Haberler

Büyükelçilerden "Kayağın İpekyolu Projesi"Ne Tam Not

Erzurum Valiliği ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Kayağın İpekyolu Projesi" kapsamında gala yemeğinde bir araya gelen 37 ülkenin büyükelçisi, projeye tam not verdi.

Erzurum Valiliği ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Kayağın İpekyolu Projesi" kapsamında gala yemeğinde bir araya gelen 37 ülkenin büyükelçisi, projeye tam not verdi.

Erzurum Valiliği ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve kış turizminin tanıtımı amacıyla hazırlanan "Kayağın İpekyolu Projesi" kapsamında, kente davet edilen 37 ülkenin büyükelçisi, DAP İdaresi Konferans Salonu'nda verilen gala yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan DAP Başkanı Adnan Demir, büyükelçi ve ailelerine programa katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Programın amacının bölgedeki mevcut kış turizminin tanıtımını sağlamak olduğunu ifade eden Demir, "Programımıza Kars Sarıkamış'tan başlayarak bugün de Erzurum'da finalize etmek üzere değerli misafirlerimize bölgenin var olan doğal potansiyelini gösterdik. Aynı zamanda projenin amacı olan kış turizminin tanıtılması amacıyla misafirlerimizle 3 günlük yoğun bir gezi programı gerçekleştirdik." diye konuştu.

Demir, kış turizmi kapsamında Sarıkamış ve Erzurum'da düzenlenen kar raftingi etkinliklerinin büyükelçiler için güzel bir anı olacağını ümit ettiğini, söz konusu programın gerçekleştirilmesinde idare personeli ile gönüllü gençlerin büyükelçilere eşlik ettiğini ifade etti.

Programın gerçekleştirilmesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın bizzat katılarak destek verdiğini aktaran Demir, Kars Valiliği ve Kalkınma Ajansı, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Büyükelçi ve ailelerini gezi programı süresince güzel hatıralarla uğurlayacaklarını dile getiren Demir, "Proje fikrinin oluşturulmasında ve uygulanmasında yer alan tüm İdare personeline, Kayağın İpek Yolu Destinasyon Yönetim Organizasyonu çalışanlarına, gönüllü olarak rehberlik yapan gençler ve öğrencilere, kar raftingi etkinliğini gerçekleştiren Çetin Bayram ve takım arkadaşları ile programda emeği geçen herkese üstün ve özverili gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükelçilerden projeye övgü

Büyükelçiler de misafirperverliklerinden ötürü DAP Başkanı Demir'e ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshdmba, diplomatik topluluk olarak "Kayağın İpekyolu Projesi" programına davet edildikleri için memnun olduklarını söyledi.

Söz konusu davet sebebiyle birçok büyükelçinin, kente ilk defa geldiğini anlatan Tshdmba, "Bu davet bizlerin Türkiye'nin bu bölgelerindeki kış turizmi potansiyeline şahit olmamızı sağladı. Ayrıca bölgedeki turizm çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduk. Gerekten DAP ve çalışanlarını bu konuda takdir ettik. Program çok güzeldi, çok beğendik. Burada yaşananlar ilham verici, buradaki kış turizmini kendi bölgelerimizde anlatacağız." diye konuştu.

Kuveyt Büyükelçisi Ghassan Yousuf A. Alzawawi ise hayatında ilk defa kar raftingi yaptığını belirterek, "Burada kayak yapmak da keyifliydi. Etkinliklerden çok memnun kaldık. Gerçekten birçok büyükelçi arkadaşımız ilerleyen yaşını hiçe sayarak kayak ve kar raftingi yaptı. Her şey için yetkililere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Erzurum Valiliği İpekyolu Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title