Haberler

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİT İSTANBUL BÖLGE BAŞKANLIĞI HİZMET BİNASINI AÇTI (1)

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası açılışı yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, İstanbul'un nüfusunun bir çok Avrupa ülkesinde daha fazla olduğunu belirterek, "Böyle bir şehrin istihbarat servisleri tarafından cazibe merkezine dönüşmesi kaçınılmazdır. Ankara'daki karargahtan sonra en önemli ikinci bir merkeze sahip oldu. Tüm teknik donanımlarla artık Ankara ve İstanbul bu yükü büyük ölçüde alacağı gibi, teknolojiyle çok daha iyi yapacaktır" diye konuştu.

"DÜNYA ÖLÇEĞİNDE ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teşkilatımız PKK; FETO, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelenin yanında, istihbarat ve istihbarata karşı koyma alanında faaliyetlerini artırıyor. Dünya ölçeğinde çalışmalara imza atıyor. Yabancı istihbarat kuruluşlarının çalışmalarıyla etkin şekilde mücadele edecek. İstanbul'daki çalışmalar ön plana çıkıyor. Teşkilatımızın diğer güvenlik kuruluşlarıyla birlikte yaptığı çalışmalarda İstanbul'da terör örgütlerinin çalışmalarını engellemiştir. Yeni binası, güçlü teknolojik alt yapısıyla yeni binamızdan ülkemiz adına çok daha büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SOLUĞU ENSELERİNDEDİR"

Erdoğan, "Terör örgütü mensupları artık biliyorlar ki dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin soluğu enselerindedir. MİT'in, TSK ve emniyet teşkilatımız ile yurt içinde ve dışında yürüttüğü ortak operasyonlarla PKK lider kadrosu adeta hareket edemez konuma gelmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarları nerede vaziyet alınmasını gerekiyorsa MİT orada göreve hazırdır. Her alanda olduğu gibi istihbaratta da zoru başardık" dedi.

"İSTİHBARATI OLMAYAN BİR DEVLET YOK OLMAYA MAHKUMDUR"

Erdoğan, "Büyük ve güçlü istihbarat bizim kilit silahımız olamaya devam edecektir. İstihbaratı olmayan bir devlet yok olmaya mahkumdur. Rakiplerimiz bir adım önünde olmak ve gelecek tehditleri bertaraf etmek ancak istihbarat teşkilatı ile olur. Teşkilatımıza her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title