Haberler

CHP'de Adaylık Başvuruları Sona Erdi

CHP'de Milletvekilliği Aday Adaylığı İçin 10 Mayıs'ta Başlayan Başvuru Süresi Bugün Sona Erdi. CHP'den Aday Adaylığı İçin 2 Binin Üzerinde Başvuru Yapıldığı Bildirildi.

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları için süre bugün doldu. CHP'den aday adaylığı için 2 binin üzerinde başvuru yapıldığı bildirildi.

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için 10 Mayıs'ta başlayan başvuru süresi bugün doldu. Bu süre içinde milletvekili aday adayı olmak için 300'ü kadın olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Bu başvurularla CHP kasasına da 6 milyon YTL civarında bir paranın da girdiği kaydedildi.

Öte yandan Baykal'ın doğrudan adaylık için çağrıda bulunduğunu iki isimden birisi olan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in önceki gün yaptığı başvurudan sonra Prof. Dr. Necla Arat da başvuru işlemlerini bugün tamamladı.

CHP'ye milletvekili olabilmek için başvuranlar arasında dikkat çeken bazı isimler şöyle:

"Özdemir Özok (Türkiye Barolar Birliği Başkanı) Mustafa Kemal Kısacıkoğlu (Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı), İsmail Amasyalı (eski milletvekeli) Erol Çakır (Eski İstanbul Valisi), Talat Şalk (Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı), Aziz Ergen (Beyaz Enerji Operasyonunu yöneten emekli jandarma kurmay albay), Hamza Kaçar (Eski Maliye Başmüfettişi), Derviş Günday (TESK Başkanı), Osman Nuri Bedir (Sultanahmet Camii İmamı), Faik Öztrak (Eski Hazine Müsteşarı), Cem Papila (Eski hakem), İnci Beşpınar (Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı), Tolga Çandar (Sanatçı), Yavuz Top (Sanatçı), Işık Öğütçü (Yazar Orhan Kemal'in oğlu), Gökhan Günaydın (Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı), Doç. Dr. Örsan Kunter Öymen (gazeteci Örsan Öymen'in oğlu), Tahir Dinçer (Yaşamını yitiren TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in kardeşi), Nuran Milli (Eski TRT Kahire Temsilcisi), Mehpare Çelik (eski TRT spikeri), Ertuğrul Kazancı (Eski ADD Genel Başkanı), Oktay Ekinci (Eski Mimarlar Odası Başkanı), Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticilerinden Hıdır Temel ve Necdet Saraç, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özer, Çankaya Belediyesi Başkan Danışmanı Şahin Balkız, Alevi Bektaşi Federasyonu Yöneticileri, Necdet Saraç, Hıdır Temel, Ercan Geçmez ve Necati Şahin"

Adaylık sürecinin sona ermesine rağmen, eski bakanlardan Zekeriya Temizel ve eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin Genel Başkan Baykal'ın kontenjanından listeye girebilecekleri belirtiliyor.

CHP'Den milletvekillerinden Oya Araslı, Güldal Okuducu, Mustafa Yılmaz ve Sedat Pekel ise adaylık için başvurmadı.

DSP'DEN İSİMLER BEKLENİYOR

CHP-DSP işbirliğinin ardından, DSP'nin de kısa süre içerisinde adaylarını belirleyerek CHP'ye ileteceği belirtildi. DSP'den aday gösterilecekler arasında, Prof. Dr. Necdet Tekin, Emrehan Halıcı, Ahmet Tan, Tayfun İçli, Mustafa Vural, Melda Bayer gibi isimlerin öne çıktığı konuşuluyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title