bir yumak umut- koduyla 201 MB)

(Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=======================================================

10)KÜÇÜK ŞERİF ARTIK DUYUYOR

İZMİR'de, doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Şerif Mevlüt Ağaçbozan, Karşıyaka Yalı Lions Kulübü sayesinde temin edilip, kulağına takılan işitme cihazla ile duymaya başladı. Babası ve annesi de duyma engelli olan küçük Şerif, cihaz takıldıktan sonra kısa süreli şaşkınlığın ardından kahkahalar atarak gülüp oynadı.

Karşıyaka Yalı Lions Kulübü üyeleri, İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği aracılığı ile ulaşılan, gündelik işlerde çalışan Emre Ağaçbozan ile ev hanımı Sevilay Ağaçbozan çiftinin 3 yaşındaki oğullaları Şerif Mevlüt Ağaçbozan'a, ailenin ekonomik sıkıntı çekmeleri nedeniyle alamadıkları işitme cihazını, düzenledikleri kampanya ile temin etti. Dram Oyuncuları Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, Zekeriya Hocalar ve Gamze Vardar'ın rol aldığı 'Domuz Ahırı' adlı tiyatro oyununun biletleri, küçük Şerif'e işitme cihazı alınması için satıldı. Elde edilen gelir ve destekler ile sağlanan 3 bin 600 TL'ye işitme cihazı satın alındı.

Karşıyaka Si Ser İşitme Cihazları Merkezi'nde uzman tarafından kulaklarına takılan işitme cihazları sonrası bir süre şaşkınlık yaşayan küçük Şerif, daha sonra seslere tepki vermeye başladı. Hayatındaki farklılığın şokunu üzerinden atmaya çalışan Şerif'e ayrıca bisiklet, uzaktan kumandalı araba ve çeşitli oyuncaklar da hediye edildi. Korku ve heyecanla geldiği merkezde oyuncaklardan sonra kahkahalar atan Şerif'in sevincine kulüp üyeleri de ortak oldu. Bağlantı kurulan özel bir eğitim kurumundan konuşma eğitimi desteği de alacak olan küçük Şerif, hayatının bundan sonrasını duyarak ve konuşarak sürdürebilecek.

Karşıyaka Lions Kulübü Başkanı A. Kadir Alkışel, üyeler olarak en az Şerif kadar heyecanlanıp mutlu olduklarını belirterek, "Sosyal faaliyetlerimiz farklı alanlarda aralıksız sürüyor. Ancak bizleri en çok küçük Şerif mutlu etti. Kendisini tanıyıp arkadaş olduk, sahip çıktık. Onun hayatı değişti. Şerif, anne ve babasına da bundan sonra destek olabilecek, onların duyan kulakları olacak. Kulüp olarak aileyi yakın takibe alıp desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Şerif Mevlüt Ağaçbozan'a işitme cihazı takılmasından görüntü

Şerif'in oyuncaklarıyla oynamasından görüntü

Haber: İZMİR, - Kamera: Cep telefonu)

=======================================================

11)ANTRENÖRLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK MAKİNE

MANİSA'da bir fabrikada teknik personel olarak çalışan Manisaspor'un eski futbolcusu Hüseyin Korkmaz, oğlu İlkin Korkmaz ile birlikte hem kaleciyi, hem de forvet ile defansı çalıştırabilecek, saniyede 120-140 kilometre hızla top fırlatan makine üretti.

Manisaspor'da 1983-1986 yılları arasında top koşturan, eski futbolcu Hüseyin Korkmaz (59) futbol sevdasından vazgeçmeyerek antrenörlere yardımcı olabilecek bir makine hazırladı. Elektrik mühendisi oğlu İlkin Kormaz (32) ile birlikte 4 aylık çalışma sonrasında, saniyede 120 ile 140 kilometre hızla top atan makine yapan Hüseyin Korkmaz, "Buna benzer bir makineyi bir yerde gördüm. Ancak o sabit bir noktaya sadece bir top fırlatabiliyordu. Ben bunu geliştirmek istedim. Bir yıllık fizibilite çalışmasının ardından oğlumla çalışmalara başladık. Ben mekanik işlerini tamamladım, oğlum ise elektronik işlerini yaptı. Sensörler eşliğinde farklı noktalara, hızı ve saniyesi isteğe göre ayarlanabilen, 12 top kapasiteli bir makine yaptık. Bu makine aküyle 2 saat çalışabiliyor" diye konuştu. Makine ile ayarlama yaparak bir kalenin 4 köşesine istediğiniz hız ve saniyede top atılabildiğini dile getiren Korkmaz, "Böylece kaleciyi çalıştırabiliyorsun. Kaleci bu makineyle kendi başına bir saat çalışabilir. Yedek akü koyarsa çalışma süresi 4 saate kadar yükselebiliyor. Makineyle orta yaptırarak forvet veya defansı da çalıştırabilirsiniz" diye konuştu.

Makinenin patenti için başvuru yapacaklarını ifade eden Korkmaz, numune olarak ürettikleri makineyi 35 bin TL'ye satışa sunduklarını kaydetti. Sipariş geldiği takdirde ayda iki tane üretebileceklerini anlatan Korkmaz, önümüzdeki günlerde makinenin yazılımını da geliştireceklerini belirtti. Korkmaz, "Şuanda hareketsiz halde olan makinemizi hareketli hale getireceğiz. Önümüzdeki süreçte makine sahada dolanarak topu herhangibir yerden de atabilecek. Yani makine takımın tamamını çalıştırabilecek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Top makinesinden görüntüler,

-Makineyi üreten Hüseyin Korkmaz'ın konuşması,

-Makinenin çalıştırıldığı görüntü.

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,DHA)

======================================================

13)MARMARİS SAHİLLERİ CIVIL CIVIL

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde havaların ısınmasıyla birlikte plajlar ve sokaklar dolup taştı.Marmaris kent merkezinde geçen hafta içinde etkisini sürdüren soğuk ve aralıklarla yağmurlu havanın ardından güneş yüzünü gösterdi. Şehir merkezinin çeşitli sokaklarına konumlandırılmış elektronik termometreler 24 dereceyi gösterdi. Hissedilen sıcaklığın 30 derece olduğu kent merkezinde, deniz suyu sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü. Vatandaşlar ve turistler sahil şeridi ile sokaklara akın etti. Oteller bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkii'nden Turban sahiline kadar 6 kilometrelik sahil şeridinde bulunan mekanlarda, oturacak yer kalmadı. Turistler, denize girerek şezlonglarda güneşlendi. Kimi turistler denizde arkadaşlarıyla şakalaşırken, kimileri şezlonglarında kitap okuyarak sıcak havanın tadını çıkardı. İngiliz ve İranlı turistler, sahilde kurulmuş su sporları istasyonlarında kiraladıkları jet-ski ve deniz bisikletiyle heyecanlı anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, sahil yolunda kapri pantolon ve tişörtleriyle yürüyüş yaparken kimileri plaja konulmuş sandalyelerde içeceklerini yudumlayarak eşsiz deniz manzarasının tadını çıkardı.

Kastamonu'ndan ailesiyle tatile gelen Mehmet Güçlü, "Hava sıcak ama deniz soğuk. Soğuk denize rağmen keyfi çok güzel" dedi. Bir haftalığına tatile gelen İskoç hemşire Jaimelynn Macan ise, "Hava ve deniz çok güzel. Tatilimi huzurlu ve mutlu geçiriyorum" diye konuştu.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının gündüz 24-28 akşam ise 17-21 arasında değişeceğini, hafta ortasından itibaren de artarak devam edeceğini belirtti.

Görüntü Dökümü

------------------

Marmaris kent merkezinde caddeye konumlandırılmış elektronik termometre görüntü

Sahil yolunda kabri pantolon ve tişörtler ile yürüyüş yapan vatandaş, turistler görüntü

Denize giren turist ve vatandaşlar görüntü

Denizde şakalaşan turistler ve çocuklar görüntü

Şezlonglarda güneşlenen turistler

Jet syk ve deniz bisikleti kullanan turistler

Denize giren çocuklar ile röp.

(Toplam: 4 dakika 7 saniye-298 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küpeli Şırnak PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title