Haberler

Büyükşehir Zabıta Yenilikçi Uygulamaları ile Örnek Oluyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda yeniden yapılanan ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıtasının birçok ilke imza atarak Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda yeniden yapılanan ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıtasının birçok ilke imza atarak Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 191 yıldır şehirlerin güvenliği ve halkın huzuru için çalışan Zabıta Teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı. Zabıta Teşkilatının, günümüzde şehirlerin modern hale gelmesi, şehir kültürünün hakim olması için belediyenin vitrini olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının son yıllarda toplumun ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çektiğini ve birçok ilke imza atarak Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Konya'da Engelli Hakları Amirliği, Turizm Zabıtası, Atlı Zabıta Amirliği, Emniyet ile ortak trafik ekibi, İlan ve Reklam Denetim Amirliği, Mobil Park Polisi ve motorize ekipleri ile örnek çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, geceyi gündüze katarak çalışan bütün zabıta mensuplarına teşekkür ederek, Zabıta Teşkilatı'nın 191. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Başkan Akyürek, 9 Eylül Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde saat 11.00'da düzenlenecek Zabıta Haftası kutlamalarına bütün Konyalıları davet etti.

Zabıta her zaman yanınızda

Engelli Hakları Zabıta Amirliği ile engellilerin sorunlarına çözüm üreten Büyükşehir Zabıtası, engelli dernekleri ile yakın işbirliği içinde çalışmalarını yürütüyor, özel eğitim alan çocuklarla her yıl pek çok etkinlik düzenliyor. Turizm Zabıtası uygulaması ile şehre gelen misafirlerin karşılaştıkları sorunlara anında çözüm üreten Zabıta, misafirlere ihtiyaç duydukları bilgilendirmeyi de sağlıyor.

Emniyet işbirliği ile örnek uygulamalar

İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Türkiye'de bir ilk olarak kurulan ortak trafik ekibi ile trafikte yaşanan sorunları çözmek için birlikte çalışan Büyükşehir Zabıta, yine İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği Mobil Park Polisi uygulaması ile şehirde bulunan bütün parkların denetimini ortak ekiplerle yaparak güvenliği sağlıyor. Büyükşehir Zabıta bünyesinde kurulan motorize ekipler ise, karşılaşılan sorunlara hızlı çözüm üretmek amacıyla hizmet veriyor.

Atlı zabıta amirliği

Tarihi bir başkent olan Konya'nın dokusuna uygun olarak Atlı Zabıta Amirliği kuran Büyükşehir Belediyesi, şehirde hayvan sevgisini yaygınlaştırmanın yanı sıra, engebeli ve büyük parklarda Zabıta hizmetlerini de bu şekilde yürütüyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini toplayan Atlı Zabıtalar, yurt içinde düzenlenen çeşitli programlara ve binicilik müsabakalarına da katılıyor. İlan ve Reklam Denetim Amirliği ise, daha önce gelişi güzel dağıtılan çevre kirliliğine yol açan el ilanları ve reklamları bir düzen altına alıyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title