Haberler

Çorum Belediyesi Ramazan Davulcularına Eğitim Verdi

Güncelleme:

Çorum Belediye'si Ramazan ayı nedeniyle davulcularına eğitim verdi. 45 kişilik ekip, Ramazan ayı süresince vatandaşlara sahur vaktini haber verecek.

Çorum'da Ramazan davulcuları hazır

ÇORUM Belediyesi, Razaman ayı nedeniyle davulcularına eğitim verdi. Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 45 kişi, Ramazan ayı süresince vatandaşlara sahur vaktini haber verecek.

Çorum'da Ramazan ayında vatandaşları sahur vakti uyandırmak için sokak sokak gezip davul çalacak olan "Ramazan davulcuları" özel eğitime tabi tutuldu. Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 45 kişi, yarın akşam başlayacak olan Ramazan ayı süresinde vatandaşlara sahur vaktini haber verecek. Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice tarafından çalıştırılan Ramazan davulcuları kentte görev yapacak. Ramazan davulcuları, başlarına fes takıp, beyaz gömlek üzerine yelek giyecek.

Davulcularla mehter marşı çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice "Bir kaç yıldır sürdürdüğümüz Osmanlı geleneğini bu yılda devam edttireceğiz. Davulçularımız mehter marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkes aynı tempoyu tutturdu iyi bir çalışma yaptık ve iyi bir eğitimden geçildi? dedi.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kanat Ramazan ayında davulcuların disiplin içerisinde görev yapacaklarını belirterek, "Kıyafetleriyle, davullarıyla örnek olarak görev yapıp, vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Çorum Belediyesi olarak davulculara para ödenmeyecek. Halkımızın gönüllülük esasına göre davulcularımıza bahşiş verebilirler. Verseler iyi olur. Dediğim gibi belediye hiçbir ücret ödemeyecek? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Delice Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title