Haberler

Bursalı İşadamları İthal Aday İstemiyor

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (Rumelisiad) Başkanı Vehbi Varlık, İthal Vekilin Kente Hiç Bir Faydası Olmayacağını Belirterek, "Bursa'nın Değerli Adayları Varken, Bölge Ekonomik ve Sosyal Yapısına Hakim Olmayan Adaylar Hiç Bir Fayda Sağlamaz"dedi.

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Vehbi Varlık, ithal vekilin kente hiç bir faydası olmayacağını belirterek, "Bursa'nın değerli adayları varken, bölge ekonomik ve sosyal yapısına hakim olmayan adaylar hiç bir fayda sağlamaz"dedi.

Rumelisiad'ın haftalık olağan toplantısı DOSAB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Toplantıya Başkan Vehbi Varlık, Modsiad Başkanı Mustafa Yedikardeş’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Başkan Vehbi Varlık gündemin bir numaralı konusu olan seçim çalışmalarına dikkat çekerek kritik bir dönemden geçildiğini belirtti. Milletvekili aday adaylarının Türkiye için faydalı olması dileğinde bulunan Varlık, Rumelisiad üyesi olan, milletvekili Niyazi Pakyürek (AKP), Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atamadan Sorumlu Eski Müdürü Necmettin Şenocak (AKP), DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan (CHP) ve Uludağ İhracatçılar Birliği Eski Genel Sekreter’i İbrahim Okur’un(AKP) aday adayı olmasından gurur duyduklarını söyledi.

İthal aday konusuna da değinen Varlık, Bursa’nın değerli adayları varken bölge ekonomik ve sosyal yapısına hakim olmayan adayların hiçbir fayda sağlamayacağını kaydetti. TÜSİAD Başkanı Arzu Yalçındağ’ın anayasa değişikliğinin yeni meclise bırakılması konusunda yaptığı açıklamaya Başbakan Erdoğan’ın sert tepkisi olduğunu hatırlatan varlık; SİAD’ların görüşlerini özgürce ifade etmesi gerekliliğini dile getirdi.

Ülke ekonomisi üzerine de yorumlarda bulunan Varlık; “ Türkiye müthiş bir atılım içinde yabancı yatırımların her geçen gün arttığı gözlemliyoruz. Türkiye bugün farklı bir Çin haline geldi. Bu da Avrupa ülkeleri dahil bir çok ülkenin dikkatleri üzerine çekmesine neden oldu. Çalışanlarımız bizim doğru ve sağlıklı karar vermemizi istiyor. Ekonomimizin önemli sorunlarından biri de kalifiye eleman sıkıntısı, eklimizdeki makineleri, tezgahları, kullanacak kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda şehrimizde öncü olan Begev'in vermiş olduğu eğitimlere destek vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Rumelisiad üyesi ve aynı zamanda MODSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, Bursa Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nı yeni sonlandırdıklarını belirterek, “ Bursa İstanbul’dan sonra ihracatta ikinci sırada, fuarların da bu duruma katkı sağladığı göz ardı edilemez. 6 bin metrekare alanda geçekleştirilen Bursa Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 2007’de, olumlu işbirliklerine imza attık, sektörel anlamda da çok faydalı adımlar atıldı. Önümüzdeki senenin fuarı için de şimdiden hazırlıklara başladık. Bu sene ilk kez gerçekleştirdiğimiz Bursa Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın üzerine her sene bir tuğla daha koyarak sektörde önemli bir yere gelmesini hedefliyoruz” dedi.

(MŞ)

21.05.2007 17:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title