Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) 1- BEŞİKTAŞ'TA DEV ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞIYLA SAYGI YÜRÜYÜŞÜHaber-Kamera: Enver ALAS - Zeki GÜNAL / İstanbul DHATürkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yıldönümünde Beşikaş'ta düzenlenen saygı yürüyüşü ile anıldı.

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

1- BEŞİKTAŞ'TA DEV ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞIYLA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Haber-Kamera: Enver ALAS - Zeki GÜNAL / İstanbul DHA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yıldönümünde Beşikaş'ta düzenlenen saygı yürüyüşü ile anıldı. Binlerce kişi, 57 Türk bayrağı ve 57 Atatürk resminin birleşiminden oluşan 1094 metre uzunluğundaki dev bayrakla Dolmabahçe Sarayı'na yürüdü.

Beşiktaş Belediyesi, Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıl dönümünde "Ata'ya Saygı" yürüyüşü düzenledi. Barboros Bulvarı üzerinde bulunan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi önünde toplanan büyük bir kalabalık grup, saat 08.00 sıralarında  57 Türk bayrağı ve 57 Atatürk resminin birleşiminden oluşan 1094 metre uzunluğundaki dev bayrakla yürüyüşe geçti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanı sıra, yürüyüşe genci, yaşlısı, öğrencisi her kesimden vatandaş katıldı. Belediye, katılımcılara 10 bin bayrak dağıttı.

DOLMABAHÇE SARAYI'NIN ÖNÜ DOLDU TAŞTI

Yürüyüş sırasında, belediyeye ait bir otobüsün hoporlöründen Atatürk'ün kendi sesiyle yaptığı konuşmalar ile 10. Yıl ve İzmir Marşları dinlettirildi. Dolmabahçe Sarayı önüne gelindiğinde kalabalık daha da arttı. Saraya girmek için sıraya girenler giriş kapısına sığmadı, kalabalık caddeye taştı.

09'05'TE HAYAT DURDU

Saat 09.05'te ise Dolmabahçe'de adeta hayat durdu. Binler, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.  Siren seslerinin çalmasıyla trafikte olan sürücüler, yolcular araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

"BU BİTMEYEN SEVGİ ÖYLE YOĞUN Kİ"

Dolmabahçe Sarayı'na gelenler ölüm yıldönümü nedeniyle Atatürk'ü sevgi ve özlemle andıklarını dile getirdi. Atatürk'e karşı bitmeyecek bir sevgi beslediğini belirten Aynur Rodop, duygularını "Cumhuriyeti bize armağan ettiği için çok şanslıyız. Özgürlüğümüzü, demokrasimizi, yaşadığımız herşeyi ona borçluyuz. Sabah çok mutlu uyandım. Çünkü bir insanı bu kadar özlemek, düşünmek müthiş bir duygu. Bu bitmeyen sevgi öyle yoğun ki ölmeyen biri" şeklinde aktardı. Şükran Göze ise "Atamızı sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Atamız daima bizimle. Onu çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Havadan çekilen saygı yürüyüşü

-Yürüyüşün başlaması

-Yürüyüşe katılanlar

-Türk ve Atatürk resimlerinden oluşan dev bayrak

-Dev bayrağın açılması

-Bayrağı taşıyan kalabalık

-Beşiktaş Belediye başkanı

-Dolmabahçe Sarayı önünde saygı duruşu

-Motosikletli grubun oluşturduğu konvoy

-Röportajlar

-Genel ve detaylar

10.11.2017 - 09.28 - Haber Kodu : 171110021

=================================

(AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE)

2- DOLMABAHÇE SARAYI'NDA 10 KASIM

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKÇİ - İstanbul

Çocuk, genç, yaşlı binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Dolmabahçe Sarayı girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalık saat 09: 05'de çalan sirenle birlikte  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Gazilerden oluşan bir grup şiirler okuyup Atatürk'ü anarken, çocuklar da sevgilerini hep bir ağızdan dile getirdi. Önceki yıllara göre daha kalabalık olduğu gözlenen anma töreninde Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu odayı ziyaret edenler çiçekler bırakıp anma töreninde duygulu onlar yaşadı.

Dolmabahçe'ye akın edenler arasında Cumalı çifti de vardı.

Onlar son 10 yıldır her 10 Kasım'da Babaeski'den Dolmabahçe'ye geliyorlar. Hemşehrimiz dedikleri, kurtarıcı gördükleri Atatürk'ü anmak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyorlar. Fatma ve Hüsnü Cumalı çifti İstanbul'da yaşayan çocuklarını ziyaret için 10 Kasım'ı özellikle seçiyor. O gün erkenden kalkıp Dolmabahçe'ye koşuyorlar. " Atatürk'ü Türkiye Cumhuriyetini bizlere bıraktığı için çok seviyoruz" diyen Hüsnü Cumalı, "Bugün Atatürk'e saldıranlar, 'bilmem ne' diyenler, o olmasaydı, acaba nerelerde olurdular, kimlerin çocukları olurdular. Onun değerlerine sahip çıkmamız lazım. Onun kurduğu Cumhuriyete hep beraber sahip çıkmamız lazım. Teröre karşı, dış güçlere karşı birlik olmamız lazım" ifadelerini kullandı. Büyük dedesinin kurtuluş savaşı şehidi olduğunu söyleyen Fatma Cumalı da," Atatürk'ü anarken dedemi de, bütün şehitleri anıyoruz "diyerek duygularını dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------

Törene katılanlardan detaylar

Gazilerden ve askerlerden detaylar

Cumalı çiftinden detay

Cumalı çifti ile röportaj

Çocuklardan detay

Çocuklarla röportajlar

Sıraya girenlerden detaylar

Siren çalması, saygı duruşu ve istiklal marşı okunması

Atatürk'ün odasından anmadan detay görüntüler

==============================

3- KÖPRÜDE 09.05...

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL- İSTANBUL DHA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün  79'uncu yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de hayat durdu.  Köprüde ilerleyen araçlar saat 09.05'te durdu. Araçlardan inenler çalan siren eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Görüntü Dökümü:

----------

-Araçların durması

-Saygı duruşu

-Araçlardan inerlenler

-Detaylar

10.11.2017 - 09.34 Haber Kodu : 171110027

========================

4- METRELERCE YÜKSEKLİKTE SAYGI DURUYUŞU

TAKSİM'DE 10 KASIM TÖRENİ

Kule vinçte çalışan işçiler de metrelerce yükseklikte saygı duruşuna eşlik etti.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM- Akın ÇELİKTAŞ- Hakan KAYA İSTANBUL

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

METRELERCE YÜKSEKTE SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Cumhuriyet Anıtı'na çelenklerin konulmasından sonra saat 09.05'te siren çalmaya  başladı. Bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşunda sonra İstiklal Marşı okundu. Anıt çevresinde toplanan vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu. Sirenler çalarken cami inşaatı şantiyesindeki bulunan kule vinçte çalışan işçiler de metrelerce yükseklikte saygı duruşuna eşlik etti. Tören nedeniyle binaların üzerinde özel harekat polisleri güvenlik önlemi alırken polis helikopteri de havada tur attı. Törenin ardından Cumhuriyet Anıtı vatandaşlara açıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-AKM'den görüntü

-Cumhuriyet Anıtı önündeki güvenlik önlemleri

-Havada tur atan polis helikopteri

-Törenin başlaması

-Çelenklerin sunulması

-Saygı duruşu

-İstiklal Marşının okunması

-Kule vinçte saygı duruşunda bulunan işçiler

-Alanın halka açılması

-Genel ve detaylar

==============================

5- 09.05'TE KONTAK KAPATIP SAYGI DURUŞUNA GEÇTİLER

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - Ümit TÜRK - Gülseli KENARLI - Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümünde sabah mesaiye giden İstanbullular, saatler 09.05'i gösterdiği anda araçlarından inip saygı duruşunda bulundu.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde İstanbul'da yollarda trafik durdu. TEM, D-100 ve O-3 karayolunda seyir halinde olan sürücüler o saatte araçlarını durdurdu. Araçlardan inenler siren ve kornalar eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşuna geçti. Bu sırada yaya halde olanlar da saygı duruşunda bulundu.

Anmanın ardından sürücüler yollarına devam etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Araçlardan inen sürücüler ve yolcular

-Yollarda saygı duruşunda bulunanlar

-Korna ve siren sesleri

-Genel ve detaylar

10.11.2017 - 09.29 - Haber Kodu : 171110023

10.11.2017 - 09.31 - Haber Kodu : 171110024

10.11.2017 - 09.31 - Haber Kodu : 171110025

10.11.2017 - 09.50 - Haber Kodu : 171110037

=======================================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

6- KADIKÖY'DE "ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ"

Haber-Kamera: Ali AKSOYER - Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL-DHA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümünde binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu.

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Su jetleri geçiş yaparken, paramotorcular da  havada bayrak açtılar.  CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, "Bugün Mustafa Kemal'e olan sevgimizi oluşturduğumuz insan zinciri ile bir kez daha gösteriyoruz. Aslında bu zincir 10 kilometreymiş gibi gözüküyor ama Türkiye'nin dört bir yanını çevreleyen zincirin bir halkası. Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir yas ilanı anıyoruz ama bir yandan da onun bize bıraktığı mirası ve ilkeleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-HAVADAN GÖRÜNTÜ

-İnsan zincirinden görüntü

////////geçilen görüntüler

-Açılan bayraklar

-Vatandaşlarla röp

-Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röp

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş ile röp

-Denizde dalgıçlar,jet ski ve paramotorların türk bayrağı açması

-Saygı duruşu

-İstiklal marşının okunması

-Genel ve detay görüntüler

=====================================

7- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA '09.05'

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR / İstanbul DHA

Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde, Atatürk Havalimanı'nda hayat durdu. Saat 09.05'te Atatürk Havalimanı'nda büyük önder için havalimanı çalışanları, polisler ve yolcular saygı duruşunda bulundu.

Dış Hatlar Terminali gidiş katında danışmadan yapılan Türkçe ve İngilizce anonslarla yolcular ile çalışanlar 2 dakika süreyle saygı duruşuna davet edildi. Bu arada pasaport kontrol noktalarında duran görevli polisler de bankoların önüne çıkıp yolcular ve turistlerle birlikte saygı duruşunda bulundu. Pasaport işlemi için bekleyen İngiliz pilotlar ve kabin ekibi de saygı duruşuna geçti. Yolcu bir kadın da kucağında uyuyan bebeği ile saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra havalimanında alkış sesleri yükseldi. Bu arada Türk Hava Yolları uçuş ekip odasında da pilot ve kabin ekipleri de saygı duruşunda bulundu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Dış hatlar terminalinde toplanan personel

-Danışmadan yapılan anons

-Saygı duruşu, İngiliz pilot ve ekip

-Saygı duruşunda bulunan personel, turistler

-Pasaport bankolarında polis ve yabancı,Türk  yolculardan görüntüler

-Alkışlamadan görüntü

-THY ekipleri saygı duruşunda

==================================

8- METRO DURAĞINDA '09.05'

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI / İstanbul DHA

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde Sağmalcılar Metro durağında da hayat durdu. Metronun gelmesini bekleyen yolcular çalan sirenle saygı duruşuna geçti.

Saygı duruşu başladığında hareket halinde olan metro durağa yanaşır yanaşmaz kapılarını açarak yolcuları bekledi.

Siren sesini duyan sürücüler de O-3 karayolunda araçlarından inip saygı duruşunda bulundu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Metro durağında saygı duruşu

-Araçların durması

-Metronun yanaşması ve beklemesi

-Saygı duruşu

-Genel ve detaylar

==========================

9- ATA'YI ANMAK İÇİN İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde Avcılar'da binlerce kişinin katılımı ile insan zinciri oluşturuldu.

Hükümet Konağı önündeki resmi törenin dışında Avcılar Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nin başındaki Atatürk Anıtı'nın önünden itibaren toplanan binlerce kişi yan yana dizilerek Avcılar Belediyesi Havuz Meydanı önündeki platforma kadar insan zinciri oluşturdu.

Kalabalık nedeniyle bazı kesimlerde yolun diğer tarafında da zincir oluşturuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde trafikte bulunanlar araçlarını durdurarak insan zinciri oluşturanlarla birlikte oldukları yerde saygı duruşunda bulundu.

Her yaştan Atatürk'ü anmak için gelen bir bölümünün üzerinde Atatürk posteri veya kravatı bulunanlar platformda Ulu Önder'in yaşamından kesitler sunan belgeseli izlerken büyük Türk bayrakları asıldı. Buradaki törenin ardından Atatürk Parkı'nda anmaya devam edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İnsan zincirinden görüntüler

-Atı ile Atatürk'ü anmaya gelen bir kişi

-Atatürk'ün anıldığını belirten tak altındakilerin insan zinciri

-Atatürk belgeseli ve izleyenler

-Meydandan genel görüntüler

-Köpeği ile saygı duruşunda bulunan bir katın

-Trafikte araçta inerek saygı duruşunda bulunanlar

===========================

10- İSTİNAF MAHKEMESİ'NDE ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde anma töreni düzenlendi.

Tören için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, mahkeme başkanları, hakimler, savcılar ve adliye çalışanları adliye binasının protokol girişindeki alanda toplandı. Saat 09.05'te sirenin çalması ile birlikte iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Başsavcı Hadi Salihoğlu, hakim ve savcılar ile birlikte Atatürk heykeli önünde fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Törenden genel ve detay görüntü

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

-Başsavcı Hadi Salihoğlu'nun Atatürk heykeli önünde hakim ve savcılarla fotoğraf çektirmesi

==================================

11- BEŞİKTAŞ'TAN KOREOGRAFİLİ  ANMA

"Bugün Simsiyahız"

İstanbul DHA

Beşiktaş Kulübü, vefatının 79. yılı dolayısıyla Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ü Vodafone Park'ta yapılan  saat koreografisiyle andı.

Kulüp personelinin yanı sıra amatör branş sporcuları, altyapı sporcuları ve UNIBJK'nin desteğiyle koreografi hazırlandı.

Vodafone Park çimlerinde bir araya gelen sporcular ve kulüp personeli, orta yuvarlakta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'i temsilen saat koreografisi gerçekleştirdi. Kulüp de logosunu karartarak "Bugün Simsiyahız" yazısını yayınladı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kareografiden görüntü

===============================

12- ESENYURT'TA UYUŞTURUCU SATICILARINA  ŞAFAK  BASKINI

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK /İstanbul,

Esenyurt'ta, uyuşturucu sattıkları iddia edilen şüphelilerin kaldığı adreslere baskın düzenlendi. Operasyona özel harekat timleri de destek verdi.

Esenyurt'ta, uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen çok sayıda şüphelinin  evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen baskınlara özel harekat timleri de destek verdi. Polis, şüphelilerin kaldığı adreslerde kapıları 'koçbaşı' ile kırarak içeri girdi. Şüpheliler gözaltına alınırken, adreslerde arama yapıldı. Operasyon sırasında polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü dökümü:

--------------

-Özel harekat polislerinden görüntü

-Polislerin apartmana girişinden detaylar

-Polis helikopterinden görüntü

-Zırhlı araçtan detaylar

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title