Haberler

Çınar İlçesindeki Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Diyarbakır'da Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru ile 5 kişi için anma töreni düzenlendi.

Diyarbakır'da Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru ile 5 kişi için anma töreni düzenlendi.

Saldırının gerçekleştiği yerde gerçekleştirilen anma programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut'un okuduğu duanın ardından Çınar Kaymakamı Selami Kaya ve şehit yakınlarının da yer aldığı grup, ellerinde Türk bayraklarıyla saldırının yapıldığı yere karanfil bıraktı.

Kaymakam Kaya yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerce 2 yıl önce gerçekleştirilen hain saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu anımsatarak, "Bu vatan şehitlerin varlığı üzerine bina edilmiştir. Bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Şehitlerimizi yad etmek için buradayız." dedi.

"Bir oğlum var, onu da bu vatana kurban ederim"

Hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz'ün ağabeyi Nizamettin Açıkgöz, saldırının acısının aradan geçen süreye rağmen tazeliğini koruduğunu söyledi.

Yenge Ümran Açıkgöz ise terör örgütü PKK'ya duyduğu nefreti dile getirerek, "Allah belalarını versin. Kahrolsun PKK. Sadece kendi yakınlarımız için değil herkes için onları lanetliyorum. Bir oğlum var, onu da bu vatana kurban ederim." diye konuştu.

Anne Halide Açıkgöz de Kürtçe yaptığı konuşmada terör saldırısı dolayısıyla büyük acı yaşadıklarını belirtti.

Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Seyithan Karadağ terör örgütünün hedef göstermeksizin gerçekleştirdiği saldırılarla insanlık suçu işlediğini dile getirerek, "Güçlü devletimiz kısa sürede terörü ülke gündeminden çıkaracaktır." ifadesini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, hiçbir terör örgütünün ülkenin huzurunu bozmaya gücünün yetmeyeceğine işaret ederek, "Teröristler gelsinler, teslim olsunlar. Yapacakları başka bir şey yok. Kimse bölgenin ve Türkiye'nin huzurunu bozamaz." şeklinde konuştu.

Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title