Haberler

CHP'li Ali Özcan'dan, Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesine Tepki

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Özcan, Suriye'lilerin vatandaşlığa alınmasına tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Özcan, Suriye'lilerin vatandaşlığa alınmasına tepki gösterdi. Özcan, yaptığı açıklamada, Suriye'lilerin Türkiye'de başta eğitim ve sağlık olmak üzere pek çok haktan yararlandıklarını ve bunun insanlık görevimiz olduğunu, ancak vatandaşlık hakkının çok farklı bir statüde ele alınması gerektiğini söyledi.

Resmi makamların açıklamalarına göre Türkiye'de 3.5 milyon civarında Suriyeli göçmen olduğunu belirten Özcan şunları kaydetti: "Bizim evlatlarımız, El-Bab'da şehit oluyor. Şimdi Rakka'ya zorla yollanıyor. Askerlik dediğimiz, adı üstünde, vatani görevdir. Ancak, Suriyelilere hiçbir mesuliyetleri olmadan, ve ülkemize dair aidiyet hislerine ilişkin bir bilgimiz yokken vatandaşlık vermek niçin? O Suriyelilerin 20-45 yaş arası olanları askere gidecekler mi? Hükümet, sadece belli nitelikteki Suriyelilere vatandaşlık verileceğini söylüyor. Bunu manasız buluyorum. Ülke olarak çok ciddi şekilde beyin göçü veriyoruz. Hükümet önce kendi nitelikli vatandaşlarını nasıl tutacak ona baksın. Mesleki niteliği olan insanları tutmanın yolu kimlik dağıtmak değil, o insanların mesleklerini icra edecekleri akademik, teknik, ekonomik şartları sağlamaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Özcan Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title