Haberler

Koronavirüs 20 yıllık lokantacıyı mesleğinden etti

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi ile Balıkesir'in Edremit ilçesinde 20 yıl lokantacılık yapan Ali İhsan Tükel, pandemi sürecinde iş yerini kapatmak zorunda kalınca geçimini pazarcılıkla sağlıyor.

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve son günlerde yeniden yükselişe geçen koronavirüs (Covid-19) salgını, hayatları her yönden etkilemeye devam ediyor. Bayramiç ve Edremit'te 20 yıl boyunca lokantacılık yapan ve 'Çorbacı Ali Dayı' lakabıyla tanınan Ali İhsan Tükel, koronavirüsün ekonomik anlamda etkilediği isimlerden biri.

PANDEMİ NEDENİYLE LOKANTASINI KAPATMAK ZORUNDA KALDI

Yaklaşık 10 yıl Bayramiç'te lokanta işleten Tükel, ardından Edremit'e giderek mesleğini burada sürdürdü. Edremit'te de 10 yıl lokantacılık yapan Tükel, pandemi sürecinde iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Yaz aylarının gelmesiyle vaka sayılarının düşmesi ve yasakların hafifletilmesi sonrasında bu kez Küçükkuyu'da lokanta açan Tükel, kısıtlamaların geri gelmesiyle eylül ayında iş yerini bir kez daha kapatmak zorunda kaldı.

"LOKANTA KAPALI AMA KİRASI İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR"

Bayramiç ve Küçükkuyu'da pazarlarda tezgah açan Tükel, köylere de giderek satış yapıyor. Her hafta Küçükkuyu'dan Bayramiç pazarına gelen Tükel, geçimini sağlayacak parayı kazanmaya çalışıyor. Kısıtlamaların kalmasıyla birlikte yeniden işine dönmek istediğini belirten Tükel, "20 seneden beri lokantacılık yapıyorum. Bayramiç'te başladım, kapatıp Edremit'e geçtik. Edremit'te başladık ama pandemi dolayısıyla orada da kapattık. Daha sonra Küçükkuyu'da yer aldım, 3 ay sonra orayı da kapattık. Şimdi pazarlarda ekmek parasını çıkarmaya çalışıyoruz. Pazarlar ölü, kimse yok pazarlarda kimseler yok. Yapacak bir şey yok. Gidip hırsızlık yapacağımıza gene burada işimizi yapıyoruz. Ekmeğimizin peşinde koşturuyoruz. Pazarda da her yere sokmuyorlar. Kayıtlı olduğun yerlere gidebiliyorsun. Lokanta duruyor, kirası işlemeye devam ediyor. Dükkan kapalı olsa da mal sahibi kirayı peşin istiyor. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Bayramiç Edremit Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ATCAN:

Allah yardımcısı olsun. Bol bereketli işler versin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title