Haberler

'Bursa

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Demokratikleşme ve Sivilleşmeyle Birlikte Diyarbakır'ın Sorunlarının Daha İyi ve Kolay Çözüleceğini Söyledi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte Diyarbakır'ın sorunlarının daha iyi ve kolay çözüleceğini söyledi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından organize edilen 'Bursa-Diyarbakır Dostluk Projesi'nin ikinci ayağında, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 42 kişilik kafile için Kervansaray'da yemek verildi.

Eker, yemekte yaptığı konuşmada, organizasyonun çok güzel olduğunu, karşılıklı 2 şehirden insanlarının birbirini daha iyi anlaması, görüşmesi ve bir takım ön yargıların silinmesi açısından çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Şehirlerin ruhunun bulunduğunu, Diyarbakır'ın ruhunun barış olduğunu kaydeden Eker, 'Eğer bir şehirde 5 bin yılı aşan yerleşik bir hayat varsa ve 20'in üzerinde medeniyet bulunuyorsa, bu medeniyetlere mensup farklı etnik yapılar, dinler, kültürler, sesler, grupları bu binlerce yıllık süreçte barış içerisinde yaşamışlarsa o şehrin ruhunda barış var demektir' dedi.

Diyarbakır'ın mayasında, ruhunda barış ve dostluğun bulunduğunu anlatan Eker, Diyarbakır ile ilgili birçok alanda haksızlıkların olduğunu bildirdi.

'Bu haksızlıkların en büyüğünün şehrin imajı ile gerçeği farklıdır. Yaşadığımız sanal dünyada sanal dünyanın yan etkilerini, zararlarını en çok hisseden bizim şehrimizdir. Televizyonlarda neredeyse yağmur haberi bile verilirken Diyarbakır görüntülerinde insanları endişeye sevk eden insanların güvenlik duygusunu bozan, rahatsız eden görüntüler eşliğinde haberler veriliyor' diyen Eker, bunun acı ve hüzün dolu olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'ın Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda Türkiye'nin ilk 5 şehri arasında yer aldığını, kendisinin bu şehirde büyüdüğünü dile getiren Eker, şehrin yaşanan olumsuzluklarla, sorunlarla birlikte son 20 yıl içinde dokusunu, mimarisini, özelliklerini gösteremez haline geldiğini belirtti.

Diyarbakır'ın bir bakıma mülteci kampına dönüştüğünü ifade eden Eker, şöyle dedi:

'Sorunları, problemleri var. Bunları çözmek ve aşmak, hep birlikte yapılması gereken bir şeydir. Bütün sorunların çözümü 2 temel alandan geçer. Daha demokratik ve sivil bir anlayışla yönetilen bir Türkiye'dir. Demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte bu şehrin sorunları daha iyi ve kolay çözülür. Diyarbakır'a gelenler ağlayarak gelir, giderken de ağlayarak giderler. İmajının düzeltilmesi için medya çok etkin rol oynar. Yaşadığımız problemlerin büyük bir kısmı maalesef medyadaki haberleri ilgi çekici hale getirme endişesiyle oluşan imaj kirliliğidir. O nedenle yanlışın düzeltilmesi gerekiyor. Bunu sağlayacak olan da sivil toplum kuruluşlarıdır. Şehirlerin birbirleriyle olan ilişkilerini daha iyi hale getirir.

Her işte bir hayır vardır. Diyarbakır ve Bursa arasında yaşanan hepimizi çok çok üzen, 2 şehrin de aslında gerçek kimliklerini, kültürlerini, düşüncelerini tensip etmeyen insanların ön plana çıktığı o üzücü olaylar, umarım ki bu şehirler arasında kalıcı dostluğun oluşmasına vesile olur. Hepiniz hoş geldiniz.'

Daha sonra Bakan Eker, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı birbirlerine plaket verdi.

(UM-TEN-ZBD) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title