Haberler

CHP'li Sirmen'den, Başbakan Erdoğan'a: -"iski, Kocaeli'nin Hiçbir Noktasına Su Vermediği Halde, Gebze'ye İstanbul'dan Su Verildiği İddianız Hangi Belgelere Dayanıyor?"

CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İSKİ, Kocaeli'nin Hiçbir Noktasına Su Vermediği Halde, Gebze'ye İstanbul'dan Su Verildiği İddianız, Hangi Belgelere Dayanıyor?" Diye Sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''İSKİ, Kocaeli'nin hiçbir noktasına su vermediği halde, Gebze'ye İstanbul'dan su verildiği iddianız, hangi belgelere dayanıyor?'' diye sordu.

CHP'li Sirmen, Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Erdoğan'ın, Kocaeli'nde Derince Tüneli Geçişinin açılışında yaptığı konuşmada, kendisiyle ilgili bazı ifadeler kullandığını belirtti.

Sirmen, Başbakan Erdoğan'a şu sorulara yöneltti:

''İSKİ'nin bazı yıllara ait faaliyet raporlarında, İstanbul'un planlanan su kaynakları arasında Yuvacık Barajı'ndan sağlanacak su da sayılmış; barajdan, 2000 yılından sonra yılda 100 milyon m3 su temin edileceği belirtilmiştir.

Faaliyet raporlarının hazırlandığı dönemlerde İSKİ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünüz düşünüldüğünde, Yuvacık Barajı'ndan su almayı taahhüt etmediyseniz, İSKİ'nin resmi belgelerinde baraj neden İstanbul'un su kaynakları arasında gösterilmiştir?

İSKİ'nin ilgili yazısında, Yuvacık Barajı'ndan 100 milyon m3 su alınabileceği belirtilmiş ve İSKİ ile İzmit Belediyesi arasında 15 Ocak 1992'de yapılan anlaşmayla, 100 milyon m3 su alınacağı, imza altına alınmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra, belirtilen bu yazışma ve anlaşmaların iptali için işlem yaptınız mı; bu konuda işlem yaptıysanız, İSKİ'nin faaliyet raporlarında İstanbul'un su kaynağı olarak Yuvacık Barajı'nın da gösterilmesi çelişki değil mi?

İSKİ'nin, Kocaeli'nin hiçbir noktasına su vermediğini ifade eden Sirmen, Erdoğan'a, ''Buna rağmen Gebze'ye İstanbul'dan su verildiği iddianız, hangi belgelere dayanıyor; böyle bir belge yoksa bu konuda yanıltıcı bilgi verdiğiniz için Kocaeli halkından özür dilemeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

-''BAŞTOPÇU'YA HANGİ GÖREVLERİ VERDİNİZ?''-

Başbakan Erdoğan'ın, Yuvacık Barajı'na ilişkin, Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu'ya görev verdiğini vurgulayan Sirmen, Baştopçu'ya hangi görevlerin verildiğinin açıklanmasını istedi.

Sirmen, önergesinde, ''Bu milletvekilline verdiğiniz görevler arasında, hala yargıda olan Yuvacık Barajı konusunda yargıyı etkilemek görevi de var mıdır?'' sorusuna da yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title