Haberler

Bursa Kent Konseyinden Fransa'ya Kınama... -Konsey, Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifini Onaylayan Fransa'yı Kınama Kararı Aldı

Bursa Kent Konseyi, Sözde Ermeni Soykırımını İnkar Etmeyi Suç Sayan Yasa Teklifini Onaylayan Fransa'yı Kınama Kararı Aldı.

Bursa Kent Konseyi, sözde Ermeni soykırımını inkar etmeyi suç sayan yasa teklifini onaylayan Fransa'yı kınama kararı aldı.

''17 Ekim Uluslararası Yoksullukla Mücadele Günü'' temasıyla Tayyare Kültür Merkezinde yapılan ''46. Kent Konseyi Toplantısı''na, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Yoksullukla Mücadele ve Demokratik Yönetişim Program Müdürü Yeşim Oruç Kaya ve Yerel Gündem 21 Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp de katıldı.

Konsey Başkanı Sedat Yalçın, oturum öncesinde Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak Fransa Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımını inkar etmenin suç sayıldığı yasayı onaylaması nedeniyle bu ülkenin kınanması yönünde hazırlanan yazıyı oylamaya sundu.

Bursa Kent Konseyi imzalı, 'Sivil tepki' başlıklı yazıda, Fransa Parlamentosunun kararı, temeli barış ve özgürlük üzerine bina edilmiş olan Avrupa Birliği kriterlerine, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne, Türkiye-Ermeni ilişkileri bağlamında dünya ve bölge barışına, düşünce hürriyetine ve özgürlüklere indirilmiş bir darbe olarak nitelendirildi.

''Bursa Kent Konseyi olarak, bu yasayı temel hak ve özgürlükler, insan hakları, demokrasi ve barış için Fransa Parlamentosu adına tarihe geçmiş bir kara leke olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz'' denilen yazı, üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Konsey Başkanı Yalçın, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, yazının Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac başta olmak üzere Fransa Parlamentosu, Fransa Büyükelçiliği ve başkonsolosluğuna gönderileceğini belirtti.

Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut ise Bursa'da yoksullukla mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları ve hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Bulut, Büyükşehir Belediyesi olarak gelir seviyesi düşük kişilerin tespiti ve yardımların daha sağlıklı dağıtılmasının sağlanması amacıyla Bursa'nın yoksulluk haritasının çıkartılacağını, bu yöndeki çalışmaların 1-2 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın da yer altı ve üstündeki çalışmaların yanı sıra sosyal belediyecilikte de toplumun ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Son 2 yılda 10 bin öğrenciye kırtasiye, 14 bin aileye gıda ve kömür yardımı yaptıklarını, her yıl bin 500 üniversite öğrencisine burs verdiklerini ifade eden Yalın, belediyenin gezici sağlık araçlarında 2 bin 500'e yakın kişinin ücretsiz tedavi edildiğini kaydetti.

Yalın, huzurevindeki yoksul yaşlıların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarına işaret ederek, bazı mahallelerde yoksul yaşlılara evlerinde ücretsiz hizmet verdiklerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title