Haberler

Dershanelerin Kaldırılması Komisyonda

Özel dershanelerin kaldırılmasını düzenleyen yasa tasarısı TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülüyor.

Özel dershanelerin kaldırılmasını düzenleyen yasa tasarısı TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülüyor.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, AK Partili Naci Bostancı Başkanlığı'nda, dershanelerin kaldırılmasını düzenleyen yasa tasarısını görüşmek üzere toplandı.

Komisyon, katılımın fazla olması nedeniyle; TBMM'nin en büyük salonlarından biri olan KİT Komisyonu'nda toplandı. Toplantının başında CHP'li Mevlüt Aslanoğlu tasarıya tepkisini, "Dershaneye çocuğunu göndermeyen bir milletvekili arıyorum" pankartıyla gösterdi.

Komisyona katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tasarı hakkında komisyona bilgi verdi. Avcı düzenlemenin ne getirdiğini şöyle anlattı:

"Aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişte sınav uygulanması, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarını mahkeme kararı ile elde edenlerin, mahkeme kararlarının aleyhlerine kesinleşmesi halinde bu kişilere unvanlarının iptal edildiği tarihten önce yapılan ödemeler geri alınmayacak. Yurtdışına eğitim amacıyla gönderilecek öğrencilere, yurtdışında yaşayan vatandaşların eğitim ihtiyaçlarına ve yüksek öğretime ilişkin bakanlığa verilen görevleri yürütmek üzere, Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü kurulacak. Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ihdas edilerek, halen Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce görülen sınav hizmetleri ihtisaslaştırılacak."

Tasarıyla ayrıca Talim ve Terbiye Kurulu, bakanlığın bilimsel danışma ve inceleme organı olarak düzenlenecek, kurulun eğitim politikaları konusundaki karar alma yetkileri, ilgili hizmet birimlerine devredilecek. Uzmanlaşma, etkinlik ve iş bölümünün sağlanması amacıyla, il milli eğitim müdürlükleri bünyesindeki eğitim denetmenleri başkanlıkları, rehberlik ve denetim başkanlığının taşra birimlerine dönüştürülecek. Halen ÖSYM Başkanlığı'na sınav ücretleri konusunda verilen yetki kaldırılacak.

-ÖZEL DERSHANELER FAALİYETLERİNİ 1 EYLÜL 2015'E KADAR SÜRDÜREBİLECEK-

Milli Eğitim Bakanı tasarının en önemli düzenlemesini ise şu sözlerle anlattı: "Özel dershaneler faaliyetleri 1 Eylül 2015 tarihine kadar sürdürebilecek, bu dershaneler özel okullara ve geçici olarak açık öğretim yapan liselere dönüşebilecek, gerekli dönüşümü yapabilmeleri için bu kurumlara 2017-2018 eğitim-öğretim yılının bitimine kadar süre verilecek. Öğrenci etüt eğitim merkezleri 12 yaş altındakilere yönelik olacak. Her ne ad altında olursa olsun, bütün eğitim ve öğretim hizmeti sunanlar bakanlığını denetimine tabi tutulacak. Hazine'ye ait taşınmaz mallar üzerinde dönüşüm programına dahil dershaneler lehine, bedelsiz olarak en fazla 25 yıl süreli irtifak hakkı tesis edilebilecek. Mülkiyeti Hazine'ye ait olup, bakanlığa tahsis edilen taşınmazlar üzerindeki okul binaları kiraya verilecek."

Bakan Avcı'nın konuşmasının ardından, milletvekilleri "usul" hakkında söz aldılar. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, AK Parti'nin 30 Mart seçimlerinde hüsran beklediği için bu tasarıyı getirdiğini iddia etti. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, tasarının bir alt komisyonda görüşülmesi gerektiğini söyledi. MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu da Bakanlığın teşkilat kanununun eski Bakan Ömer Dinçer zamanında değiştiğini öne sürdü.

-CHP'DEN BAKAN AVCI'YA "SEVİMLİ, BABACAN" BENZETMESİ-

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise sözlerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı öven sözlerle başladı. Altay, "Siz çok babacan, işbirliğine açık, sevimli bir algınız var, en azından fiziki görünüşüz öyle. Ancak bunun böyle olmadığını 4+4+4 görüşmelerinde gördük. Eğer derdiniz, bir yerlerle hesaplaşmak ise sadece dershane konusunu getirseydiniz buraya, eğitim sistemini allak bullak eden bir değişiklik yapmasaydınız" dedi. Tasarı'nın bir alt komisyona havale edilmesini istedi.

Komisyon görüşmelerini sürdürüyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Naci Bostancı Nabi Avcı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title