Haberler

5 kırmızı kartlı tarihi Samsunspor maçı için eski Beşiktaşlı Zago'dan çarpıcı iddia: Her şey saha dışında kurgulanmıştı

Güncelleme:

Beşiktaş'ın 100. yılında önemli rol oynayan isimlerden olan Brezilyalı savunmacı Carlos Antonio Zago, hayalinin ise Beşiktaş'ta çalışmak olduğunu ifade etti. 5 kırmızı kartın çıktığı tarihi Samsunspor maçıyla ilgili de konuşan Zago, "Her şey saha dışında kurgulanmıştı" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın 100. yılında Roma'dan transfer ettiği ve yaşanan şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Carlos Antonio Zago, gazeteci Cansel Kemiksiz'in Instagram yayınına konuk oldu. Daha önce Beşiktaş forması giyen Ronaldo, Fenerbahçe'de oynayan Andre Santos, Galatasaray'da önemli bir yeri olan Jardel ve Capone gibi Brezilyalı futbolcularla yaptığı röportajlarla dikkat çeken Cansel Kemiksiz, bu kez Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kuran isimlerden olan Carlos Antonio Zago'yu konuk olarak aldı.

100. yılda yaşanan şampiyonlukla ilgili olarak konuşarak sözlerine başlayan Zago, "Beşiktaş uzun bir süre şampiyonluk kazanamamıştı. Kulübün tarihine adımızı yazdırdık. Çok güzel anlardı ve özel bir şampiyonluktu. O dönem teknik direktörümüz Lucescu beni tanıyordu ve oyun stilimi biliyordu. Öne çıkan bir stoperdim. Roma ile de sözleşmem bitiyordu. İstanbul ve Beşiktaş ile tanışınca transferim tamamlandı. Sert oynayan ve oyun kurabilen bir oyuncuydum. Futbola orta saha olarak başladığım için bunun avantajları oldu. Atağın nasıl şekillenmesi gerektiğini, oyunu nasıl kuracağımı biliyordum. Günümüzde bu tarz oyuncu bulmak zor. Evet sert bir oyuncuydum ancak rakibin sizi geçmesine izin vermemelisiniz" diye konuştu.

5 kırmızı kartlı tarihi Samsunspor maçı için eski Beşiktaşlı Zago'dan çarpıcı iddia: Her şey saha dışında kurgulanmıştı

"BOBO'NUN TRANSFERİNDE YARDIMCI OLMUŞTUM"

Beşiktaş'tan ayrıldığı dönemde yönetimle arasının iyi olduğunu sözlerine ekleyen Zago, "Brezilya'ya geldiklerinde fikir alışverişinde bulunuyorduk ve ben de elimden geldiğince yardımcı oluyordum. Bobo'nun transferiyle ilgili olarak da 'Genç bir oyuncu, faydası dokunur' demiştim ve transferinde yardımcı olmuştum. Yönetim değiştikten sonra kimse beni aramadı, ben de desteğime taraftar olarak devam ediyorum. Önemli olan Beşiktaş'ın iyi kadrolar kurması" dedi. Hayalinin Beşiktaş'ta teknik direktör olmak olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Zago, "Beşiktaş'ta da çok güzel anılarım var. Beşiktaş'ta çalışmak benim hayalim. Bugüne kadar çok büyük taraftarların önünde sahaya çıktım. Hepsinin yeri ayrıdır ama Beşiktaş formasıyla çıktığım Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerindeki baskıyı, atmosferi hiç unutmadım. Benim için en özeli Beşiktaş taraftarıdır" açıklamasını yaptı.

"EN İYİSİ SERGEN'Dİ"

Beşiktaş Teknik Direktörü olan Sergen Yalçın'la ilgili olarak çok mutlu olduğunu söyleyen Zago, "Kariyerim boyunca oynadığım en iyi futbolcu Sergen'di. Top kendisine geldiğinde öyle pozisyonlar oluşuyordu ki, hayal bile edemiyordunuz. Beşiktaş, Sergen yönetiminde şampiyonluklar kazanabilir. Bunun dışında birlikte oynadığın en iyi partnerim de Ronaldo'ydu. Palmeiras ve Roma'da da önemli savunmacılarla yan yana oynadım ama Ronaldo ile durumumuz daha farklıydı. Birbirimizi çok iyi tamamlıyorduk. Maçlarda çok tutkulu oynuyorduk ve oynadığım pozisyon itibariyle fiziki müdahalelerde bulunmam gerekiyordu. Herkes bizim dönemimizdeki takımın çok iyi oynadığını söylüyor. Bu da bizim doğru iş yaptığımızı gösteriyordu. Belki çok kart görüyordum ama sarı kart görmeyen stoper, stoper değildir" dedi. 100. yılda Sergen Yalçın'ın şampiyonluğu getiren golünü de hatırlayan Zago, "O maçtaki duyguları anlatmak imkansız. O maçların, hatta sezonun kaderini belirleyen futbolcu Sergen'di. Galatasaray derbisindeki o golü atmayı da Sergen hak etmişti" açıklamasını yaptı.

"O GÜNKÜ HER ŞEY SAHA DIŞINDA KURGULANMIŞTI"

Bir sonraki sene yaşananlarla ilgili de konuşan Zago, olaylı Samsunspor maçıyla ilgili olarak "Hakem hataları olmasaydı, Beşiktaş kesinlikle yine şampiyondu. Samsunspor maçında ikinci sarı karttan atıldım. Çok gergin bir maç oldu. Hepimiz hak etmediğimiz şekilde oyun dışında kaldık. Yakın zamanda Mircea Lucescu ile o maçı tekrar konuştuk. O gün sahada olan her şey saha içinde değil, dışında kurgulanmıştı. Kariyerimin en başından itibaren önemli teknik adamlarla çalıştım ama Lucescu'dan çok şey öğrendim. Benim sevdiğim, ofansif bir sisteme sahip" diye konuştu. Son olarak VAR sistemiyle ilgili konuşan Zago, "Bu sistemle hakem hatalarının bitmesi gerekiyor ama hala devam ediyor. Hakemlerin kendilerini geliştirmesi lazım. Hataların düzeleceğini umuyorum. Hakemlerle ilgili konuştuğumuz zaman aklıma 101. yılda kaçan şampiyonluk geliyor ve bunu kabullenemiyorum" dedi.

Geçen sene Türkiye'ye geldiğini ve bazı arkadaşlarını gördüğünü de söyleyen Zago, "Özellikle Beşiktaş taraftarının hayatımda çok büyük önemi var. Onları kalbimde taşıyorum. En kısa zamanda yeniden Türkiye'ye gelmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

5 kırmızı kartlı tarihi Samsunspor maçı için eski Beşiktaşlı Zago'dan çarpıcı iddia: Her şey saha dışında kurgulanmıştı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Antônio Carlos Zago Sergen Yalçın Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

Onur:

Hadi ordan samsun um hakkiyla aldi

4
11
yanıtYanıtla
Kahraman:

Beşiktaşta çalışmak için yapılan bir iddia . Yalakalik yapmaya gerek yok . O dönem nie demedin dava etmedin. Herkes ayak yapıyor.

5
8
yanıtYanıtla
İsmail süzen:

Dua edin samsun daha da atmadı utanmadan birde ettigi lafa bak

6
6
yanıtYanıtla
adil:

Bunu bilmeyen var mı büyüklerin hiçbir maçı saha içinde oynanmıyor. Anlayan anladı.

10
2
yanıtYanıtla
CELİL:

her kart tamamen doğru karardı bunun neresi saha dışı anlayamadık halen :D

5
6
yanıtYanıtla
2011:

2011=2004 bırakın türkiyeyi dünyada bir maçta aynı takıma 5 kırmızı kart başka ne zaman hangi maçta çıkmış o maçla da bitmiyor var olmadığı için en çok skora etki eden şeyler ofsaytla yapıldı o sezonda sonraki maçlarda ligin ilk yarısında 43 puan alan beşiktaş 2. yarıda 20 puan bile alamadı

3
3
yanıtYanıtla
Cengiz:

Hakem hatalarından en çok zarar gören takım Beşiktaş''tır. Bunu herkes biliyor ama doğruları duymak zoruna gidiyor bazı arkadaşların.

0
1
yanıtYanıtla
Sabri:

O sezon açık ara şampiyon olması gereken takım samsun maçıyla intihar etti sebep borsaya dayanıyor bir beşiktaş yöneticisinin borsada yaptığı manipilasyon zarar gören bir ağır abi zararın iki katı ceza devreye aziz yıldırım giriyor şampiyonluk fenere ceza zarar yarıya iniyor beşiktaş şampiyonluktan oluyor zagada doğru söylüyor

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

merakımdan soruyorum o ağır abi kimdi acaba?en azından memleket, pozisyon yada ip ucu verir misin rica etsem. Ben de Beşiktaşlıyım ondan soruyorum.

yanıt0
yanıt0
Ali Zafer:

Samsunun hakkıymış boş muhabbet etmeyin komik olmayın

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title