Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben, Sisi gibisiyle zaten doğrusu masaya oturmam. BM Genel Kurulu'nda bizi aynı masaya koymuşlardı, ben o akşam yemeğe katılmadım. Ertesi gün yine aynı şeyi yaptılar, yine katılmadım. Niye? Çünkü o fotoğraf, tarihe benim için kara leke olarak girer. Benim bir darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben, Sisi gibisiyle zaten doğrusu masaya oturmam. BM Genel Kurulu'nda bizi aynı masaya koymuşlardı, ben o akşam yemeğe katılmadım. Ertesi gün yine aynı şeyi yaptılar, yine katılmadım. Niye? Çünkü o fotoğraf, tarihe benim için kara leke olarak girer. Benim bir darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil" dedi.

Erdoğan, Show TV'de canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gazetecinin, "HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Mısır'da Türkiye'nin tavrının net olmadığını söyledi. Bir çağrı yaptı; bir heyet gönderelim, Mısır'daki idam kararlarını geri aldırana kadar o heyet Mısır'dan çıkmasın, dedi. Demirtaş'ın bu tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz, samimi buluyor musunuz" şeklindeki sorusu üzerine,  "Yani ben inanmıyorum. Bunların bu çağrısını samimi bulmam söz konusu değil. Yani samimiyse çağrı yapmasına gerek yok. Mısır'a kimi gönderecekse göndersin" ifadesini kullandı.

-"Darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil"

"Ben, Sisi gibisiyle zaten doğrusu masaya oturmam" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"BM Genel Kurulu'nda bizi aynı masaya koymuşlar, ben o akşam yemeğe katılmadım. Ertesi gün yine aynı şeyi yaptılar, yine katılmadım. Niye? Çünkü o fotoğraf, tarihe benim için kara leke olarak girer. Benim bir darbeciyle aynı masada oturmam mümkün değil. Kaldı ki Mursi ile ilgili olayda artık dünya bizim tavrımızı biliyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin tavrını da biliyor, Cumhurbaşkanının tavrını da biliyor. Kendisi bir defa böyle bir şey düşünürse, bu ülkede bölücü terör örgütünün sığıntısı olarak siyaset yapmasın. Ondan kurtulsun, ondan çıksın. Bunca insan ölecek, bunu hiç görmezden geleceksin, nerede, ne zaman ne olacak terör adına bunu görmezden geleceksin. Şimdi siyasi amaçla Mısır'a yönelik böyle bir beyanda bulunacaksın. Bu beyanda bulunmasının sebebi de özellikle bu konuya dünyada sadece biz sahip çıkıyoruz, başkası sahip çıkmıyor. Buradan kaynaklanıyor. Aynı zamanda Esed ile masaya oturacaksın. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. 350 bin kişiyi öldüren Esed ile aynı masaya nasıl oturursunuz, nasıl beraber olursunuz? Bunlar da ortada"

-"Tabak, çanak, şu bu filan geldiğimden beri almış değilim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecinin, "Muhalefet partilerinin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki bardaklara kadar bazı eşyaların fiyatını sorgulandığını" belirterek, programın yapıldığı bölümde yer alan bardakların, muhalefetin sorguladığı bardaklar olup olmadığını sorması üzerine, "Bunlar benim aldığım bardaklar değil, bunlar geçmişten, geldiğimizde demirbaş kaydında olan bardaklardır" diye yanıt verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ekrana yansıyan halı ve tabloların sonradan alınıp alınmadığı sorusuna ilişkin olarak şunları söyledi:

"Tabloların hepsi bizim Çankaya'dan buraya gelen, çünkü demirbaşta kaydı olan tablolardır. Halılar aynı şekilde. Oralardan gelendir. Şu anda da zaten biz demirbaş kaydında ne varsa onlarla yürüyoruz.  Onun dışında da tabak, çanak, şu bu filan geldiğimden beri almış değilim. O ifade edilen rakamlarla alınmış bardak da yok."

Gazetecinin, "Şu elimizdeki bardakların bin, bin 500 lira olduğu ifade ediliyor" sözleri üzerine, Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili basın açıklaması da Cumhurbaşkanlığı tarafından da yapıldı, o da biliniyor. Ama buna rağmen hala buradan bir şey çıkarabilir miyiz diye gayret edenler var. Yani bunun, milletim tarafından bilinmesini istiyorum, dönemimde bu konuda tabak çanak bardak böyle bir şey alınmış değil. Sadece inşaatımız ortadadır. Buraya şu ana kadar gelenlerin, vatandaşlarımız geliyorlar, bundan sonra da gelecekler, sağolsunlar, gelen gören sadece teşekkür ediyor, 'bu millete böyle bir yer layıktı, siz bunu ülkemize kazandırdınız.' Çünkü bu tür tasarrufta hiçbir zaman yani israf olmaz. Burada biz bu işleri de en ince teferruatına kadar düşünerek adımlarımızı attık ve bir defa Başbakanlığım dönemimde biliyorsunuz sokakta başbakanları kabul ederdik. Töreni sokakta yapardık. Yargıtay ile Başbakanlığımızın arasındaki sokak, caddede, orada yapardık. Eğer yağmur varsa iptal etme durumunda kalırdık. Şu anda Başbakanlık makamı Çankaya oldu. Artık böyle bir sorun kalmadı. Şimdi burada yağmur kış olsa da kapalı mekanda törenimizi yapabiliyoruz."

Temsilin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi ülkeye giderseniz gidin öyle ülkeler var ki isimlerini vermeme gerek yok, bakıyorsunuz her şeyi en güzel şekilde yapmışlar. Yani Türkiye bu kadar cüce bir ülke mi? Küba'dakini gördünüz değil mi? Yani üstelik komünist rejimin hassas olduğu dönemde yaptıkları eseri gördünüz. Şimdi biz burada kalıcı bir eser bırakıyoruz. Bu eseri, bugün biz varız, faniyiz, gideceğiz, yarın bizden sonra gelenler kullanacaklar" diye konuştu.

Pazar günü yapılacak milletvekili seçimine halkın katılımının yüksek olacağına inancını da ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

"Tabii pazar günü için de en yüksek katılımın olacağı bir seçim temennimdir, inanıyorum katılım yüksek olacak. Çünkü okulların kapatılmasından bir hafta önce bu seçim yapılıyor. Fakat milli iradenin tam teessüsü için, teşkili için halkımızın yüzde 100'e yakının iradesini ortaya koymasını çok önemsiyorum. Çünkü bunu başaralım ki milli irade, tam manasıyla teşekkül etsin, diyorum ve pazar gününün ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title