Haberler

CHP'nin Başbakan Erdoğan'dan 'Özür' Talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Başbakan, Yazar Bekir Coşkun'dan ve AKP'ye Karşı Olan Milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşından Özür Dilemelidir" Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Başbakan, yazar Bekir Coşkun'dan ve AKP'ye karşı olan milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından özür dilemelidir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Özyürek, 'Türban için Türkiye Cumhuriyeti'ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne veren Abdullah Gül benim cumhurbaşkanım değildir' diyen gazeteci-yazar Bekir Coşkun'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Bunu diyenler önce TC vatandaşlığından çıkmalı. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin Cumhurbaşkanı. Senin değilse çık vatandaşlıktan' sözleriyle karşılık vermesini kınadı. Özyürek, özgürlükçü demokratik bir ülkede, vatandaşların, çoğunluğun seçtiği bir başbakanı ve

cumhurbaşkanını, kabul etme, benimseme zorunluluğu olmadığını ifade ederek, çoğunluğun kararlarına karşı yasalar çerçevesinde mücadele etmenin her vatandaşın hakkı olduğunu kaydetti. Demokratik düzenin, azınlığın haklarının da korunduğu düzen olduğunu belirten Özyürek, şunları kaydetti:

"Başbakan 22 Temmuz seçimlerinin yapıldığı günün akşamında AKP Genel Merkezi'ndeki konuşmasında 'bize oy vermeyenlerin de hassasiyetlerini dikkate alacağız' diye açıklama yapmıştı. Şimdi bırakın 'kendilerine oy vermeyenlerin hassasiyetlerini' dikkate almayı, onlara Türk vatandaşlığını bile çok görmekte ve vatandaşlıktan çıkmayı önermektedir. Böylesine bir öneri, özgürlükçü, demokratik bir ülkede yapılamaz. Başbakan'ın bu önerisi ancak, faşist veya totaliter bir ülkede de yapılabilir. Çoğunluk tarafından

seçildi diye hiç kimse Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını benimseme, kabul etme zorunda değildir. Bu ülke sadece AKP'ye oy verenlerin değil AKP'ye karşı olanların da ülkesidir. Başbakan gazeteci-yazar Bekir Coşkun'dan ve AKP'ye karşı olan milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından özür dilemelidir."

(MÜG-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title