Haberler

Çorum: Görevi Başında Şehit Olan Polis Memuru İçin Tören Düzenlendi

Çorum'da, Dün Gece Görev Yaptığı Çorum-ankara Kara Yolunda Bir Minibüsün Çarpması Sonucu Şehit Olan Polis Memuru Elvan Arabacı İçin Tören Düzenlendi.

Çorum'da, dün gece görev yaptığı Çorum-Ankara kara yolunda bir minibüsün çarpması sonucu şehit olan polis memuru Elvan Arabacı için tören düzenlendi.

Çorum Özel Hastanesi morgundan alınan Elvan Arabacı'nın (31) cenazesi, ambulansla Polisevine getirildi. Arabacı için burada düzenlenen törene, şehit polisin Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli eşi Sonay Bilgin, 5 yaşındaki çocuğu Berkay ile Vali Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, İl Emniyet Müdürü İsmail Karaman ve meslektaşları katıldı.

Tören öncesi şehit polis memuru Elvan Arabacı'nın annesi Şükran Arabacı'nın feryatları ile 5 yaşında oğlu Berkay'ın gözyaşları, törene katılanların yüreklerini dağladı.

Törende, saygı duruşunun ardından şehit polisin özgeçmişi okundu. Ardından Çorum Emniyet Müdürlüğü adına bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Ramadan Uzunçakmak, elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Elvan Arabacı'nın mertebelerin en yücesi olan şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi. "Şehit ailelerinin yürekleri; evlat acısıyla yanarken, vatan uğruna bin evladı olsa binini de feda edecek kadar yüksek imanla doludur" diyen Uzunçakmak, "Vatanı yücelten inanç, Türk Milleti'nin yüceliğinin ve onun bağrından çıkan Türk Polis Teşkilatı'nın kahramanlığının kaynağıdır. Tarihin altın sayfaları, bu gibi kahramanlıklarla doludur. Yeter ki vatan sağ olsun" diye konuştu.

Polisevi bahçesindeki tören esnasında şehit polis memuru Elvan Arabacı'nın 5 yaşındaki oğlu Berkay, annesine sarılarak uzun süre ağladı. Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sonay Arabacı, kendi acısını unutarak oğlu Berkay'ı teselli etmeye çalıştı. Minik Berkay'ın sık sık "Babam niye şehit oldu anne?" diye sorması, yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Şehit polisin babası Veysel ile annesi Şükran Arabacı da torunlarına sarılarak ağladı.

Konuşmalardan sonra, İl Müftüsü Dursun Kaplan tarafından dua edildi. Törenin ardından Arabacı'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'ne gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title