Haberler

Deprem bölgesinde 14 liraya satılan ekmek tepki çekti, başkan fırına gidince durum anlaşıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasarın büyük olduğu Gaziantep'te bir fırında çekilen görüntüler tepki çekti. Kız çocuğunun, "Ekmek kaç para?" sorusuna, fırıncı, "14 TL" yanıtını verdi. Duruma tepki gösterilmesinin ardından, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu fırına giderek "Ne oluyor burada?" dedi. Fırıncı ise talebe yetişemedikleri için ekmeğin gramajını artırdıklarını ve bu sebeple fiyatın da arttığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır yıkıma neden oldu. İki depremde Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı, binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

"14 LİRAYA EKMEK Mİ OLUR YA"

Depremin ardından, Gaziantep'te bir ekmek fırınında çekilen görüntüler,tepki çekti. Onlarca insanın olduğu ekmek fırınına gelen bir kız çocuğu, "Ekmek kaç para?" diye sordu. Fırıncı, "14 TL" yanıtını verdi. Aldığı yanıt karşısında vatandaş, "Böyle bir durumda bile şunu yapabiliyorsunuz. Hiçbir şey demiyorum." sözleriyle tepkisini gösterdi. Bir başka vatandaş ise, "14 liraya ekmek mi olur ya" diye isyan etti.

GRAMAJ ARTTIĞI İÇİN FİYAT DA ARTMIŞ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu gelişmelerin ardından tepkilerin odağındaki fırına gitti. Fırıncıya "Neler oluyor burada?" diyen Tahmazoğlu'na, talebe yetişmekte zorluk çekildiği için gramajın artırıldığı ve fiyatın da buna bağlı olarak yükseldiği anlatıldı. Fırındaki vatandaşlara dönüp "Bu durum sizin için makul mü?" diyen Tahmazoğlu, gramajın kontrol edildiğini ve bir eksiklik olmadığını söyledi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Kahramanmaraş Gaziantep Fırıncı Ekmek Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (11)

berk Vural:

Direk devlet o firinciya ağır bı ceza yazması lazım teredutsuz hemde ama gelde bu ülkede adalet ara

15
6
yanıtYanıtla
Yucel Cakir:

bedavadan alıp dışarıda 15-20 liraya satanlar çıkacaktır mutlaka. Acınası ve ahlak yoksunu bir millet haline nasıl geldik ??????

12
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

not alın bunları unutmayın unutturmayın.

7
3
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

İçimizdeki mikroplardan kurtulmamız lazım

2
0
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

dilerim allahtan bulursunuz fırsatçılar....

2
0
yanıtYanıtla
HONOUR:

sosyal medya linçlerine karşıyım. önünü arkasını bilmiyoruz. 5 liraya da ekmek var 20 liraya da ekmek var. eğer 5 liralık ekmeği deprem oldu diye 14 e satıyorsa Allah belasını versin.

2
0
yanıtYanıtla
Alkurt:

GEREKLI DENETIM VARSA, EKMEK NEDEN 14 TL?...EKMEK 14 TL, OTOBÜS BILETI BIN TL FIRSATCI DEDIKLERIMIZ IS BASINDA, SIMDI SORUYORUM, BÖYLE BIR ZOR DURUMDA EKMEGI 14 TL YE SATMAK VEYA BILETI BIN TL SATMAK MÜSLÜMANLIK MIDIR?..BIZ DINIMIZI BILE BILMIYORUZ...ONUN ICIN BIZI CEHALET ÖLDÜRÜYOR

2
0
yanıtYanıtla
Fahri Çelik:

O fırın derhal kapatılmalıdır doğruysa şayet yazıklar olsun

1
0
yanıtYanıtla
Halit Dursun:

yaparlaryaparlar.... bizim ac gözülüfirsatci bazi milletimiz bunuda yapar... bedava yapsan ölürmüsün ? hayret birsey ya... 14 liraya ekmegin fiyati.... yazik yazik bu ne bicim bir ahlak bir vicdan... o haksiz kazancini yiyebileceginimi saniyorsunuz ???

1
0
yanıtYanıtla
Comolokko61:

Rabbim böyle hainlere fırsat vermesin!

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title