Haberler

Çavuşoğlu: 3 FETÖ Üyesini Malezya'dan Teslim Aldık

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya'daki FETÖ üyesi 3 teröristin, dün gece teslim alındığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yurt dışındaki FETÖ üyeleriyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Çavuoğlu, Malezya'daki FETÖ üyesi 3 teröristin, dün gece teslim alındığını belirtti.

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi'nin (AMATEM) açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, FETÖ ile mücadelenin içeride ve dışarıda sonuna kadar sürdürüleceğini söyledi.

"KİK TERÖRİST LİSTESİNE ALDI"

Yunanistan'a kaçan FETÖ üyelerinin sığınma taleplerinin reddedildiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Biri kaldı, diğer yedisinin sığınma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bir an evvel onu getirmek için çalışıyoruz. Dün Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör listesine aldı. Önümüzdeki hafta içinde salı- çarşamba günü İslam İşbirliği Dışişleri Bakanları toplantısı kardeş Özbekistan'da gerçekleşecek.

"MALEZYA'DAN 3 TERÖRİSTİ TESLİM ALDIK"

İnşallah 58 üyeli ve birçok gözlemci üyesi de var. İslam İşbirliği Teşkilatı da FETÖ'yü terör listesine alacak. Şu anda taslak hazır, üst düzey uzmanlar toplantısında kabul edildi ve dün gece Malezya'dan üç teröristi teslim aldık. Şunu bilsinler nerede olurlarsa olsunlar, ülkemize bu acıyı yaşatanlara hesabını yargı önünde soracağız, onları yargıya teslim edeceğiz. Türkiye'de de yurtdışında nerede olursa olsun alıp getirip yargıya teslim edeceğiz. Er ya da geç FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz. Bundan kaçamaz, bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde adalet bakanımız Washington'a gidiyor. İlave belge ve delillerle beraber bazı temaslarda bulunacak."

"PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'ye ait yurt dışındaki okulların kapatılması ve FETÖ üyelerinin iadesine ilişkin, "Birçok ülkede bu çalışmalar var. Bizim ilgili kurumlarımızla yakın temas içindeler ya da bizden rica ediyorlar. Biz ilgili kurumlarımıza söylüyoruz. İçişleri Bakanlığımız, istihbaratımız hemen temasa geçiyorlar. Geçen hafta Malezya Başbakanıyla Tayland'da, Bangkok'da görüştüğümüzde, Asya Diyalog Toplantısında, üç kişiyi vereceklerini söylediler. Ben de döndükten sonra Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, ilgili kurumlarımıza bilgi verdim. Karşılıklı temaslar sonucunda dün gece üç kişiyi, teslim ettiler. O gün Bangkok'a gittiğimiz zaman iş forumuna bir tanesi sızmış, bizim uyarımız üzerine dışarıya attılar. Her yere böyle sızmaya çalışan bir örgüt ama bunlarla bizim mücadelemiz içeride ve dışarıda sonuna kadar devam edecek. Hiç peşlerini bırakmayacağız." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Malezya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title