Haberler

Denizli Doğumdan Sonra Ölen Kadın İçin İhmal İddiası

Denizli'de 9 aylık hamile olan ve sancılarının başlaması üzerine kaldırıldığı devlet hastanesinde normal doğumla 3 kilo 810 gram ağırlığında bir erkek bebek dünya getirdikten sonra bir süre yoğun bakımda kalıp, bugün yaşamını yitiren 36 yaşındaki Şirvan Yalçın'ın ölümünde ihmal olduğunu...

Denizli'de 9 aylık hamile olan ve sancılarının başlaması üzerine kaldırıldığı devlet hastanesinde normal doğumla 3 kilo 810 gram ağırlığında bir erkek bebek dünya getirdikten sonra bir süre yoğun bakımda kalıp, bugün yaşamını yitiren 36 yaşındaki Şirvan Yalçın'ın ölümünde ihmal olduğunu ileri sürülen eşi Mehmet Yalçın, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da dilekçe göndererek şikayetçi olduklarını belirten Yalçın, hastane personelinin yemekte olması nedeniyle eşinin kendi başına doğum yapmak zorunda kaldığını, bebeğinin de havasız kalması nedeniyle beyninde hasar oluştuğunu ileri sürdü. Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Serinhisar'ın Yatağan Mahallesi'nde yaşayan 1 çocuk annesi tekstil işçisi Şirvan Yalçın, geçen 19 Ağustos tarihinde doğum sancısı çekmesi üzerine eşi minibüs şoförü 45 aşındaki Mehmet Yalçın tarafından Acıpayam Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yalçın, buradan doğum için Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne yatırılan Şirvan Yalçın'a normal doğum yapması için suni sancı verildi. İddiaya göre yaklaşık 12 saat sonra, personelin öğle yemeğine gittiği sırada kendi başına doğum yapıp bir erkek bebek dünyaya getiren Şirvan Yalçın, ardından yoğun bakıma alındı. Talihsiz kadın, bugün yaşamını yitirdi.

Hastane personelinin öğle yemeğine çıktığı sırada eşinin tek başına doğum yapıp, bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ileri süren Mehmet Yalçın, doğum sırasında rahminin parçalandığını, personelin kanamayı geç farketmesi nedeniyle ihmal sonucu öldüğünü iddia etti. 3 kilo 810 gram olarak dünyaya gelen bebeğin de havasız kaldığı için beyninde hasar oluştuğunu söyledi. Eşi Şirvan Yalçın'ı doğuma alınmasından sonra bir daha görmediğini anlatan Yalçın, "Doğumun ardından eşimin sağlık durumunun iyi olduğunu söylediler, ancak yoğun bakıma aldılar. Bize hiçbir bilgi vermediler. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne ambulansla sevk ettiler. Denizli Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde, eşime 40 ünite kan verildi. Doktorlar doğumun ardından sıkıntı yaşandığını, kanamasının durmadığını, rahmini almak zorunda kaldıklarını söyledi. İsmini 'Umut Efrahim' koyduğumuz bebeğimiz de kuvöz içinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kurban Bayramı sabahında da eşimin ölüm haberini verdiler. Eşimin ölümünde ihmal söz konusu" dedi.

Eşinin ölümüyle ilgili olarak sorumlular hakkında savcılığa suç duyursunda bulunduğunu da vurgulayan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da dilekçe gönderdim" dedi.

"SEZARYEN YAPMADIKLARI İÇİN KARDEŞİM ÖLDÜ"

Şirvan Yalçın'ın ablası Muzaffer Acar ise, bebeği, halası olarak kendisinin emzireceğini belirterek, "Hastaneye götürdüğümüzde kardeşim sağlıklıydı. Doğuma kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. Ne olduysa Denizli Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde oldu. Bize kimse olay hakkında bilgi vermedi. 50 yaşında kadınım, sütüm gelmeye başladı. Yeğenimi emzireceğim. Sezaryen doğum yapmadıkları için kardeşim öldü" diye konuştu.

Ailenin avukatı Halil Akçil, Şirvan Yalçın'ın ölümünde doktorların ya da personelin kusuru olduğunu düşündüklerini, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Aile, Şirvan Yalçın'ı doğum için hastaneye yatırmış olmasına rağmen, bebeğin anne karnındaki kilosu, annenin fiziksel durumu, normal doğuma elverişli olmamasına rağmen, sezaryen yapılmayıp, normal doğum için bekletilmiş. Normal doğum için bekletilince bu sonuç ortaya çıktı" dedi.

Denizli Devlet Hastanesi yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'nda yapılacak otopsinin ardından Şirvan Yalçın'ın, Yatağan Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Mehmet Yalçın Denizli Şirvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title