Haberler

Çelebi: Gasp Edilen Hakkımızı ve Prestijimizi Koruyoruz

Çelebi Holding, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin Açıklamalarına Tepki Göstererek, "Çelebi, İhaleye Gölge Düşürme Amacını Kesinlikle Gütmemektedir. Çelebi, Yalnız ve Yalnız İhale Komisyonu Tarafından Gasp Edilen Hakkını ve Prestijini Korumaya Çalışmakta, İhalenin Olması Gerekenden Aşağı Bir Bedel ile Bağıtlandığını Açık Yüreklilikle İfade Etmektedir" Dedi.

Çelebi Holding, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün "ihaleye gölge düşürme" suçlamasına tepki gösterdi. Holding'den, "Cumhuriyet tarihinin en büyük kiralama ihalesi olarak lanse edilen Antalya Havalimanı İhalesi'ne gölge düşürme amacını kesinlikle gütmemektedir. Çelebi, yalnız ve yalnız ihale komisyonu tarafından gasp edilen hakkını ve prestijini korumaya çalışmakta, ihalenin olması gerekenden aşağı bir bedel ile bağıtlandığını açık yüreklilikle ifade etmektedir" açıklaması geldi.

DHMİ'nin dün yaptığı açıklamayı yeni bir açıklama ile yanıtlayan Çelebi, grubun, 12 Nisan tarihinde gerçekleştirilen Antalya Havalimanı ihalesinden dışlanmasına ilişkin olarak DHMİ İhale Komisyonu tarafından tutulan zabtı imzaladıklarını belirterek, bu zabıtta Çelebi'nin ihale dışı bırakılmasına neden olan belgeler ile ilgili şartnamede mevcut madde numaralarının belirtildiği ancak başka hiç bir izahat bulunmadığı kaydedildi.

İhale Komisyonu Başkanı Funda Ocak'ın Çelebi'nin ihale dışı bırakıldığını duyururken yaptığı konuşma ve verdiği izahatın video kaydının "airporthaber.com" tarafından yayınlandığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşler ifade edildi:

"Bu kayıtda Çelebi belgelerinin hangi konularda şartname hükümlerini karşılamadığı yer almamakta olup, yalnız 3 belge ile ilgili şartnamedeki maddeler belirtilmiştir. Bu durum da salonda bulunan noter tarafından imza altına alınmıştır. Bu durumda Çelebi'nin artık salonda kalıp verilen karara itiraz etmesine gerek kalmamıştır. Çelebi'nin bu aşamadan sonra salonda kalmakta ısrar etmesine ve itirazını şifahi ya da yazılı olarak ifade etmesine en azından nezaket kuralları çerçevesinde gerek kalmamıştır."

UYUMSUZLUK İZAH EDİLMİYOR

İhalenin yapıldığı günden bugüne kadar DHMİ'nin, Çelebi teminat mektubunun şartnameye hangi noktada uyumsuz olduğunu izah edemediğine dikkat çekilen açıklamada, DHMİ'nin bahis konusu zaptın imzalanması ile birlikte kurumun ihale ile bağıtının sonlanarak itiraz hakkının kalmayacağına ilişkin ifadesinin de hukuki hiçbir dayanağı olmadığı kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"DHMİ, Çelebi'nin 12 Mart itibarıyla vergi borcu bulunduğunu iddia ederek, Çelebi'ye teminat mektubunu veren İş Bankası şubesini yetkisiz ilan etmiştir. Ancak ne yazık ki DHMİ, bu şifahi beyanatlarında dile getirdiği iddiaları ortaya koyan bir belgeyi gazetelere ve dolayısı ile kamuoyuna sunamamıştır. Çelebi bu yöndeki iddiaları çürütecek tüm resmi belgelere sahip olup bu belgeleri ilgili mercilere ve kamuoyuna ibraz edecektir."

Viyana Havalimanı Yönetimi'nin yaptığı açıklama Çelebi'yi yalanlayan değil, sadece bu açıklamanın salt Çelebi tarafından yapıldığını ifade eden bir açıklama olarak nitelendiren Çelebi Holding, Viyana Havalimanı Yönetimi'nin, halka açık bir kuruluş olduğu, bu tür açıklama yapmalarının izne tabi tutulduğu anımsatıldı. Viyana Havalimanı Yönetiminin bu konudaki son basın açıklaması da dün gazetelere gönderildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

DHMİ'YE EN GÜZEL CEVAP

"Viyana Havalimanı Yönetimi yaptığı bu açıklamayla, ortak girişimin haksız bir şekilde ihaleden dışlanmasıyla ilgili olarak Çelebi'yle birlikte hukuki işleme başlanılacağını duyurmuştur. Bu da yazılı basın açıklamasını, Viyana Havalimanı Yönetiminin, Çelebi'yi yalanladığı üzerine kurgulayan DHMİ'ye verilmiş en güzel cevaptır. Çelebi, Cumhuriyet tarihinin en büyük kiralama ihalesi olarak lanse edilen Antalya Havalimanı İhalesi'ne gölge düşürme amacını kesinlikle gütmemektedir. Çelebi, yalnız ve yalnız ihale komisyonu tarafından gasp edilen hakkını ve prestijini korumaya çalışmakta, ihalenin olması gerekenden aşağı bir bedel ile bağıtlandığını açık yüreklilikle ifade etmektedir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title