Haberler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın akreditasyon başarısı

Güncelleme:

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlilik Kurulu tarafından 2026 yılına kadar akredite edildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlilik Kurulu tarafından 2026 yılına kadar akredite edildi.

Türk Pediatri Kurumu ve Milli Pediatri Derneği'nin oluşturduğu Asistan Eğitimi Akreditasyonu Kurulu, tarafından yapılan değerlendirme sonuçları açıklandı. Kurul, toplam 7 üniversitenin başvurularını kabul ederek akredite edilmelerini kararlaştırdı. BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı da bu kurumlar arasında yer alma başarısı gösterdi.

Akreditasyon başvuru süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Köksal, kurulun oluşturulmasının hemen ardından ilk müracaat eden ana bilim dallarından biri olduklarını söyledi. Prof. Dr. Nilgün Köksal; "Başvuruyu takiben Prof. Dr. Nihat Sapan başkanlığında Prof. Dr. Hilal Özkan, Doç. Dr. Erdal Eren, Doç. Dr. Şükrü Çekiç, Uzm. Dr. Funda Aydemir ve Dr. Fevzi Aydoğdu'dan oluşan akreditasyon kurulunu seçerek çalışmalar başlatıldı. Tüm öğretim üyelerimiz ve asistanlarımız akreditasyon kurulunun önderliğinde özveriyle çalıştı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlilik Kurulu'nun yaptığı değerlendirme sonucunda, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıpta Uzmanlık Eğitimi ile İlgili Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Yeterlilik Kurulu tarafından belirlenen koşulları karşılamış ve 29. 06. 2026 tarihine kadar 5 yıl süre ile akreditasyon belgesini almaya hak kazanmıştır. Ülkemizde bu belgeyi almaya hak kazanan 7 Anabilim dalından biri olmak bizi ayrıca gururlandırmıştır" diye konuştu.

65. Milli Pediatri Kongresi açılış töreninde akreditasyon belgesi almaya kazanan 7 Anabilim Dalının başkanlarına belgelerinin takdim edildiği bilgisini paylaşan Prof. Dr. Nilgün Köksal, süreçte emeği bulunan tüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerine gönülden teşekkür ettiklerini vurguladı.

Akredite olmaya hak kazanan anabilim dalları;

1. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

2 Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

3 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

4 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

5. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

6. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

7 Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD

(Alfabetik olarak sıralandırılmıştır)

Kaynak: Habermetre / Toplum

Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title