Haberler

Deniz Kurdu-2019 Tatbikatında Top Atışları Başladı

Deniz Kurdu-2019 tatbikatında top atışları başladı Top atışları ile hedefler başarılı bir şekilde vuruluyorKOCAELİ - Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatları arasında yer alan "Deniz Kurdu-2019" tatbikatında gemilerden Saros Körfezi'nde bulunan en büyük adaya top atışları yapıldı.

Deniz Kurdu-2019 tatbikatında top atışları başladı

Top atışları ile hedefler başarılı bir şekilde vuruluyor

KOCAELİ - Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatları arasında yer alan "Deniz Kurdu-2019" tatbikatında gemilerden Saros Körfezi'nde bulunan en büyük adaya top atışları yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de düzenlenecek Deniz Kurdu-2019 tatbikatı, dün sabah saatlerinde gemilerin demir alması ile başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatları arasında olma özelliği taşıyan tatbikat kapsamında Karadeniz Ereğli, Umuryeri, Gölcük, Erdek, Foça, Aksaz, Mersin ve İskenderun'dan hareket eden ve 131 gemi, 57 uçak, 33 helikopter ve 25 bin 900 personelin görev yaptığı tatbikatın ilk gününde senaryo gereği savaş gemilerine saldıran terörist botlarının püskürtüldü. Gerçek savaş sahnesini aratmayan anların yaşandığı tatbikatın 2. gününde de Gölcük'ten açılan gemiler, Kuzey Ege'de bulunan Saros Körfezi'ne ulaştı.

İlk atışlarda hedefler başarılı bir şekilde vuruldu

TCG Turgutreis, TCG Burgazada, TCG Yıldırım, TCG Salihreis, TCG Bartın, CG Bafra, TCG Büyükada isimli gemiler, sabah saatlerinde ulaştıkları Saros Körfezi'nde tatbikata helikopter iniş ve kalkışı ile top atışı eğitimleri ile devam etti. Körfezde nizami bir sıralamaya giren gemilerde bölgede bulunan en büyük adaya top atışları yapıldı. Adalarda işaretlenen noktalara yapılan ilk atışlar başarılı bir şekilde tamamlandı. Gün boyu devam edecek olan atışlar kapsamında milli ve yerli silahlar ile SİHA'lar da kullanılacak. ASELSAN'dan gemilere gelen mühendis ve teknisyenler tarafından kontrol edilecek olan ASELSAN tarafından tatbikat ve atış eğitimlerinde su üstü hedefi olarak kullanılmak üzere geliştirilen, çeşitli taktiksel hareketleri ve süratli asimetrik tehditleri taklit edebilen Yüksek Süratli İnsansız Su Üstü Hedef Ailesi üyesi Albatros botları ile eğitimler yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Saros Körfezi Cumhuriyet Ege Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title