Haberler

Citroen'in 6 bin euroluk yeni otomobili Türkiye'ye geldi! Kullanmak için ehliyet şartı bile aramıyorlar

Güncelleme:

Fransız otomotiv üreticisi Citroen, şehir içi ulaşım için tasarlanan 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye'ye getirdi. Motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunulan Ami isimli otomobili kullanmak için Fransa'da B sınıfı ehliyet sahibi olmak bile gerekmezken, Türkiye'de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise henüz belli değil. Azami hızı 50 kilometre olan ve rahat bir kullanım amaçlayan aracın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.

Ulaşıma alternatif çözümler üretmeyi amaçlayan otomotiv firmalarına bir yenisi eklendi. Citroen'den şehir içi ulaşım için tasarlanmış 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye'ye getirdi.

MOTOSİKLETLERE ALTERNATİF OLARAK SUNULUYOR

Fransızca "Arkadaş" anlamına gelen Ami, kompakt yapısıyla motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunuluyor.

EHLİYET ŞARTI ARANIP ARANMAYACAĞI BELLİ DEĞİL

Fransa'da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde bu yaş 16'ya çıkıyor. Türkiye'de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı ise bilinmiyor.

Citroen'in 6 bin euroluk yeni otomobili Türkiye'ye geldi! Kullanmak için ehliyet şartı bile aramıyorlar

6 BİN EURO SEVİYESİNDE

Yüzde yüz elektrikli olan Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat. İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Ami'nin Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.

PLAKA TESCİLLERİ DE YAPILDI

Türkiye'ye gelen ilk parti Ami'lerin görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Araçların plaka tescillerinin yapıldığı görülürken bu araçların ilk etapta özel bir projede kullanılacağı iddia edildi. Sınırlı sayıdaki elektrikli Ami'ler büyük ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Citroen Fransa Haberler

500

Yorumlar (36)

kadir bedir :

Bizde A sınıfı ehliyet isterler, 2 yılda bir muayene şartı isterler, trafik sigortası vs isterler, ötv eklenir kdv eklenir fiyatı 100binTL bandında olur. sonra bunları da galericiler alır stokçuluk karaborsacılık yaparlar yok çekeler 125bin tl ye etiket basarlar.

1097
303
yanıtYanıtla
Ramazan Çakmak:

nekadarda mükemmel bi tebit dilinize sağlık

yanıt13
yanıt3
Fakır:

avrupada 6 bin birim para.... bizde de 100 bin birim paraya satılır artık

638
119
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

100 bin TL ye bunu mu alacağız oldu yakında bunlar Hindistan’dan inek getirtir

600
75
yanıtYanıtla
Yasin Saraç:

Zaten 6.000 euroya 6.000 euro gümrük vergisi koyarlar. OTV KDV derken olur 15-16 bin euro. TL karşılığı 170-180 bin. Hayırlı olsun. Alan da cok olur merK etmeyin :-)))

yanıt6
yanıt2
Umut Sari:

Avrupa da 6 Min euro ise bizde 20 bin euro olur. Devletimiz imalatçıdan çok kazanır.

202
39
yanıtYanıtla
Volkan Aydın:

Avrupada iki aylık maaş fiyatına yani elektirkli bisiklet yerine ergen çocukların eylence arabası türkiyede fiyatı. 130 bin tlden aşağı olmaz gidin fiat egea alın 1 yaşında 2 yaşında aile boyu binin. Türkiye için bu tür ürünler lüks.

104
18
yanıtYanıtla
Güven Yaşar:

Avrupa da asgari ücretli çalışan 2 aylık maaşı ile alabiliyor o zaman

75
28
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Alanın elinde patlayacak bir araç tıpkı bir zaman Çin'den getirilen motorlar gibi o motorlarayüksek para verip alanların elinde kaldı çoğu kimseler hurdaya sattılar tamirinden bıkıp

27
18
yanıtYanıtla
Fatih Cakir:

Bu tür araçlara ve elektrikli bisikletler için yaş sınırı, sağlık raporu vb. belge istensin hiç olmazsa kullananların biraz trafik bilgisi olsun. Her şerit, kaldırım vb her şey bunların 7 den 70 e hatta 100 e her yaşta insanın altında 10-12 yaşında çocuklar araçların arasında anayol kavşaklarda ışık dinlemeden gidiyor. Bu araçlar gelince de olacağı o Ehliyet yoksa kural da yok

24
7
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title