Haberler

Davraz Turizm Çalıştayı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bugün yurt dışına turist gönderen bir ülkeyiz.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bugün yurt dışına turist gönderen bir ülkeyiz. Yurt içi ve dışında gezen turist sayımız 16,5 milyon ve bunların 9 milyonu yurt dışına gitti." dedi.

"Davraz Turizm Çalıştayı", Isparta Valiliği öncülüğünde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi ve TÜRSAB işbirliğinde bir otelde düzenlendi.

Çalıştayda konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm açısından önemli bir yer olduğunu söyledi. Isparta'nın istenilen turist sayısına ulaşmasında bölgesel bir planının uygulamasının hayati olduğunu vurgulayan Günaydın, Antalya ile bağlantılı bir planla Isparta'ya 1 milyon turist gelebileceğini ifade etti.

Bu açıdan Antalya'dan başlayan ve Hıristiyanların hac yolu olan Aziz Paul Yolu'nun daha cazip hale getirilmesi gerektiğini anlatan Günaydın, bunun sadece Isparta'nın altından kalkabileceği bir iş olmadığını, bunun bir Türkiye projesi olması gerektiğini aktardı.

Isparta'nın lavanta ve gülün başkenti olduğunu dile getiren Günaydın, önemli bir inanç merkezi olan Barla'yı da yılda 500 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Isparta Milletvekili Said Yüce, kentin turizm gelişimi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bunun değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Bunun için kendilerine düşen görevi yapmaktan çekinmeyeceklerini anlatan Yüce, Isparta'da turizmin geliştirilmesi için tüm paydaşların birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

"Tanıtım gerekiyor"

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Isparta'nın doğal güzellikleri ve tarihiyle çok önemli bir yer olduğunu ancak tanıtım yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin illeriyle birbirine bağlanmasının turizm açısından çok önemli çıktılar sağlayacağını anlatan Ulusoy, bugün Avrupa'nın hiçbir ülkesinde nüfusa orantıladığınız zaman 53 tane havalimanının bulunamayacağını aktardı.

Türkiye'nin, 53 havalimanı ile havadan birbirine bağlandığını ifade eden Ulusoy, THY'nin Avrupa'nın en büyük filolarından olduğunu, taşıdığı yolcu sayısının 2015'te 14 milyona ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin geçmişte turist bekleyen, dövize ihtiyaç duyan ve 70 sente muhtaç bir ülke olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Bugün yurt dışına turist gönderen bir ülkeyiz. Yurt içi ve dışında gezen turist sayımız 16,5 milyon ve bunların 9 milyonu yurt dışına gitti" dedi.

Türkiye'nin bu durumunun bazı ülkeleri rahatsız ettiğine dikkati çeken Ulusoy, bu olumlu gidişatın devam etmesi için ülkedeki birlik ve beraberliğin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Isparta'nın hava ve suyuyla yaşanacak aynı zamanda yaşlanılacak bir yer olduğuna işaret eden Ulusoy, dünyanın gıpta ile baktığı gül ile göllerin, lavantanın ve Aziz Paul Yolu'nun Isparta'da olduğunu ve bu değerlerin turizm açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Ulusoy, daha sonra Isparta'nın turizmde avantajlı ve dezavantajlı olduğu konuları sıraladı.

Çalıştay, ilgili kurum ve kuruluşların sunumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Isparta Valiliği ulusoy Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title