Haberler

Çaldıkları Paralardan 1 Dolar Dahi Harcayamamışlar

4 Milyon Dolarlık Film Senaryolarını Aratmayan Soygunun 3'üncü Şüphelisi de Yakalandı.

Bursa'nın Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) film senaryolarını aratmayan 4 milyon dolarlık soygunun 3'üncü şüphelisi olan 25 yaşındaki Eyaz Tekin de Kestel İlçesi'ndeki bir bağevinde polis tarafından yakalandı. Polis, 3 şüphelinin çaldıkları paraları gizledikleri yerleri ortaya çıkarmak için 3 gün bahçe, ahır ve bağevlerini didik didik aradı. 4 milyon doları görünce inanamayıp bir birlerine tokat atan 3 şüphelinin bir dolar dahi harcayamadıkları ortaya çıktı.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Caddesi üzerinde Seçkin Saruhanlı'ya ait Cücesan Cüteks Tekstil Sanayi'ne geçtiğimiz Cumartesi gecesi bilgisayar çalmak için giren Alpaslan Gökhan Demir (20), E.D. (17) (Esat Dikici) tesadüfen buldukları anahtarla açtıkları çelik kasada 4 milyon dolar ile karşılaştılar.

Paraların bir bölümünü kendilerine gözcülük yapan ve Eyaz Tekin'den (25) gizlemek isteyen Alpaslan Gökhan Demir ve E.D. poşete koydukları bir milyon 500 bin doları fabrikanın 200 metre ilerisindeki zeytinliğe gömdüler. Daha sonra Eyaz Tekin'i de yanlarına alan Demir ve E.D. kasada kalan 2 milyon 500 bir doları poşetlere koyan zanlılar girdikleri yerden çıkarak geldikleri arabayla Merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki evlerine dönerek parayı bölüştüler.

Sabah işyerine gelen çalışanların ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 30 kişilik ekiple hırsızların girdikleri yerde arama yaptılar. Hırsızların istinat duvarın atladıkları sırada yere 10 bin dolar düşürdüğünü fark eden polisler bölgede ayak izlerini takip ettiklerinde zeytinlik ve sazlıklar arasında iki ayrı poşet içerisinde yaklaşık 1 milyon 500 bin doları toprağa gömülmüş halde buldular. Hırsızların tekrar dönüp toprak altına sakladıkları parayı almaya gelme ihtimali üzerine polisler eski bir araç içinde kendilerini alkol alan kişiler gibi gösterip ellerinde boş bira şişeleriyle nöbet tuttular. Aynı gece saat 22.00 sıralarında E.D. (Esat Dikici) ve yanında bulunan 2 arkadaşı ellerinde tekerlekli bavul ile gelip toprağı kazmaya başladıkları esnada gözaltına alındılar. Aynı gece Alpaslan Gökhan Demir de E.D'nin verdiği ifade doğrultusunda Karapınar'daki evinde gözaltına alındı.

GÖRDÜKLERİ PARA KARŞISINDA BİR BİRLERİNE TOKAT ATTILAR PARADAN HARCAYAMADILAR

İki şüpheli ile birlikte 3 milyon 200 bin doları ele geçiren polis bu kez 850 bin dolarla kayıplara karışan Eyaz Tekin'in peşine düştü. Tekin, dün gece Kestel İlçesi'ne bağlı Dokuzgözler Mevkii'ndeki bir bağevinde gözaltına alındı. Parayı gizlediği yerleri önce anlatmak istemeyen Tekin polise zor anlar yaşattı. Sonunda Tekin gizlediği 850 bin dolar Gürsu İlçesi'ndeki bir armut bahçesinde ve Karapınar Mahallesi'ndeki ağabeyinin ahırında gömülü olarak bulundu.

Bu arada Polis, 3 şüphelinin çaldıkları paraları gizledikleri yerleri ortaya çıkarmak için 3 gün bahçe, ahır ve bağevlerini didik didik aradı. 4 milyon dolar çalan 3 şüphelinin bir dolar dahi harcayamadıkları ortaya çıktı. 17 yaşındaki şüpheli E.D.'nin zeytinliğe gömülü paraları almak için iki arkadaşına araba kiralattığı ve kendisini Adana'ya götürmeleri halinde 30'ar bin dolar vereceğini söylediği belirlendi.

PARALAR TESLİM EDİLDİ

Bugün emniyet müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 3 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında adliye sevk edildi.

Şüphelilerden Eyaz Tekin emniyet müdürlüğünden çıkışında gazetecilerin "Dolarları gördüğünüzde şok oldunuz mu?" sorusuna gülerken, "Pişman mısınız?" şeklindeki bir diğer soruya ise, "Biz bir şey yapmadık ki" yanıtını verdikten sonra küfürle karşılık verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title