Haberler

Chicago Filmi

Chicago filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Chicago filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Sahnelerde geçen bir yaşamın hayalini kuran Roxy Hart, gecelerini Chicago’nun parlak ışıklarında caz gösterilerini izleyerek geçirmektedir. 1920’li yılların yıldızları arasında yerini alarak sıkıcı kocası Amos’tan kaçacağı hayaliyle geçirmektedir. Baştan çıkarıcı şarkıcı Velma Kelly’ye büyük bir hayranlık duyan Roxie, kendisini gösteri dünyasına adım attıracağına inandıran Fred Casely ile tanışır. Çok geçmeden Fred tarafından kandırıldığını anlar ve onu vurarak öldürür.

Hapisaneye düşen Roxy, orada kendisi gibi hapis olan, hayallerinin yıldızı Velma Kelly ile sonunda tanışır. Savunma için gelen avukat Billy Flynn, Roxie’nin bir katil değil de yanlış yola sapan, masum bir kız olduğunu düşünmelerini sağlar. Magazin basını, hapishane hücresindeki bu yeni kıza çılgınca bir ilgi gösterir, Roxie nihayet yıldız olmuştur. İki kadın arasında basının ilgi odağı olabilmenin yanı sıra, şehrin en iyi avukatı Flynn’ı cezbetme konusunda da kıyasıya bir rekabet vardır. Ancak, unuttukları bir gerçek vardır: Chicago’da kalıcı bir şöhret ve kalıcı ilişkiler mümkün değildir.

‘The Brave Little Woman-Cesur Küçük Kadın’ adlı oyunun esin kaynağı olduğu eser, 1927’de sessiz film olarak izleyici karşısına çıktı. Başrolde Ginger Rogers’ın oynadığı 1942 yapımı ‘Roxie Hart’ın ardından Broadway’de müzikal olarak seyirciyle buluşan film, koreografi konusunda uzman olan Rob Marshall tarafından yıllar sonra yeniden seyircisini selamladı.

Oscar ödülünün favorisi gösterilen ve altın heykelciğe 13 dalda aday gösterilen film, şimdiye kadar 100 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. ‘En İyi Müzikal Komedi’ dalında ‘Altın Küre’ ödülünün sahibi olan filmde Gere-Zellweger ve Zeta-Jones üçlüsünü kamera karşısına geçti.

Yönetmen: Rob Marshall

Senaryo: Bob Fosse, Maurine Dallas Watkins

Oyuncular: John C. Reilly, Queen Latifah, Richard Gere, Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger

Filmin Türü: Müzikal, Komedi,

Orijinal Adı: Chicago

Yapım Yılı: 2002

Yapım Ülkesi: ABD/Kanada

Orijinal Dili: İngilizce/Macarca

Filmin Süresi: 113 dk.

Resmi Sitesi: http://www.miramax.com/chicago/index.html

Vizyon Tarihi: 07.03.2003

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title