Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim gören 770 kursiyerin eserinin yer aldığı sergi açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslarda eğitim gören 770 kursiyerin eserinin yer aldığı sergi açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerin ürünlerinden oluşan geleneksel Türk el sanatlarının ve el becerilerinin geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı "Geçmişin Altın İzleri" adı verilen karma sergide el emeği göz nuru 2 bin 700 eser, görücüye çıktı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, geçmişteki güzellikleri geleceğe taşıma adına 1 yıl boyunca yapılan güzel çalışmaların ve şaheserlerin sergisini açtıklarını söyledi.

Zolan, şöyle konuştu:

"Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Geçmişimize sahip çıkmamız gerekiyor, geçmişteki değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Yedi kursiyerle başladığımız o yürüyüşte bugün 770 kursiyere ulaştık. Restore ettiğimiz geçmişten bize miras kalan tarihi binalarımızda kurslarımızı birçok eğitmen ile sürdürüyoruz."

Eski Sümerbank binasında yapılan serginin açılışına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Denizli Milli Mücadele Günü

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs 1919'da Denizli'de başlayan milli mücadelenin yıl dönümünde Milli Mücadele Günü programı düzenleyecek.

Yunanlıların 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etmesinden dört saat sonra Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Bayramyeri Meydanı'nda verdiği fetva ile başlayan milli mücadelenin başlangıcı yeniden canlandırılacak.

Program kapsamında Denizlililer Bayramyeri Meydanı'na kadar milli mücadele yürüyüşü gerçekleştirecek. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlayacak kortej, Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden devam ederek Bayramyeri Meydanı'na ulaşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının eşlik edeceği Bayramyeri Meydanında tamamlanacak yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından kahramanlık ve ağıt türküleri seslendirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri 15 Mayıs Pazartesi günü saat 17.30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında düzenleyecekleri Milli Mücadele Günü programına ve Milli Mücadele Yürüyüşü'ne davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Zolan Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title