Haberler

Bursa: Gemlikli Minibüsçüler Eylem Yaptı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, ıslah çalışmaları süren Çarşı Deresi'nin kapalı kısmının üzerindeki garaj tehlike arz ettiği için kapatılınca, minibüsçüler eylem yaptı.

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, ıslah çalışmaları süren Çarşı Deresi'nin kapalı kısmının üzerindeki garaj tehlike arz ettiği için kapatılınca, minibüsçüler eylem yaptı.

Terme kaplıcalarının olduğu bölgeye nakledilmek istenen minibüs ve otobüsçüler, kendilerine tavsiye edilen bölgede yazıhane, tuvalet ve bekleme yerleri bulunmadığını söyleyerek, bu karara tepki gösterdi. Taleplerini Kaymakam Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Mehmet Turgut'a aracılar vasıtasıyla ileten minibüsçüler, kendilerine olumlu cevap gelmeyince, bugün saat 08.45'ten itibaren önce minibüs garajının giriş ve çıkışlarını kapattı, ardından da saat 09.00 itibariyle tüm Bursa ve şehir içi ulaşımı başta olmak üzere Küçük Kumla, Orhangazi, Yalova, Armutlu, Narlı ve diğer köy ulaşımlarını iptal etti.

Minibüs garajında toplanan ve eylemlerinde kararlı olacaklarını açıklayan öfkeli kalabalığa önce Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt müdahale etti. Derenin kapalı kısmının tehlike saçtığına işaret eden Kurt, Belediye Başkanı Turgut'un yeni terminal yapılana kadar Terme Kaplıcaları'nın olduğu yerde gerekli düzenlemeyi yapacağı sözünü verdiğini söyledi. Minibüsçülerin eylemlerini sona erdirmelerini isteyen Kurt, "Terme kaplıcaları bölgesinden Hürriyet Caddesi'ni de kullanarak Pazar Caddesi veya Salı Pazarı bölgesinden buraya gelir, ulaşım saatlerinde yolcularınızı alırsınız. Zaten 2007 yılında terminal tamamlanacak. Şimdi sizlerden eyleme son verip minibüs garajınızı boşaltmanızı istiyorum" dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayhan Gündoğdu, Minibüsçüler Odası Başkanı Erol Aksoy, Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Osman Çelik'in yanı sıra yaklaşık 150 şoför ise, eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını hatırlattı. Minibüsçüler, hem kendilerinin hem de Gemlikliler'in mağdur edilmemesi için minibüs garajının arka bölgesine peron kurulmasını istedi.

Emniyet Müdürü Kurt'un ısrarlarına rağmen ikna olmayan minibüsçüler, ardından belediyeye yürüdü. Turgut'u yaklaşık bir saat bekleyen öfkeli kalabalık, Kurt'un ikazları sonucu dağıldı. Daha sonra garaja gelen AK Parti İlçe Başkanı Enver Şahin, Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Mehmet Turgut, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ve Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu ile telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmeleri sonrasında minibüsçülerin peron teklifi kabul edildi.

Buna göre, mevcut garajın arkasında bulunan bölgeye önümüzdeki günlerde peronlar kurulacak ve ulaşım sırası gelen minibüsler buradan hareket edecek. Şu anda garaj kapatılırken, sadece hareket saati gelen 5 minibüs garaja alınıyor. Diğer minibüsler ise Terme Kaplıcaları bölgesine çekildi. Olayın tatlıya bağlanmasının ardından kapanan yol da trafiğe açıldı. Gemlik'te ulaşım saat 11.00'den sonra yeniden normale döndü.

Öte yandan, BUSKİ'nin yapacağı dere ıslahı için minibüs garajının yanı sıra hükümet binası bölgesi, İbrahim Akıt Caddesi ve ara sokakları da trafiğe kapatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title