Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- YENİLENEN AYDIN DOĞAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NİN RESMİ AÇILIŞI ÜNLÜ SANATÇILARIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİHaber: Ezgi ÇAPA - Kamera: İdris TİFİTKCİ / İstanbul DHAEğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında...

1- YENİLENEN AYDIN DOĞAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NİN RESMİ AÇILIŞI ÜNLÜ SANATÇILARIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber : Ezgi ÇAPA - Kamera: İdris TİFİTKCİ / İstanbul DHA

Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından yenilenerek yeni ismini alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin resmi açılışı, öğrencilerin sahnede yeteneklerini sergilediği törenle yapıldı.

GENÇLER SÖYLEDİ, KONUKLAR EŞLİK ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, okulda öğrenim gören öğrenciler sahne aldı. Klasik müzikten, Türk Halk müziğine çok sayıda eser seslendiren gençler dinleyenlerden tam not aldı. Yetenekleri ile izleyenleri büyüleyen gençlere salonu dolduran konuklar eşlik etti.

AÇILIŞ TÖRENİNE SANAT DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Dr. Muammer Yıldız, Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve sanat dünyasından önemli isimlerin katıldığı törende öğrenciler yeteneklerini sergiledi. ADV Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, ADV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve Aydın Doğan Yalçındağ'ın da yer aldığı açılış töreninde, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Doğan Holding yetkilileri, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Türk musikisi sanatçısı Gönül Paçacı, ressam Günseli Kato, Türk Halk Müziği sanatçısı Yücel Paşmakçı, Mehmet Özbek, Zafer Gündoğdu, ressam ve grafik sanatçısı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, ressam Dilek Demirci ve Artin Demirci, heykeltıraş Bihrat Mavitan, ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan, heykeltıraş Seyhun Topuz ve piyanist kardeşler Güher ve Süher Pekinel de yer aldı. Törene Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin renovasyon çalışmalarını yürüten mimar Nevzat Sayın da katıldı.

"ÖZGÜR DÜŞÜNCENİN TOPLUMA YERLEŞMESİ SANATLA MÜMKÜN OLUYOR"

Törende konuşan ADV Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, şunları söyledi:

"Sanat niye önemli? Çünkü aslında özgür düşüncenin topluma yerleşmesi sanatla mümkün oluyor. Sadece özgür düşüncenin olduğu toplumlar gelişebilir, ileriye gidebilir. Biz de bu doğrultuda bir sanat lisesine destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Okulumuzun öğrencilerine baktığımda, pırıl pırıl bireyler görüyorum. İnanıyorum ki; onlar sanata katkıları ile toplumu şekillendirecekler. Biz de onlara bu yolda destek olmak için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yaratan, hayal kurabilen, umut veren nesillerin önünü açmak için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz."

BU GENÇLERİ GÖRÜNCE ÜLKEMİZE OLAN İNANCIMIZ ARTTI

ADV Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ayrıca, "Bu gençleri görünce ülkemize olan inancımız daha da arttı. Sanat bir toplumun çağdaşlaşması için olmazsa olmaz. Çağdaşlaşma ekonomik büyüme ve milli gelirle ölçülebilecek bir kavram değil. Çağdaşlaşma özgür düşünme, yaratıcı olabilme, farklı renklerin ahenkle yaşayabilmesi demek. Sanat bütün bunları kazandırıyor. Aydın Doğan Vakfı olarak 20 yıldır eğitime, kültüre, sanata yatırım yapıyoruz. Bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yaratıcı, hayal kurabilen nesillerin önünü açmak için çalışacağız" dedi.

"MODERN YURT YATIRIMLARININ NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız da Adana'da yaşanan yurt faciasını hatırlatarak, "Aydın Doğan Vakfı'nın koymuş olduğu hedefin ne kadar isabetli olduğunu, modern yurt yatırımlarının, bu çocukların her birinin evlerimizden daha modern ortamlarda eğitimlerine devam etmelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ADV Başkanı Hanzade Doğan Boyner, okulun yenilenmesinde emeği geçen mimar Nevzat Sayın'a plaket takdim etti. Öte yandan Sema Doğan ve Vuslat Doğan Sabancı'ya okul öğrencileri tarafından yapılan Aydın Doğan'ın portresi hediye edildi.

"İLERİDE ÇOK DEĞERLİ SANATÇILAR KAZANMIŞ OLACAĞIZ"

Törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Özbek, Güzel Sanatlar eğitiminin önemine vurgu yaparak "Güzel sanatlar insan duygularını geliştiren ve topluma bunu yaymak için gayret gösteren sanatçıları yetiştirir. Aydın Doğan Vakfı'nı sanata, sanatçıya, eğitim kurumlarına verdiği değerden dolayı kutlamak isterimö dedi. Türk Halk Müziği sanatçısı Yücel Paşmakçı, "Alttan gelen bir kuvvet bizim için büyük bir kazanç. İnşallah ileride çok değerli sanatçılar kazanmış olacağız" şeklinde konuştu.

AYDIN DOĞAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ İLK MEZUNLARINI 2015 YILINDA VERDİ

Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından yenilenerek yeni ismini alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi eğitime başladı.

Aydın Doğan Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol doğrultusunda 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılında yeni adını alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi, Proje Okulu statüsünde eğitim-öğretim veriyor. Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi ilk mezunlarını 2015 yılında verdi. Müzik alanında Piyano eğitimi zorunlu ders olan okulda her öğrenci bunun yanında keman, viyola, viyolonsel (çello), bağlama, ud, kanun, gitar, konturbas, klarnet ve flüt enstrümanlarından birini de seçmeli ders olarak alıyor.

Görsel Sanatlar alanında ise öğrencilere, desen çalışmaları dersinin yanında iki boyutlu ve üç boyutlu sanat atölyesi, heykel atölyesi ve grafik atölyesi çalışmalarına yönelik eğitim veriliyor.

AB ve kardeş okul projeleri uygulayan okul, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Aydın Doğan Vakfı iş birliğiyle ulusal ve uluslararası alanda birçok projeyi yürütecek.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Programa katılanlardan görüntü

ADV Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ADV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı'nın görüntüsü

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Okul öğrencilerinin müzik gösterileri

Velilerin görüntüsü

ADV Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in konuşması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız'ın konuşması

Plaket töreni

Okul öğrencilerinin çizdiği Aydın Doğan portresinin hediye edilmesi

Kurdele kesim töreni

Okulun gezilmesi

Okulu gezen heyetle, okulda öğrenim gören öğrencilerin türkü söylemesi

ADV Başkanı Hanzade Doğan Boyner ile röp.

Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Özbek, Yücel Paşmakçı ile röp.

Genel ve detay görüntüler

05.12.2016 - 16.16 Haber Kodu : 161205088

==================================

2 - İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN ASAYİŞ KONTROLLERİNİ DENETLEDİ

Mustafa Çalışkan :

-"Geçen ay istanbul genelinde 1 milyonun üzerinde insanın 'GBT'si soruldu"

"İstanbul'da 37 Bin polisin görev yapıyor. 37 bin polis yeterli değil. Dünya standartlarında 250-300 kişiye bir polisin düşmesi gerekiyor. Bizde şu an yaklaşık 400 kişiye bir polis düşüyor"

(15 Temmuz gecesi)

"O tarihte benim 40 tane yardımcım vardı, 40'ı da aslan gibiydi. Bir tanesi dahi.. -ama- diyen olmadı."

Haber / Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çamlıca gişelerde bulunan polisin sabit uygulama noktasını ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Görevli polislerle sohbet de eden Çalışkan daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Çalışkan, bu tür çalışmaların caydırıcı olduğunu ifade ederek, "Şehrin girişinde 5 ayrı noktada bu tür uygulamalarımız var. Uzun süredir yaptığımız uygulamalar bunlar. GBT sorgulaması yapılıyor burada. Geçen ay sadece İstanbul genelinde 1 milyonun üzerinde insanın GBT'si (Genel Bilgi Tarama) soruldu. Ciddi sayıda araç sorgusu yapılıyor. Ciddi miktarda narkotik madde yakalandı. 1000'in üzerinde silah yakalandı. Halkın daha güvende olması için. İstanbul'un daha güvende olması için arkadaşlar 24 saat burada ve buna benzer yerlerde uygulamaya devam ediyor. Biz de ara sıra ziyaret edip denetimlerimizi yapıyoruz. Burada arkadaşlar devletimize karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı hazırlıklı bir şekilde bekliyorlar. Özel harekatımız çok güçlendi. İstanbul'da Bin 200'ün üstünde özel harekatçı sayımız var. Bu arkadaşlarımız devamlı eğitimde ve görevde. Şehrin her tarafında özel harekatçılarımızla karşılaşabilirsiniz." dedi.

15 AYDA 10 MİLYON GBT SORGUSU

Emniyet Müdürü Çalışkan denetimlerinin ardından basın mensuplarıyla sohbet etti. Sohbet sırasında samimi açıklamalarda da bulunan Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinin yaklaşık 15 aydır yürüttüğünü, bu zaman içerisinde 10 milyon insanın GBT'sinin sorulduğunu belirtti. Bu uygulama ile ciddi sayıda aranan kişinin alındığını ve bunların arasında kritek soruşturma ve kişilerin de olduğunu vurguladı.

"37 BİN POLİS YETERLİ DEĞİL"

Bir basın mensubunun İstanbul'da görevli polis sayısını sorması üzerine Çalışkan, "İstanbul'da 37 Bin polisin görev yapıyor. 37 bin polis yeterli değil. Dünya standartlarında 250-300 kişiye bir polisin düşmesi gerekiyor. Bizde şu an yaklaşık 400 kişiye bir polis düşüyor. Buna İstanbul'daki hareketli nüfusu eklersek 500 kişiyi buluyor. Bunun 300'e inmesi lazım. Bunun için hem Genel Müdürlüğümüz hem de Bakanlığımız ciddi şekilde çalışıyor. Nicelik değil, nitelik de önemli. Konuyu 15 Temmuz'a getireceğim. Orada nitelik ön plana çıktı. Personelin kalitesi, eğitimi ön plana çıktı. Bazen sayının çok olması her şeyi çözmüyor."dedi.

"O TARİHTE BENİM 40 TANE YARDIMCIM VARDI. 40'I DA ASLAN GİBİYDİ"

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde yaşananlardan da bahseden Çalışkan, "Bu arkadaşlar olmasıydı ben tek başıma bir şey ifade edemezdim. O tarihte benim 40 tane yardımcım vardı, 40'ı da aslan gibiydi. Bir tanesi dahi.. "ama" diyen olmadı. Sadece yardımcılarım değil, bir tane polis ama demedi. Hiç tereddütsüz yapması gerekeni mükemmel yaptı. Onların toplamı bende birleşiyor. Yani eğer onlarda o cesaret ve mücadele olmasa İstanbul Emniyet Müdürü'nün telsiz anonsu bir şey ifade etmez. Netice önemli. "

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile ilgili yapılan müdalenin sorulması üzerine Çalışkan terör örgütlerini birbirinden ayırt etmeye gerek olmadığını belirterek, "Benim 8 yaşındaki çocuğum bana FETÖ'mü daha kötü, PKK'mı?. Farkı yok mücadelede aynı. Türkiye Cumhuriyeti'ne yan gözle bakan herkese karşı mücadele çok sert bir şekilde devam ediyor. Çok uzak zamanda değil, inşallah bunun neticesini alacağız." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Polis ekipleri

-Çalışkanın gelişi

-Polislerle selamlaşması

-Vatandaşlardan görüntü

-Uygulamalardan görüntü

-Araçların aranması

-Polis köpekleri

-Çalışkanın açıklaması

-Genel ve detaylar

05.12.2016 - 15.36 Haber Kodu : 161205078

05.12.2016 - 15.37 Haber Kodu : 161205079

====================================

3 - THY UÇAĞI TAVANINA BAGAJ PALETİ ÇARPTI, HASAR OLUŞTU

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL, TÜRK Hava Yolları'nın (THY), İstanbul'dan Londra'ya gidecek olan uçağına bagaj yüklemesi sırasında kargo paletlerden biri uçak içinde ambar tavanına çarptı. Kazanın ardından hasar oluştu, uçak seferden çekilirken yolcular başka bir uçakla gönderildi.

THY'nin bugün saat 13: 20'de İstanbul-Londra uçuşunu yapacak olan Airbus 330 tipi uçağına Atatürk Havalimanı'nda yolcu alımı öncesi bagajlar yüklenmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, bu sırada yer hizmeti şirketi TGS'ye ait bagajların yüklenmesine yardımcı olan palet, gevşek bağlandığı için arka sağ ambar kapağı bölgesinde uçak içinde tavana çarptı. Saat 13.00 sıralarında meydana gelen bu olay nedeniyle yapılan incelemeler sonucunda uçakta hasar oluştuğu belirlendi.

Hasarın giderilebilmesi için uçak sefer çekilirken yolcular başka bir uçakla bir saat 1 saat 40 dakika gecikmeli olarak Londra'ya uçabildi.

====================================

4 - HALİÇ KÖPRÜSÜ'NDEKİ ARAÇ YANGINI NEDENİYLE METROBÜS SEFERLERİ DURDURULDU

Haber-Kamera: Ersan SAN - Özgür EREN / İstanbul DHA

Haliç Köprüsü üzerinde bir otomobilde yangın çıktı. Metrobüs seferleri çift yönlü olarak durdurulurken D 100 Karayolu'nda orta şerit trafiğe kapatıldı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevke edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Çalışmlar sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Olay yerinden görüntüler

05.12.2016 - 17.02 Haber Kodu : 161205116

05.12.2016 - 17.14 Haber Kodu : 161205119

05.12.2016 - 17.27 Haber Kodu : 161205124

===================================

5- DEPOLARDAN EŞYA HIRSIZLIĞI KAMERAYA YANSIDI

Haber-Kamera: Ersan SAN / İstanbul DHA

Esenyurt'ta bir TIR'ın kapsını kırarak içerisindeki eşyayı çalmaya çalıştıkları ileri sürülen 5 kişi kendilerini fark eden polis ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerin, yine Esenyurt'ta bulunan iki ayrı depodan toplam 110 bin liralık eşya çalarken güvenlik kameralarınca görüntülendiklerinin belirlendiği ileri sürüldü.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipileri devriye görevi sırasında, 5 kişinin park halindeki bir TIR'ın kapısını kırmaya çalıştıklarını fark etti. Polis ekiplerinin kendilerine doğru geldiğini gören 5 şüpheli ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Şüphelilerden 4'ü kovalamaca sırasında, 1'i ise saklandığı metruk bir binada yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet müdürlüğüne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerin, Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi'nde iki ayrı işyerinden hırsızlık yaptıkları ve her iki hırsızlık anında güvenlik kameralarınca görüntülendiklerinin belirlendiği ileri sürüldü.

Bu hırsızlıkların birinde 5 şüphelinin, 2 Aralık günü elektronik ev aletleri üreten bir fabrikanın depo bölümüne kamyonet gelip ellerindeki levye ve keski aletleri ile kepenkleri kırdıktan sonra 45 bin TL değerinde elektronik eşya çaldıkları iddia edildi.

Aynı kişilerin, 3 Aralık Günü bir teksitil fabrikasının depo bölümüne kamyonet ile gelip aynı yöntemle kepenkleri kırdıktan sonra 65 bin liralık 40 top kumaş çaldıklarının tespit edildiği öne sürüldü.

Her iki hırsızlığın güvenlik kamera görüntülerinde şüphelilerin kamyonetle depoların önüne geldikleri, levye ve keskilerle kepenkleri kırdıkları, ardından içerideki eşyaları kamyonetlerine taşıdıkları görülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-İki ayrı hırsızlık olayının güvenlik kamera görüntüleri

-Şüphelilerin kamyonetle gelmesi

-Kepenkleri kırarak içeri girmeleri

-Eşyaları kamyonete taşımaları

Detaylar

05.12.2016 - 17.43 Haber Kodu : 161205141

=====================================

6 - POLİS BASKININA KARŞI GÜVENLİK KAMERALI ÖNLEM...

Haber: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa'da uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon polis kamerası tarafından saniye görüntülendi.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bursa Mahallesi'nde 1 hafta önce uyuşturcu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Çevresinde 3 kamera bulunan eve baskın düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda 650 gram bonzai, 150 gram esrar ve çok miktarda uyuşturucu hap ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyon anı da polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Şüphelilerin, uyuşturucu madde bulundurdukları evi polis baskınına karşı korumak için güvenlik kameralarıyla çevresini gece gündüz izlediği tespit edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Polis Kamerası

/////////////////////////

-Polisin kapıyı kırması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Ele geçirilen uyuşturucu maddeler

-Güvenlik kameralarının fotoğrafları

-Genel ve detaylar

05.12.2016 - 17.42 Haber Kodu : 161205139

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çalışkan Aydın Doğan Sema Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title