Haberler

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

2010 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Tarih Dalında Cemal Kafadar'a, Resim Dalında Ergin İnan'a ve Kültür Sanat Kurumu Olarak da İstanbul Modern'e Verildi

2010 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, tarih dalında Cemal Kafadar'a, resim dalında Ergin İnan'a ve kültür sanat kurumu olarak da İstanbul Modern'e verildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Yönetmeliği'nde, Türk kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan, ülkenin kültür ve sanatının yücelmesine çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişiler ile kurumlara, devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesi öngörüldüğü hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ödülün, her yıl kültür ve sanatın farklı dallarında verilmesi talimatı verdiği belirtilen açıklamada, bu çerçevede, Prof. Dr. Mustafa İsen, M. Emin Kuz, Ahmet Sever, S. Yusuf Müftüoğlu, Zeynep Damla Güler, Prof. Dr. Nihat Boydaş, Yrd. Doç. Mehmet Kalpaklı'dan oluşan Değerlendirme Kurulu'nun öneride bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: '2010 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin, Tarih dalında, Osmanlı tarihinin zengin kaynakları yanında günümüze kadar göz ardı edilmiş satır aralarını özenle ayıklayıp araştırarak yeni ve özgün yorumlara ulaştığı ve bunları etkileyici bir dil ve üslupla ifade ettiği için Cemal Kafadar'a, Resim dalında, modern resim sanatının temel ve evrensel üslubuna klasik sanatlarımızın kimi ögelerini de katarak modern ve evrensel olanla gelenekseli buluşturması çabaları için Ergin İnan'a,

Kültür Sanat Kurumu olarak sanat kurumlarının klasik sergileme ile sınırlı yapısını önemli ölçüde değiştirerek aktif bir sanat hareketliliği sağladığı, uluslararası düzeyde sergi ve etkinliklere ev sahipliği yaptığı ve kültür sanat işletmeciliğine özgün bir yaklaşım getirdiği için İstanbul Modern'e verilmesini uygun görmüşlerdir.'

Ödül töreni daha sonra duyurulacak bir tarihte Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek.

(CAN-YHO) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title