Haberler

CHP'li Veli Ağbaba'dan karşılıksız nakit desteği açıklaması Açıklaması

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Gerçek karşılıksız nakit desteği sadece yüzde 1,7. İşsizlik fonundan verilen paralar zaten işçilerin kendi parasıdır, lütuf olarak sunulamaz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Gerçek karşılıksız nakit desteği sadece yüzde 1,7. İşsizlik fonundan verilen paralar zaten işçilerin kendi parasıdır, lütuf olarak sunulamaz." ifadelerini kullandı.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavurüs (Kovid-19) salgını sürecinde ayrılan 482,7 milyar liranın sadece 8,2 milyar lirasının "karşılıksız" verildiğini resmi verilerden ve iktidarın açıkladığı rakamlardan gördüklerini belirtti.

Hane başı 1000'er lira olarak verilen toplam 8,2 milyar liralık desteğin 2 milyar lirasının "Biz Bize Yeteriz" kampanyasıyla vatandaştan toplandığını öne süren Ağbaba, 482,7 milyar liranın 474 milyar 500 milyon lirasının vergi ve prim borcu erteleme, kredi kullandırma ve işçilerin kendi parası ile oluşan işsizlik sigorta fonundan oluştuğunu vurguladı.

Ağbaba, "İktidarın kendi cebinden 40 milyar lira karşılıksız ücret desteği çıkmamıştır. Gerçek nakit desteği, açıklanan rakamın yüzde 1,7'sine tekabül ediyor; bir de utanmadan 'yardım ettik' diye övgüyle açıklama yapılıyor. Gerçek karşılıksız nakit desteği sadece yüzde 1,7. İşsizlik fonundan verilen paralar zaten işçilerin kendi parasıdır, lütuf olarak sunulamaz." görüşünü dile getirdi.

İŞKUR İşsizlik Sigortası Fonu verilerine göre, nisan-eylül arasında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödemeleri adı altında çalışanlara 29,3 milyar lira ödeme yapıldığını aktaran Ağbaba, İşsizlik Sigortası Fonu'nun, çalışanların kendi ücretlerinden kesilen meblağlar ile oluştuğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title